Täcka belägger med metall råttfälla, modern version av traditionell skiffer fälla.Detta är foto rekord av en skiffer fälla som min pappa mad om kanske 15 år sedan.

Det är en plåt version av en traditionell trä fälla kallas en skiffer fälla, jag har aldrig sett en som faktiskt hade en griffeltavla som en dörr men jag kan se var namnet kommer ifrån som en griffeltavla förmodligen skulle ha använts i dagar innan plåt var tillgänglig.

Jag vet inte om denna typ av fälla har andra namn eller motiv i andra regioner. Om någon vet av någon posta en bild om du kan.

Dessa skulle vara traditionellt hemlagade från rester av trä och alla möjliga saker, jag minns att se många olika sådana när jag var barn på 1970-talet, jag googlade skiffer fällan och hittade ingenting alls, kan det vara bara ett namn som används i min hemregion i Irland men gamla folk som kom in i järnaffären jag arbetat i alla sade att detta var den mest känslomässiga fällan för att fånga råttor...

Levande råttor skulle ha släppts i en öppen gård eller gräsytor och skulle få en chans att frihet om de kunde ut köra gårdar hundarna. i pre TV dagar skulle ha varit en källa till underhållning, en källa för satsningar och ett sätt att visa hur bra en hund du hade (bra hundar skulle få råttan i mindre ã¤n 2 fot från fällan.

Dessa fällor har ersatts men den moderna Fabrikstillverkade snapin fällor och tråd bur fällor. Det är inte ofta du träffa personer under 25 år som vet vad en skiffer fälla är.

Tack för att titta, jag hoppas att denna post är användbar för alla som har en odåga problem.

Jag har aldrig sett en kommersiellt tillgängliga versionen av denna fälla. Min pappa gjorde detta kring tiden drog han sig tillbaka och det var byggt med en mycket tung gauge galvaniserad plåt så det skulle aldrig behöva byggas upp igen på hans livstid.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Täcka belägger med metall dator svalare

Detta Instructable visar dig hur man gör en ett stycke plåt kylning fack för en bärbar dator. Att höja baksidan av maskinen gör en tum eller två att tillräckligt luftcirkulation och ventilation kan hålla datorn sval och lycklig (och fingrarna från ma...

Täcka belägger med metall bambu ljushållare

Följ anvisningarna nedan för att skapa en unik ljushållare med plåt och bambu. Dessa två material kommer att ge projektet en modern och naturlig look.Steg 1: material Denna typ av plåt kan hittas på någon järnaffär. Det finns olika mönster att välja...

Täcka belägger med metall iPod fall

förra veckan satt jag med ett par av mina vänner visar upp min nya iPod när en av dem frågade om jag hade ett fall för det ännu. Jag svarade att jag inte, men det fick mig att tänka. Jag bestämde mig för jag skulle göra mitt eget fall. Så fort jag ko...

Täcka belägger med metall blomma till praktiken plasmaskärning och svetsning

syftet med denna blomma är att ge erfarenhet av att använda en plasma cutter och MIG-svetsning så att fula nybörjare styckning/svetsning lägger till charmen av blomman. Sedan tränar tenderar att få oss att fokusera på vad vi inte är bra på, varför in...

Täcka belägger med metall broms

Ibland behöver du bara en broms. Jag har arbetat i ett par metall butiker och som sådan har blivit van vid att kunna böja plåt utan en tanke. Nu när jag arbetar med trä, när jag har ett projekt som behöver en liten plåt bockning suck jag ett sorgligt...

Hur till bygga ben pansar använder återvunnet burkar eller täcka belägger med metall

Detta är den färdiga produkten jag tvungen att sätta ljus på konstgjord väg så man kunde se texturer (jag målade det svart), detta är en full metall ben rustning gjord av tenn plåt och återvinner burkar, du behöver bara ett minimum av verktyg och gan...

Sandblästring och pulver beläggningen täcker belägger med metall verktygslådan... eller vad som helst

jag hade gjort denna verktygslåda i klassen kantiga plåt på Techshop. Eftersom det låg i garaget och samlade rost och hånade mig, visste jag att jag var tvungen att ta Sandblasting och pulverlackering klass på Techshop att få en fin perfekt färdig pj...

Utforma täcker belägger med metall stötfångare för min Nissan lastbil

I min första Instructable skulle jag försöka förklara hur jag gjorde facetterade stil främre stötfångare för min Nissan Terrano II (Ford Maverick) med hjälp av programvara såsom Sketchup, Rhino, Pepakura.I processen gjorde jag en pappersversion av st...

Business Card vikning täcker belägger med metall skiftnyckel

Detta dokument processen att utforma och bygga din egen vikning visitkort. Ett DIY visitkort kopplar in mottagaren att investera lite tid förbryllande ut, och lära sig hur den formgivare hjärna fungerar. Jag uppmuntrar dig att ta de principer som bes...

Belägga med metall Binder 2.0

väl Hej Hallå där alla ;DKom ihåg att gå och rösta på mig i Office Supply tävlingen alla :DDetta är 1337_Penguin [tidigare 1337 2.0] här och jag har gjort mig ett Binder-dokument baserade på detta instructable av cowscankill. Efter att jag såg hans p...

Speedy Gonzales: Hur man gör en råttfälla racerbil

Oh, vad bättre sätt att börja den nya terminen än genom att bygga en racerbil? Varför bygga en racerbil med en råttfälla, förstås!I detta Instructable, kommer jag att inte bara visa dig hur man bygger en råttfälla bil, men också några tips och tricks...

Billiga trådlösa råttfälla larm med en ATtiny85

Ett par veckor sedan jag gjorde den årliga expeditionen upp till våra vinden att hämta Chrismas dekorationer. När jag gick förbi rutorna ner till min fru som jag insåg att hade vi några objudna övernattningsgäster, framgår av deras spillning som var...

Flerfärgade trä ringen med metal-bandet

Så jag gjorde denna ring ett tag sedan och älskade verkligen hur det blev så jag beslutat att göra en Instructable, tyvärr just efter att jag gjort det jag förlorat det någonstans djupt i tarmarna av min butik (du vet hur stökigt dessa saker kan få)....

Smycken med metall allergi

min familj är full av människor som är allergiska mot metall. Jag är en av dem, jag arbetar med metall, men jag är allergisk mot de flesta typer. Nickel, järn, stål, platina och några fler. Det finns sätt att komma runt metall allergier och smycken u...

Läder och trä sköld med metall pläterar

jag gör ofta några väldigt konstiga och ovanliga saker i min svetsning klass på skolan för att testa gränserna och se vad jag kan göra. Så en dag bestämde jag mig att jag ville göra en läderklädd trä sköld. Använd detta instructable som guide, och du...

Vintage inspirerat hänge, med metal paint

Du kan göra sådan härlig vintage inspirerade charm eller hängen med metall färg.Steg 1: Vintage inspirerat hänge, med metal paintFör att ge din hängen ett vintage och olika utseende, prova metal paint. Det är enkelt och roligt att göra!Steg 2: Att gö...

Tio minuters råttfälla airsoft gruvan med tripwire

detta är lätt att göra airsoft trip mine använder endast husgeråd och en trä råttfälla.Steg 1: Du behöver: En råttfällaSilvertejp4 stora naglar2 zip bandEn medicin lådaSaxEn borrmaskinVissa fiskelinaSteg 2: Borra hålen Första, borra 5 hål i visas flä...

Råttfälla med radergummi bläck Stamper

jag ville skapa en unik bläck stamper för semester. Jag kom med med gnagare fällor för den sista åtgärden och ett dagligt suddgummi för bläck stämpel. Jag väljer att skapa en snöflinga mönster genom att rista in gummi radergummit.Steg 1: Samla kompon...

Råttfälla bil med fischertechnik

en råttfälla bil är ett enkelt exempel på omräkning av potential till rörelseenergi.Om ett par träavfall, kan dricka röret, Ölunderlägg eller gamla CD-skivor du använda dem för konstruktion.Om du har ett kit som LEGO, fischertechnik, Eitech etc. kan...