Utbildningen av Wang Shen: en berättelse berättade med alla Tangramalla Tangram är ett kinesiska pussel som består av sju bitar. Det finns två stora höger trianglar, en medellång rätvinklig triangel, ett torg, en parallellogram och två små höger trianglar. Bitarna kombineras för att göra formerna av djur, människor och saker.

Farfar Tang historien nämns ofta som en resurs för alla Tangram, men det är svårt att använda alla Tangram i samband med den annars utmärkta historien. Jag försökte skriva en prequel som innehåller tangram utforskning och en strategi för att lösa alla Tangram.

Denna lektion kan studenter möjlighet att agera ut eller modell med manipulatives aktiviteter där matematiska innehåll från litteratur och/eller berättande (New York utrikesdepartementet utbildning, 2005, s.25) och komponera (tillsammans) och bryts ner (break apart) tvådimensionella former (p.30).

Se Steg
Relaterade Ämnen

Min lärare berättade för mig att gå flyga en drake, så jag gjorde.

Med detta Instructable kommer jag att visa dig hur man bygger en diamant drake med lite matematik bakom den.Jag fick i uppdrag av min lärare att bygga en drake med material jag har om runt mitt hus. Jag kan till exempel använda en plastpåse och några...

Hembryggning beräkningar med Python!

Jag är en ivrig hem brewer och Python programmering entusiast så skapade jag en enkel Python-skript för att hjälpa mig göra min brew dag beräkningar. Skriptet kommer att beräkna många användbara variabler som strike vattentemperatur, strike vattenvol...

Hur skapa en Windows 7 berättad start Greeting(Vista and XP compatible)

trött på att höra samma gamla start ljud? Sedan kom du till rätt ställe! Vi visar dig hur man gör Windows berätta något meddelande på logga in.BASICON MP S12A grupp 12Cem GökerLin jag.Justin Chu...

Berättad Paracord buffring

jag lärde mig hur man gör detta från Stormdrane's post. Det är en stor härva gratis sätt att lagra paracord. Denna video visar en 50' avsnitt av binder med rep att vara insvept....

Komma i beröring med din inre Chip

om du läser detta på instructable webbplatsen du nästan säkert använder en dator för att göra det. Och som de flesta av er vet datorer använder mikrochips för att bearbeta all information de arbetar med och lagra. Du kanske även har sett IC marker mo...

Bästa gratis saker att göra på Walt Disney World

tänka mig scenariot. Du kan ha gått igenom denna samma scenario själv (även om inte nödvändigt som extrema)...Du kommer på en resa till Orlando, Florida med din familj på fyra. Ditt huvudsakliga mål här är Walt Disney World. Ditt livslånga dröm om at...

Story karta Journal

Alla har en historia att berätta eller ett äventyr att dela med dem omkring oss. Historien karta journaler tillåter oss att göra just det, digitalt! Den mjukvara sällskapet, ESRI, har skapat en plattform som tillåter användare att dela deras äventyr...

Trollkarlens lilla läder Spellbook (Notebook)

Bakgrund:Om du har sett min tidigare instructable där jag har gjort en läderarmband du vet att jag har en något utförligare läder projekt planeras men medan jag har de flesta verktyg, jag fortfarande saknar erfarenhet, så jag gör några XP slipning ge...

Byta ut trasiga skärm glas

Reparera en trasig skärm glas kan vara mycket dyra projekt att göra. Att hitta en återförsäljare som kommer att ändra glaset är inte ett problem, men det pris de tar ut är bara riktigt för mycket för arbete och reservdelar. Här är hur man gör det på...

Hur man skriver en berättelse

Det var längesen! Jag är så ledsen att jag inte har utstationering något i evigheter! Mycket har hänt ändå, men jag har börjat en ny ritual (se sista steget för mer information). Hursomhelst, jag har vunnit tre tävlingar hittills, och tidigare var tv...

Berätta en historia med fritt tillgänglig data och visualiseringsverktyg.

Detta Instructable kommer att gå igenom en steg för steg handledning för att utveckla en visualisering med hjälp av open source-verktyg och allmänt tillgängliga uppgifter. Den var skriven av Mark Falvo och Andrey Talman.Steg 1: Hitta en historia att...

Beräkna ljushastigheten genom handdesinfektion!

i detta projekt, vi kommer att använda Snells lag till vår fördel för att beräkna brytningsindex, och därmed rusat av ljust av med hand sanitizer medium.Steg 1: inställningar Inrätta optik kit med ray bord/bänk, laser/ljuskälla och plan-konvex fack....

Göra en perfekt Presentation Box för en perfekt present (inklusive de saker som Martha Stewart glömt att berätta!)

Har du någonsin gjort något så häftigt för någon att du visste att du inte bara hålla den i ett vadderat kuvert och skickas ut till dem?jag vandrade från Breckenridge till Aspen med min sedan 14 månader gammal på min rygg i sena augusti för 2015. Jag...

Hur berätta om nästa bränsle spara tanken är legitim eller ingenting mer än en Gimmick för att stjäla dina pengar

De flesta alla vet om bränsleekonomi men inte många av oss förstå varför våra bilar få miltal de får, eller varför bilar få värre körsträcka i stad än de gör på motorvägen. Förhoppningsvis kan jag hjälpa ta bort mysteriet med denna artikel. Också, fö...

Yorick, A Twitter berättarrösten talar skalle

' ack stackars Yorick. Han talar alldeles för mycket. "Yorick är en interaktiv, Twitter-berättarrösten skalle. Drivs av en RasPi och Arduino att samla streaming tweets från Twitter, sedan använda Googles text till tal, visar tweets människor skicka t...

Hembryggning - Brew vattenkokare BTU beräkningar

många kunder har frågat de åren hur många watt som behövs för att deras elektriska bryggeri. Jag har kunnat ge uppskattningar som grundas på de faktiska BTU behövs för att värma vatten + 30% för förlust, men mitt svar har aldrig exakt. Så, när jag än...

Hur man beräknar volymen av husgeråd

IntroduktionVarje objekt tar plats. Mängden utrymme ett objekt upptar kallas volym. För objekt av en enkel geometrisk form (t.ex. klot, kuber, etc.), kan volym beräknas med en formel. Formeln för volymen av en sfär är exempelvis (4/3) * pi * radien ^...

Hur man blir en berömd rappare

detta dokument kommer att fungera som en guide till stöd en i sina försök att bli en berömd rappare. Stegen kommer att ges för en att finslipa sina rappa färdigheter samt att skapa en marknadsmässig bild för sig själva. Denna guide är inriktad mot de...

Hur man gå över Amerika

Hur att gå hela Amerika:För närvarande, går jag över hela Amerika.Uppdatering: Jag har avslutat min resa, där jag slutade i New Orleans och flög hem att återvända till forskarskolan. Följande skrevs under den andra månaden av min resa.SLUTET UPPDATER...