Träkol Powered Generator - förgasareBegära att jordbrukaren, survival expert, Boy Scout, hippie eller prepper och de kommer att berätta de awesome användningsområdena för träkol. Från att förbättra din trädgård för att filtrera vatten och fältet medicin. Men visste du med några skrot delar du kan köra en oförändrad förbränningsmotor?

Jag har varit intresserad av alternativa energikällor under lång tid. Jag ville hitta en billig, skalbara alternativ som skulle kunna fungera i nästan alla bebodda delen av världen. Människor är smarta och kreativa. Jag visste att det måste finnas något ute. Efter mycket forskande hittade jag en väldigt cool teori. Det var inte en fancy techblog eller presskonferens. Jag hittade mitt svar i en kornig video på YouTube. En äldre man bär smutsiga bibbed overaller som presenterade sig som "Gary från Pennsylvania" han hade ett nytt ta på en mycket gammal idé: Kol förgasning. Jag fann detta både lysande och fascinerande eftersom jag hade övervägt att bygga en trä gasifier för år.

Efter en grov skiss av vad jag kunde se på hans video jag kunde bygga ett fungerande proof of concept använder mestadels skräp delar: en metall 5 gallon hink med lock, slumpmässiga ventiler och rördelar och en bit av PEX. Mitt första försök var uppenbarligen rå och avsedda för rapid prototyping - men det fungerade, det var billigt och det var snabb. Sprang jag framgångsrikt en oförändrad förbränningsmotor generator enbart på den gas som produceras genom förbränning av kol.

Detta har potential för många fördelar på moderna hemmanet, dem att börja frigöra sig från petroleum dependance, driver den avlägsen stugan i skogen, pumpa vatten till livsuppehållande grödor, eller klipper din gräsmatta om gas någonsin träffar $5 per gallon. Dock för mig en av de mest spännande aspekterna av detta projekt slits potential att öka livskvaliteten för den ofria, bortglömda folket i kriget länder, de lever i fattigdom i ett fjärran byar. De som är en värld isär bort från min försämringen när "min plats" tas på det lokala kaféet. Från mina Första världsproblem. Jag har vänner som beger sig till avlägsna hörn av världen för att undervisa ursprungsbefolkningar nya låg effekt, hög avkastning miljövänliga utformningen tekniker. Jag vill ha en annan carbon neutral verktyg för dem att använda.

Jag har tagit en video här för att visa dig min rå oredigerad första körningen. Ljud- och kvaliteten är inte bra - men kan du dela min "Hej cool det verk" ögonblick.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Wind powered generator

till att börja med, jag har alltid gillat att se väderkvarnar och grejer som fungerar med vinden och så jag försökte göra något på egen hand. I början gjorde jag bara ett litet vindkraftverk inget annat syfte än att snurra fritt. Då tänkte jag varför...

Lätt hem gjorde vind powered generator.

Lektion att sätta el för att fungera. Bara en enkel powered vindkraftgenerator kan du göra med extra tråd från en elmotor. Syftet är att det är bara en prototyp för en mycket större enhet du vill bygga. Magnet rotorn är separata för spolarna att göra...

Liten Wind Powered Generator

så långt tillbaka som jag kan minnas, om jag har alla sätt ville göra en vind generatorer.Min 1: a och enda försök var tillbaka i gymnasiet, när jag hade byggt en använder trä blad och vrida en cykel generator.Så efter att fastna på Instructables .co...

Lindar Blade - Super låg kostnad Micro Wind Powered Generator

Efter snubbla över Chia-Ying Lees blåsorkester generator var jag mycket imponerad av enkelheten och användning när du skapar småskalig kraft i låg nivå användning i bostadsområden. Jag skurade internet letar efter någon, någon, som hade tagit vind ba...

Bärbar Off Grid ugn & spis

Ofta i våra planer för olycksberedskap tänka vi först på kraftproduktion - inklusive mig själv. (Multi bränsle Generator, träkol Powered Generator, lätt Generator hem till krok upp). Vi säger ofta att vi inte vill att vår mat att skämma bort. Vi ger...

Bike Generator uteplats möbler tillverkade av återvunnet material med spänning regleras batteri laddning System

för det här projektet raffinerade jag några av de lärdomar jag har lärt mig bygga (eller försöker bygga) cykel generatorer tidigare i ett försök att bygga en som var tyst, mindre påträngande i vårt vardagsrum, och kan användas av en cykel utan ändrin...

"No-svetsning" trampa generator stå

Förnybar energiinnovation har byggt ett antal pedal generatorer för både vuxna och barn. Pedal power hjälper till att demonstrera begreppen makt och energi på ett intressant sätt, samt att bidra till att cykling och alla saker pedal med.Det finns ett...

Hur man bygger en cykel Generator

Avsikten med detta projekt är att bygga en rättfram human powered generator från en begagnad cykel och kan användas för att driva glödlampor, blenders, mobiltelefoner, bärbara datorer och andra små apparater. Detta projekt kommer att hjälpa en utveck...

Maker Studio HATCHedu ThinkFun (gravity generator)

Skapa din egen El hemma med denna Gravity Powered Generator. Denna uppsättning upp genererar ca 5 volt vid en ström av omkring 1 ampere (nog att ladda en mobiltelefon). I denna tutorial kommer jag visa dig hur man generera en elektrisk likström med h...

Mänskliga-Powered Light--från min bok, "Doable förnybara energikällor"

för alldeles för många människor en outnyttjad energikälla är nära och personlig: kropp tjock. Motion är ett bra sätt att bli av att fett (eller bara för att hålla sig frisk) och vi kan också använda denna övning för några bra ändamål, som belysning...

EV sportbil 2

detta är min inlämning till Jack Daniels självständighetsdagen tävling.Min ålder är 15 och min pappas ålder är 40http://www.youtube.com/watch?v=DXlRfiwqX2w10% av världens totala koldioxidutsläpp är från vägtransporter.Elbilar är det potentiella svare...

EV sportbil

detta är min inlämning till Jack Daniels självständighetsdagen tävling.Min ålder är 15 och min pappas ålder är 40http://www.youtube.com/watch?v=DXlRfiwqX2w10% av världens totala koldioxidutsläpp är från vägtransporter.Elbilar är det potentiella svare...

HAND makt GENERTOR

jag gör denna HAND POWERED GENERATOR med skrot objektDELAR1. 24 VOLT DC-MOTOR2. LED-LJUS FRÅN DÖDA FACKLA3. MOTOR FRÅN EN GAMMAL LEKSAKSBIL4. LEDNINGAR5. GENERATOR handtag...

Byte från Y till Delta

jag tittade på några andra instructables när frågan om hur byta spolar i ett vindkraftverk från Y till delta konfiguration kom upp.Det finns massor av sätt att göra detta ges tillräckligt med tid att experimentera. Det sätt jag skulle prova är med 3...

Team nyckelpigor - Wind Turbine-projektet

kortFör att designa och göra en vind powered generator på det mest effektiva sättet. Den energi som alstras av anordningen avgörs genom att mäta högsta uteffekten från generatorn mätt som produkten av generatorn spänningen och aktuella.Steg 1: Överfö...

Bärbar Solar Power Supply

Hej där. Du har förmodligen hittat detta Instructable att samla idéer om att göra en bärbar solenergi leverera själv. Jag har alltid varit intresserad av elektronik med detta projekt är min senaste idé att komma vandrande ur huvudet, varför inte göra...

Fågelbur-BQ

Oro för hälsan förstör gradvis vårt dagliga liv. Alkohol är dålig. Rökning är dålig. Socker är dåligt & fett är dåligt. Kaffe är bad & energidryck är dåligt. Även mjölk är dåligt. Varje ämne som ändras eller stör (eller slutar, ibland) normala våg...

Indoor Bike Trainer

Efter att ha flyttat från west Texas, med milda vintrar och vägar med breda axlar, till landsbygdens södra Kentucky, med långa vintrar och vägar med branta diken istället för axlar, var det dags att börja rida inne. Mitt sökande efter cykel utbildare...

Arduino-Powered fyra bokstäver Word Generator

bygga en Arduino-drivna versionen av de "fyra bokstäver Word Generator" (FLW). Denna version genererar "ord" i farten - det använder inte en lista. Den "ursprungliga" versionen från 1970-talet använde B7971 nixie alfanumerisk...