(Traditionell spenat paj, SPANAKOPITA)

lite bakgrund information:
Spenat pie är en traditionell grekisk mat, vanligtvis serveras som en förrätt eller ett mellanmål, och säljs vid lunchtid av de flesta bagerier och av den grekiska versionen av snabbmat butiker, som säljer fillo insvept pajer, som är antingen salta eller söta.

De salta posterna av deras meny är Spenatpaj, ostpaj, skinka och ost paj. eller kött paj (köttfärs tillagad med tomater och lök, sortera av lik chili men mindre kryddig)
Söta pajer inkluderar bougatsa (fyllda med vaniljkräm) persika paj, äppelpaj och andra säsongens frukter och stänkte generöst med kanel och pulver socker.
Idag ska jag visa dig hur Spenatpaj är gjord, och jag kommer lägga resten av dessa pajer senare, som jag gör var och en.
De är alla läckra, lovar jag du att!

Relaterade Ämnen

Vegan spenat paj med brun Basmati skorpa

när jag blev Vegan jag trodde jag hade att säga hejdå till alla mina favoriträtter. Jag lärde mig snabbt så inte var fallet, med lite fantasi och kreativitet jag kunde njuta av alla mina favoriträtter skuld fri.Detta är den godaste paj jag någonsin g...

Hur man gör en solig spenat paj recept

För degen:2 1/2 koppar alla ändamål mjöl1 kopp osaltat smör, skuren i bitar1 dl kallt vatten1 tsk salt1 tsk sockerFör fyllningen:350g spenat350g ricottaost100g parmesanost1 ägg1/3 kopp ströbröd1/2 hackad lök3 hackad vitlöksklyftaJag är alltid glad at...

Pumpa paj bakad i en pumpa

Om du letar efter ett recept att wow din part gäst, har så du kommit till rätt ställe. Jag nyligen bakat en tårta inuti en pumpa och blev förvånad över hur bra det smakade; så jag bestämde mig att prova den här tekniken för att baka en pumpa paj inut...

Pumpa paj med en säd gratis skorpa

här är en gluten fri skorpa för en traditionell pumpa paj. Ingen anledning att vänta till hösten att förbereda och bakar. Som du kan förvärva mosad pumpa stryk. Massor av fiber i skorpan med kokos mjöl, 63% att vara exakt.Du kan inte slå det, massor...

Pumpa paj (vegan, glutenfri, soja fri)

Thanksgiving har den bästa menyn för någon semester i särklass, som kan göra diet en besvikelse kommer November (den enda gången det slår mig att missa Turkiet). Lyckligtvis, den bästa maten för hösten, vilket betyder att pumpa, fortfarande serveras...

Grekisk Spenatpaj

Spenatpaj, eller på grekiska "spanakopita", är en typisk hälsosam vegetarisk maträtt från Grekland, variationer som förekommer i hela Balkan.Det är relativt lätt att göra och kan ätas som huvudrätt, sida skålen eller mellanmål. I detta instructa...

Cupcake Pumpkin pie

om du vill göra något lite annorlunda för Thanksgiving, detta är ett bra alternativ till traditionella pumpa paj. Men du förlorar inget av smaken!Steg 1:Cupcake pumpa pajLeveranser:Alla ändamål mjölbakpulverbakpulversaltKanelMuskotIngefäraKonserverad...

Kokos Curry kyckling Pot Pie

en liten twist på en traditionell maträtt. Jag har även receptet för en traditionell potten paj om curry inte är din sak.Steg 1: Skapa beståndet Du kan använda en köpta lager men jag föredrar ett hem gjorde en detta är hur jag gör min.Ingredienser:1...

Mormor 's Pumpkin Pie

här Linuxmom traditionella pumpa paj recept. Det var räckte ner till mig från min mamma många år sedan. Jag kan fortfarande se den slitna tidningsurklipp som hon skulle ta ur sin kokbok varje år kvällen innan Thanksgiving. Det är enkelt att göra, men...

Pumpa Cream Cheese Pie

Jag har gjort denna läckra paj för thanksgiving. Till skillnad från traditionella pumpa paj smaksatt med kryddor och pumpa puré, blandas paj med färskost och kokosmjölk. Jag skulle säga detta recept visade sig mer som en ostkaka med en skorpa än en p...

Venn Pie-ogram!

Vad är bättre än att göra en paj för pi-dagen? Att göra två läckra och matematiskt sammanflätade pajer för pi-dagen!Detta instructable kommer promenad dig genom stegen för att göra din egen frukt fyllda Venn Pie-ogram. Wow dina vänner! Att livet i pa...

Hur man gör pepparkakor pumpa Whoopie Pies

de här instruktionerna gäller för en särskild behandling-pepparkakor pumpa hurra pajer. Men info kan användas för att göra någon typ. Den goda nyheten är barn kärlek whoopie pies och de kan göras hemma på under 20 minuter! Hur snabbt och enkelt är de...

Svamp spenat Ricotta paj

Denna ta på en välsmakande paj blandar några av mina favorit smaker som jag växte upp med.Du kan hålla denna paj strikt vegetarisk som anges i följande steg eller lägga till lite fräst bacon, pancetta eller prosciutto!Steg 1: Förbered skorpa Ingredie...

Hur man gör traditionella engelska fläsk pajer

en klassisk engelsk pork pie har en hand-bildade varmvatten mördegsbotten, malet eller hackad fläsk fyllning, kött bara kryddat med salt och peppar och toppade upp med gelé, läggas till efter bakning. Det är avsett att ätas kallt, gelé fungerar som e...

Diverse kyndel pajer (indisk påverkan)

I de lokala bagerierna i Indien, vi få brukar två typer av kyndel pajer - ägg Masala paj och vegetarisk paj gjord med en kombination av potatis, ärtor och ibland betor. Bara se det från glas display, min mun brukade vatten. Vi hade inte råd att köpa...

Lax paj

Detta är en traditionell rysk lax paj, med lax, örter och andra ingredienser i en smördeg skal. Jag har lagt till några extra ingredienser för att göra det mycket mer läckra.Du kan göra pajen dagen innan och förvara den på kylskåpet, insvept i plastf...

Lätt Spanakopita - Spenatpaj

detta är ett recept som jag snubblade mitt sätt att uppfinna... Åh... 3 år sedan. Kommer från en grekisk familj men grundligt detesting hur komplexa några av våra recept kan vara, föresatte jag sig för att göra en förenklad spanakopita (Spenatpaj), u...

Fantastiska hemlagade Apple knektar (stekt äpple pajer)

"Jacks", eller stekt pajer, är något av en södra tradition. Du hittar dem i flera sorter från sötpotatis till persika, men apple (jag har fått höra) är ursprungliga. De är ofta Funna i land butiker, små bensinstationer, och från tid till och med...

Schwarzwald maräng paj

Svart skogen maräng paj: en rik, mörk choklad pie crust, fylld med ett lager av skarpa körsbär ostmassa, toppad med ljus maräng krusas med mörk choklad.Uppenbarligen inspirerats av den ökända Schwarzwald Gateau, (lager chokladkaka, surkörsbär och vis...