Uppväcker den Zombie orkidén: det är inte död än!Jag älskar orkidéer! Lyckligtvis för orkidéer i mitt liv är jag inte särskilt uppmärksam när dem - som för det mesta fungerar till deras fördel (se lätt framgång med orkidéer). Tyvärr för några av dem får ibland, jag lite alltför försumlig, som hänt det senaste året med en Phalaenopsis orkidé som jag hade, som på något sätt bara fick helt blästrade och reduceras till en massa av vad som verkade vara en torkade upp härva av döda rötter.

När jag insåg vad som hade hänt, det såg ut som min välvillig nonchalans var inte så godartade som det borde ha varit, och här var en goner. Ungefär sex månader sedan, sätta jag potten av döda snygga grejer genom bakdörren, avser att dumpa det i komposthögen, och snabbt glömma.

Under de mellanliggande månaderna, fick det kylda, regnade på lite, värma och vind blästrat och används av ödlor som en händig hideaway. Sedan häromdagen, efter ett kraftigt regn, märkte jag potten igen - och jag märkte också en kvist av grönska i den och lite grönare rötter bland de döda saker. Jag vet att orkidéer är rejäl, men wow!

Jag omedelbart för att arbeta försöker föra den tidigare död skenbara orkidén tillbaka till livet, och nu tre veckor senare, det blomstrar.

Om du har vad som verkar vara en zombie orkidé i hemmet, inte slänga det i komposten högen ännu. Ge det lite tid, en bra tvätt och lite trim och du kanske blir förvånad över att hitta - det är inte död än!

Här är hur man gör.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Uppväcker Kalifornien svalare

kust norra Kalifornien är välsignad med ett mycket milt klimat, allmänt på cool sida, speciellt på natten. Innan kylskåpet blev vanliga i hushåll, invånare i denna region drog fördel av den svalt väder genom att lagra färskvaror i ett särskilt kök sk...

The Ultimate Guide till den Zombie-ish, Skeletal, Ghoulish, Ghostly och bara odöda i allmänna Papercrafts

jag märker att det fanns inte alls tillräckligt papercraft Instructables på denna webbplats, så, jag bestämde mig att göra min egen. Jag kunde inte lista ut vad för slags papercrafts att sätta i mitt projekt än jag trodde, "som inte gillar zombies?&q...

Uppväcker en 38 år gamla motorcykel

jag letade efter ett projekt som faller, och beslutade att ta på uppväcker en 1972 Honda SL125 som hade suttit i lager i 18 år. Cykeln hade förvarats nära några swimming pool kemikalier och gödningsmedel, och varje metall yta var antingen rostiga (st...

Uppväcker vintage klockor

de av er som följer min Instructables förmodligen har märkt att jag gillar att ta något gammal och icke-funktionella och rädda den från skrothögen genom att ge den liv igen. Jag älskar att täta loppmarknader och utmaningen att fastställa att som andr...

Den Zombie Pin kudde

så du är en mode framåt necromancer, eller en sömmerska med en förkärlek för att höja de odöda, eller kanske din bara letar efter en present till det speciella skräck buff. Tja, oavsett omständigheterna, detta är ett roligt projekt som är säker på at...

400 farad Super kondensator ficklampa. Bygga den här. Det är lätt.

Skulle inte du vilja ha en ficklampa som inte behöver batterier som varar livet ut? Vore det inte bra om du inte har att skaka den med några minuters mellanrum för att hålla den lyste upp? Sedan är vad du behöver en super kondensator ficklampa.Steg 1...

DIY soffa Slip täcker - den kompletta vet hur

När jag flyttade hus hade jag någon möbel. Så min mamma gav mig några soffa på villkoret att jag behöver få överdrag slip för det eftersom tyget var förstört. Jag kollade runt för människor att sy slip överdrag. Priserna var absurt! Några citerade så...

Urban EDC V2.0: Denna gång är det personliga!

Så detta är faktiskt en uppföljning, harkening tillbaka till min första någonsin Instructable alla de många månarna sedan (okej, 8 månader, men "många månar" låter inte så mycket mer dramatiska!?)Anywhoozle, för de un-känner; vilket jag kan tänk...

Hur man gör din xbox controller blinka med några lysdioder, men det kommer inte att skaka längre

DIN FJÄRRKONTROLL BLINKAR MEN DET KOMMER INTE ATT VIBRERA LÄNGRE EFTERSOM DU MÅSTE TA UT MOTORN I DETTA PROJEKT.Steg 1: Material för detta projekt 1. XBOX CONTROLLER2. LYSDIODER3. SKRUVMEJSEL4. LÖDKOLV5. LÖDASteg 2: Öppna HANDKONTROLLEN Ta KOSING all...

Hur man bygger en atombomb... (Detta är inte verklig, bara ning för skratt och om du på allvar vill bygga en... Jag tycker synd om dig)

detta är bara för skratt... De åsikter som uttrycks här är åsikter av individen och inte av paramount föreställer... Om du är kränkt på något sätt av uttalanden sagt här inom detta instructable, då inte läsa det, klaga inte och du inte skicka det til...

Skogar "gör" regn och kan vi bevisa det eller inte? Biotiska pumpen.

Torr luft väger i genomsnitt cirka 29 gram per mol. Vattenånga väger ca 18 gram per mol. Så om du lägger till vattenånga i torr luft blir luften lättare! (Rimar från instructables berättade att år sedan och jag aldrig tänkt på det innan dess)., lätt...

Den lat väg/vatten som inte sätt att Root/Propagate basilika och ört-y växter

Den traditionella metoden att förökningsmaterial basilika sticklingar är att förankra dem i ett glas vatten, och sedan överföra till planteringsjord medium. Men detta har aldrig fungerat för mig... Vattnet får nasty ganska fort, och om jag inte ändra...

Hur man spelar säga det är inte så av Weezer

Oavsett om du är en allvarlig rocker, eller bara en laid back gitarrist, kan ingenting vara mer frustrerande än att fastna på en del när man lär sig en ny sång. Visst, du kan bara glömma det och hålla sig till spelar kören över, och över och över. Tr...

Det kan inte få soupy! Perfekt Pecan Pie

Flo (från progressiva reklamfilmerna) har enda hand stannade världen från att göra läckra hembakade pecan pie! "Det kan få soupy!" Låt oss bevisa detta kvinnor fel personer! Gör detta perfekt pecan pie och dela den med världen!Steg 1: Samla ingr...

Detta kommer inte att publiceras

IM ledsen att säga detta kommer inte att publiceras eftersom det finns alldeles för många problem, och det inte skjuta bra, jag bara bokföra kanonerna som skjuta bra, jag vill inte bara ser ut, jag vill ha prestanda och tillförlitlighet, och detta är...

Den mest pimpin ' hatt pengar kan inte köpa

hur man gör en icke-spinning papper leslie monterad till din skalle eller skalle beskyddare.Steg 1: material. Behöver du:en hatt (oroa dig inte, det kommer inte att få förstört)2 papper (mer färg, mer Chix)SaxTejpSteg 2: Rollin ' Ta din 2 papper och...

Detta är inte vetenskap

Denna är inte vetenskap är en utforskning av fysiska upplevelsen av ljud. Genom att ansluta en elektrisk cello till en förstärkare ingång och sedan kör en hemmagjord papper högtalare och en bass shaker ut som sys in i ett plagg, kan bäraren känna vib...

Ta sig runt den fruktade kod 404 (sidan hittades inte)

hatar att se 404 sidor alla tid eller du klicka på ett sökresultat Google bara för att hitta sidan har raderats? Om så är detta instructable för dig!Steg 1: Få bookmarklet Gör ett nytt bokmärke och var url bör gå in denna kod:JavaScript:Document.loca...

Uh-Oh, det är inte spagetti-Oh!

i detta instructable jag kommer att visa dig hur man gör att barndom klassiska spagetti-Olofssons! Eller åtminstone en ganska darn nära faksimilSteg 1: Steg 1. Samla ditt material Behöver du:2 burkar tomatsoppa (10 3 / 4oz)1 lb av små snäckor, ringar...