Tillräckligt bra för bush australiska versionen av Tahitian ukulelei mina resor som jag blev kär i de tahitiska ukuleles jag såg i Vanuatu, som tycktes vara huggen ur halva en kokosnöt träd logg med lite uppmärksamhet till stass och jag antar att massor av uppmärksamhet till spelbarhet och roligt. Många av Tahitian ukuleles har 8 strängar (4 par av identiska strängar) och detta verkar vara normen men denna version har 4 strängar, som de som jag såg i Vanuatu. Denna video visar Sunshiners från Vanuatu spela ACDC låten "Back in Black".
http://youtu.be/mUyXrpY58lo

Jag gillar detta killar arbete
http://www.asonu.com

Med tanke på bristen av kokospalmer där jag bor och några billiga järnaffären köpte dimensionell pine (pinus radiata) sitter i mitt garage tänkte jag-kan jag göra något användbart ur detta. En av de saker som jag noterade var att många av de tahitiska ukuleles jag såg på webben gjordes från massor av små bitar av trä gick tillsammans och sedan formas, urgröpt och en tunn ljud ombord limmade på toppen. Så tänkte jag - några fot av 2 av 4 eller 2 av sex och ihålig trä ut först i sidled och det bör vara något behov av ett separat ljudkort. Bra idé!!! – i mitt garage jag går, fiol med ett par bitar av skrot trä och min cirkelsåg och tänker jag-Detta är ute efter praktiska. Då jag ser på min hög med "gratis" trä och skiftade mitt tänkande bara lite eftersom jag hade två pinnar – en om ca 1200 mm (4 fot) 3 av 1 klädd (19 av 68 mm faktiska) och 1500mm (5 fot) 2 av 1 klädd (19 av 42 mm faktiska). Istället för tråkiga i sidled kan jag göra en smörgås Skriv konstruktion och mejsla ut en platta tunna topp och en böjd ihåliga botten med ett ljud hål som jag sedan kan hålla ihop.

Bilden ovan är den färdiga produktens bredvid en standard ukulele - ni kan nog gissa vilken som jag gjorde. (en till vänster).

Här är en video av mig spela den

Naturligtvis denna metod - att vara nära gratis är bra för att experimentera med så jag har skapat ett Cricket bat stil par en Ukes samma längd som den första jag gjorde och en Sopranino storlek (drygt en fot lång) som jag har lagt till bilder av ovan samt

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur att pumpa tillräckligt med mjölk för din Baby

så du har lyckats få en söt wee person i världen, räknat ut några grunderna, som hur man byter en blöja, och hur man installerar en bilbarnstol, och plötsligt är det dags att gå tillbaka till arbetet. Jag antar att "Du" är amerikanska här, efter...

Mega sumpig: En stor, ekonomisk swamp cooler tillräckligt kraftfull för att kyla flera rum!

Hej, i detta Instructable kommer jag att visa dig hur man gör ett stort, effektivt och ekonomiskt träsk svalare kraftfull nog att kyla de flesta av en genomsnittlig förorts hem.Under de senaste veckorna, har temperaturen i min hemstad regelbundet top...

Bara tillräckligt Fig fickor

om du såg min Instructable för Nutella Noir choklad rutor, vet du redan att jag älskar mörk choklad. Riktigt mörk choklad: 100% cacao sockerfri bakning choklad.Det är faktiskt den cacao som är källan till de många hälsofördelar som tillskrivas till "...

Inte tillräckligt batterier hacka

detta är ett riktigt enkla lilla trick. Dess mer sunt förnuft än något annat än det kan vara användbart för någon :)Det är i princip för när du behöver köra en enhet men inte tillräckligt batterier och kan inte vara bredarslat att gå till butiken för...

Själv tillräckligt Arduino ombord

detta är en själv tillräckligt Arduino ombord, som drivs genom att utnyttja solenergi och med ett 9V-batteri. Det är perfekt för alla som är intresserade av att göra Arduino projekt som inte kräver en dator eller någon strömförsörjning. Du kan ta til...

Inte tillräckligt med bilder för instructables behov

Detta är några saker jag har gjort och inte har bilder på mig att göra dem så instructables sa det inte var bra nog!...

Gör en skiva med någon bit av material som är tillräckligt stor och med ett hål i exakta mitten

om du vill göra en skiva och du har en udda formad bit av trä, metall eller plastsom är stor nog är ett sätt att göra det.Material:bit plywood för bas styrelsen. länge nog att vara ungefär dubbelt så länge som radien av den största skiva du vill se.T...

SelfiesBot — Twitterbot som tar Selfies med smaken Pi

SelfiesBot är en Twitterbot som tar... Selfies! Twitter feed för är här.SelfiesBot är en skulptur som använder en Raspberry Pi att ta ett foto, förhandsgranska och sedan skicka det till sin Twitter-konto.Detta Instructable kommer att ge information o...

3D utskrift San Francisco kloakerna

Denna del av min serie av Instructables med Vatten fungerar projektet.Vattenverk är ett data-visualisering och kartläggning av San Francisco vatteninfrastruktur: rör, brandposter och reningsverk som utgör det cirkulatoriska nätverket för denna stad.D...

Anpassad protetik med en Wacom Tablet och Fusion 360

Jag arbetar på en robotic mohawk, som sitter på toppen av bärarens huvud och svarar på deras hjärnvågor. Detta kräver en styv "headspine" att hålla rörliga spikar på plats.Min första iteration byggdes från garn-inslaget armatur tråd och nylon sl...

Laser Monocle Headpiece

om du har sett Star Trek TNG (eller Austin Powers trilogin) har du dock att det skulle vara ganska coolt att ha en laserstråle på huvudet (jag gjorde). Så jag köpte en laser och byggde jag detta:Det har en fast förstoring omfattning med en smal / bre...

Bygga din egen elektrisk motorcykel

ÖversiktDet färdiga projektet är en 1981 Kawasaki KZ440, omvandlas till elektriska. Den drivs av fyra Optima gul topp förseglade (AGM) bly-syra batterier, som driver en Briggs & Stratton Etek elmotor. Hastigheten på motorn styrs av en Alltrax varumär...

Chibikart: Snabb-prototyper en subminiatyr elektriska Go-Kart använder Digital fabrikation och Hobby komponenter

Chibikart! är en mycket liten ändå kraftfull och lättmanövrerad 2WD elektriska go-kart som du kan bygga med off-the-shelf industri och hobby komponenter och digitalt fabricerade ram delar. Med moderna litiumjonbatterier och borstlösa permanentmagnet...

Spiralformade Vawt (blad och laddningsregulator)

En PVC blad typ av spiralformade vindkraftverk, inspirerad av de 3 bladig versionen av TyPower2. I ett försök att efterlikna den Savonius profilen, använde jag en värmepistol för att bukta bladspetsar.För att producera användbara power ett måste:en t...

Hur man bygger pneumatiska kostym vingar

Halloween är en passion för mig och för den här gången ville jag ha något riktigt snyggt, så jag började tänka på att försöka göra några vingar.Mycket googla senare och jag kom fram fanns inte mycket ute. Fanns det ett par bilder på enkla single-gång...

Elektriska baryton ukulele

Detta projekt bars från en pågående tvist mellan mig och min tre år gamla dotter över ägandet av min akustiska sopran uke. Fördelarna med en elektrisk ukulele är:1) kan spela i den unplugged, så inte rubba alla i gatan2) min dotter kommer inte höra m...

Billiga experimentella Minikeg

Inte på något sätt är detta en toppmodern "se på mig jag brygga rostfritt" enhet, detta är en oprövad prototyp som inte kanske ens fungerar. Jag ska rapportera tillbaka mitten av januari 2016 med resultat. Jag hoppas att ha skapat en tillräcklig...

Bränna Seashell Lime i en primitiv halm/lera ugn!

I detta projekt använder vi jord, vatten, eld, luft, djur, vegetabiliska och Mineral för att göra något med en mängd praktiska användningsområden. Texten är detaljerad och står ensam, men filmerna är mycket användbara och underhållande. Video #1, Qui...

3D Laser skär LED Star

När jag var barn, hade min familj en klassiska julgran topper i form av en 3D-stjärna av perforerad metall med klar plast poäng. Någonstans längs vägen, jag fik befria för den och nu jag beklagar det, eftersom det var vackert.Geometriskt, var det en...