Trä svärd och hur jag lärde mig att älska läder-arbeteMin 6-åriga brorson har varit på mitt fall i nära 10 månader att bygga honom ett trä svärd. Även om jag ser honom bara några månaders mellanrum, varje konversation börjar och slutar med, "Hur är min trä svärd kommer?" Jag äntligen fick min skit tillsammans och började projektet. Jag började detta med noll aning om vad jag skulle sluta med eller hur jag skulle komma dit. Jag tillbringade 5 minuter på morgonen av att bygga sitter på en Starbucks, skissa de grova dimensionerna på en servett.

Efter mitt morgonkaffe tappade jag min lokala timmer butik att handla deras stora urval av lövträd. Jag slutade köpa en minimal mängd av valnöt, vit ek, körsbär och lönn. (Ärligt talat, några styrelsen fötter av varje skulle göra susen. Jag har inte en reservdelslista men förhoppningsvis du kan lista ut vad du behöver genom att titta på mina mått i detta Instructable.) Som jag byggde med inga instruktioner eller en bestämd plan, bestämde jag mig för att det skulle vara lika lätt att bygga flera svärd ifall jag råkar skruva upp längs vägen. Jag började med 6 blanksteg och i slutet, hade 6 ganska bra trä svärd. FRAMGÅNG!

Innan vi börjar alla träbearbetning projekt, följa dessa berömda ord från Norm Abram - "innan vi använder alla elverktyg, låt oss ta en stund att prata om shop säkerhet. Var noga med att läsa, förstå och följa de säkerhetsregler som kommer med din elverktyg. Att veta hur du använder dina elverktyg ordentligt kommer att kraftigt minska risken för personskador. Och kom ihåg detta: det finns inte viktigare säkerhet regel än att bära dessa — skyddsglasögon. "

Se Steg
Relaterade Ämnen

Kul med en Arduino, eller hur jag lärde mig att älska myrobotlab programvara...

Hej alla! Jag är så glad över min använder myrobotlab programvara ( http://myrobotlab.org/ ) att jag faktiskt gjort en video om det första. Jag har varit intresserad av 3D-skrivare för en tid nu och kan knappt vänta med att ha min egen, för bara en a...

Måla din egen bil för under $200 (eller hur jag lärde mig att älska Rustoleum)

jag har en 1971 VW Westfalia husbil buss. Det var i dåligt behov av en lack när jag fick den. Någon hade målat det med vad jag anser vara husfärg. Ingen bueno :( Jag bestämde mig för jag var tvungen att ta hand om den. Jag tänkte att jag skulle göra...

Keg-Kart, eller; Hur jag lärde mig att sluta ta saker på allvar och älskar dunkla projekt.

i början hade jag ingenting i åtanke men allmänna utformningen av manöverorganet riggen och hur det passar in i fatet, inga mått eller mätningar. Alla komponenter i detta projekt gjordes på plats och med utan föregående planering annat än av hur det...

Boll av död: eller hur jag lärde mig att stoppa oroande och Love Apple Pro högtalare

jag har alltid sagt att sedan förfoga över den "beige-box", Apple har alltid lett i området industriell design. Integrationen av form och funktion kan inte vidröras av någon annan tillverkare i alla branscher (Porsche kommer nära). Det är synd a...

Dr Magnetic dinosaurie (eller hur jag lärde mig att sluta söka och kärlek i hörlurar)

detta instructable genererades av två saker främst, först, jag vet att alla ville lära sig att göra en plast dinosaurie magnetiska och super magneter i örat knoppar. Jag har hört över dessa fancy interwebs att du kan få super starka magneter av örat...

BackCam eller hur jag lärde mig att sluta oroa och älskar att inte behöva slå mitt huvud

att hitta behovet för att kunna se direkt bakom mig också så framme med ut måste använda tid för att vända ganska ofta (något gamla Bat-dräkten kunde ha använt innan halsen uppgraderingen), jag ville skapa något som skulle låta mig se bakom mig och l...

Dr Blinkenlights... (eller hur jag lärde mig att ha råd med BlinkM)

jag älskar tanken på BlinkM (individuellt adresserade RGB LED kontrolleras med 2 stift), men inte så mycket priset (nästan 15 pund varje!).Lyckligtvis, hårdvaran är öppen källkod och någon har gett ut en alternativa firmware (även om du vet var du sk...

Arbetsyta för Ilpug, eller hur jag lärde mig att sluta vara en slusk och ordna något

det är där jag arbetar, oftast.Min arbetsplats är inklämda i tvättstugan i mina små och något junky hus.Bilderna är ganska självförklarande.Detta är bara den senaste utformningen av min arbetsplats, eftersom jag tvångsmässigt bygga den efter mer grej...

Pocket ljus, eller: hur jag lärde mig slutade ängslas och älska mörkret.

Har du någonsin tittat på en film och sett där karaktärerna plötsligt störtade ner i mörkret. En företagsam person drar alltid ut en tändare eller vissa matcher. Yay! Tyvärr om du inte är i en film ljuset bleknar snabbt från en match eller ljusare ko...

PiMiDi: En Raspberry Pi Midi låda, eller hur jag lärde mig slutade ängslas och älska MIDI

Detta är min andra instructable på använder Raspberry Pi för digitalt ljud, kontrollera ut min första instructable för hur ställa in och kontrollera egna ljudeffekter på en Raspberry Pi.Om du gillar jävlas med ljudeffekter eller göra digital musik, k...

Mitt spökhus och hur jag gjorde det

i detta Instructable kommer jag visa dig hur man gör en riktigt awesome, men ganska lätt och billigt, halloween spökhus. Varje steg är en del av spökhus.-Det första steget handlar om området kyrkogård. Den innehåller ett skelett, två stora spindlar,...

Hur jag använder solen att kyla mitt hus.

Detta instructable kommer att visa dig hur jag konverterade en 240 volt taket genom avdunstning luftkonditioneringen till en mobil enhet som kör på min DIY 12 volt solar setup.Min setup stöder de 2 viktigaste sakerna i huset.12 volt öl kylskåp och lu...

Top Travel Tips jag lärde mig längs vägen

Förra året åkte jag till Europa i 3 veckor. Det var en fantastisk tid, men jag också lärt mig mycket om att resa och upptäckte några bra men mindre kända resor hacka som skulle har verkligen hjälpt mig på vägen.Steg 1: Kom ihåg att vissa bag/väska du...

Hur man gör läckra frukt och Veggie Snacks ditt barn kommer att älska

Dessa snacks är lätta att göra och bedårande att titta på, dina barn kommer att älska dem.Kitty Cat potatis.Myror på en stockApple leendenMonkey smörgåsVeggie människorfryst banan pingvinerStrawberry hattar...

Hur man gör en awesome halka och glida och hur man rida den genom att bara göra lemonad

1) hitta område som har potential (Downhill lutning)2) bedöma för problem (lutning av hill, trädets, hinder, stenar, glass)3) ta bort hinder (Build big bend stakes och ply, Leaf slag område, ta bort stenar och gräs för hand, pad träd)4) lägga ner pre...

Hur jag skapade min första Quilt

quiltning är en urgammal konst som är fortfarande populära och älskade idag. Jag bestämde mig för att få in quilting förra året och nu säljer täcken för lite extra pengar. Cuddle i vinter med din alldeles egna, handgjorda quilt!Steg 1: beslut För min...

3 på träd - eller - hur jag kommer bryta rätt här och lämna dig strandsatta!

Jag har en gård lastbil som vi köpt för en låt många år tillbaka och har sedan dess döpte den "Pengar gropen". Vi faktiskt ringa hennes Jethrina men jag antar att pengar grop är hennes mellannamn. Du kanske minns Jethrina från andra Instructable...

Hur till göra delade ärter och skinka soppa, hur min mamma lärde mig

det finns flera recept på Ärtsoppa på instructables men ingen av dem är för soppan min mamma gjort. Så detta instructable handlar om "Hur man gör Split Ärtsoppa på sätt som min mamma lärde mig att göra det". Varför? Eftersom det är den bästa sop...

Hur jag gick utanför rutnätet och kärlek det!

Detta är inte en typisk instructable eftersom jag har varit off-grid för över 15 år och det finns inget sätt jag skulle kunna sätta alla många många projekt jag har byggt för att leva ett hållbart liv i en Instructable (det tog en 355 sida bok). Dett...