Valnöt låda med aluminium Splineshttps://www.youtube.com/watch?v=98m3kiga3Aw

Projektet började som en förströdd tanke... "Jag undrar om jag kunde få några trevliga hårda rester på Craigslist?"

Jag hade aldrig gjort något arbete med hårda träslag valnöt eller lönn, och ville prova dem. Efter en snabb sökning hittade jag en lokal kille som gör egna trä ramar som sålde bort några av hans klipp. För $5 jag fick en hink med skrot valnöt och lönn, och måste tänka.

Jag gillar verkligen liten ruta projekt, som de kan använda en mängd olika tekniker och färdigheter, och har massor av potential för en kreativ och intressant bit. Jag hade också arbetat med aluminium nyligen, och tänkte att det kunde göra en trevlig accent till en trä låda. Varför inte aluminium splines? Eftersom jag hade aldrig sett det förut, satt jag för att göra det själv.

Titta på video, och/eller läsa på att se hur det gjordes!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Valnöt väggklocka, med ett stänk av geek

detta är en Svarvad valnöt väggklocka med en infälld-CD.För detta projekt behöver du några material:En tom som mäter, 10" square av 3/4 tjock. (Detta kan mycket beroende på hur tänker en yttre ring du vill)En CD (Jag microwaved mine i 3 sekunder)Supe...

Hemgjord mini fräsning med aluminium och mekanism CNC bild

Du behöver bara en vertikal mill. Mini fräsning är nödvändiga för att produktionen av nästan allt men är mycket dyra. Vi upptäckte det åter som ett sätt att snabbt göra billiga men korrekt verktygsmaskiner för användning i utvecklingsländerna och i h...

Banan valnötter havre Muffins med Philips Airfryer

Detta är en mycket hälsosam fiberrik muffin som kan tjäna som en te gången mellanmål eller efterrätt recept. Det är så enkelt att även barnen kan göra detta och känner verkligen glad att baka muffins. Prova att dekorera dessa muffins med godis eller...

Hopfällbar kniv med Aluminium handtag

Kom ihåg att rösta för detta instructable som jag satte i en hel del tid och kraft att göra detta och Visa det för alla. TackDetta instructable visar dig hur, från början, gör en fällkniv med gjuten aluminium handtag. Tillverkningen av denna kniv krä...

Grön sandgjutning med aluminium

Detta är gjutning av aluminium delar med grön sand.Steg 1: Förbered sanden Förberedelse för sandgjutning labbet, sanden,lera, och vatten var kombinerad och blandad. 50lbs av #180 korn sand, 50lbs av #120 korn sand, 7lbs av lera och 1 qt. vatten kombi...

Akryl 3D skrivare glödtråden Spool hållare - Laser skär med aluminium Dornen

Min första 3D-skrivare kit kom med en laserskurna akryl glödtråden spool hållare som lekte på gängstång med nötter på ändarna för att hålla spole av glödtråden. Vid första jag gillade det - det fungerade inte så bra. Då bestämde jag mig att ersätta g...

Samordnas valnöt låda med lockig Maple inlaga

Detta är min resa att göra en valnöt låda för mina föräldrar som en gåva. Jag försökte att dokumentera så mycket som jag kunde om jag ville skapa en dagbok om min process att följa rutan själv. Jag tror att se hur något var fulländad är precis lika g...

Omforma en akustisk gitarr i en Dobro med aluminium paj kastruller och faltning

detta Instructable är i konsten av ljud Contest. Om du gillar det, Visa mig lite kärlek!Jag arbetar på ett fjärrsamtal projekt med min före detta gitarristen. Han befann sig i ett alternativt land spår en dag, fastställs vissa spår, och bad mig att g...

Hemgjord trä metall Mini svarv 100% DIY med Aluminium

En mini svarv är en petite version av de större svarven och tillåter användaren att arbeta med ett mycket mindre block av trä än stora svarven. Mini svarven är den perfekta storleken att passa in i ett normalt hem, och kan placeras på arbetsbänkar el...

Modulära iPad stand med aluminium och en Erector set!

Har du en iPad? Var din favorit del av The Sandlot crazy bollen hämtar grej? Läs på...Jag vet inte om dig, men jag hatar att inte ha den högra delen när jag är mitt i ett projekt. Jag var på min andra resa till järnaffären förra helgen försöker bygga...

Ring görs med aluminium

Detta är en stor bra snygg ring från hem begagnade aluminiumfolieSteg 1: Samla materialta aluminiumfolieett par saxdubbelhäftande tejpelastiska bandSteg 2: att göraskär en bit från aluminiumfolie och krossa denVik elastisk band att bilda ringgå med d...

Göra stora skala horn för mindre än $10 med aluminium folie & silvertejp

ett super enkelt och super billiga sätt göra imponerande, storskaliga horn för din Halloween, cosplay eller andra tillbehör behöver. Ingen rörig papier-maché, lim eller carving verktyg behövs!...

Reparera manuell fönster Regulator

En dag bestämde jag mig för att lägga över baksätet på min Toyota att använda min dator, sår jag fönstret och... mosar... inte gå ner smidigt, inte gå upp. Ytterligare försök förstöra plasten inuti...Jag är inte säker om andra bilar där ute, men insp...

Millow: 3D fräsning en T-spline kropp med uppfinnaren HSM och Haas CNC Mill

Jag gjorde detta projekt till praktiken arbetar med följande färdigheter:Med T-splines i uppfinnareAtt skapa verktygsbanor i uppfinnaren HSM CAM3D-fräsning på Haas CNC MillDetta Instructable är skriven förutsatt att du har grundläggande kunskap om de...

Atayef med valnötter, pannkakor Dessert

Detta är en enkel och läckra traditionella Mellanöstern dessert.Det består av tre delar: pannkakor, fyllningen och sirap.Steg 1: ingredienser Fyllning:285g valnötter smulor1/2 kopp socker2 tsk rosenvatten1/2 tsk orange blomma vattenPannkaka smeten:2....

Hur till etch aluminium panel etiketter/mönster med en återanvändbar syra blandning

denna tutorial ska show dig hur till etch egna mönster/etiketter i aluminium paneler med en återanvändbar syra blandning istället för att använda elektricitet (den vanligaste metoden).Det är en ganska bra och billigare alternativ till profesional gjo...

Hur man gör en anpassad dummy hand med tråd och aluminium papper för mindre än 10 dollar

När man bygger ben-Armor, gatlopp rustning ect, handgjorda och att dina mått kan det vara lite svårt, här kommer jag att förklara hur man gör en anpassad dummy arm för rekvisita med lätt att hitta material, samma teknik kan tillämpas på nästan varje...

Panoramautsikt över stativ huvud med hjälp av T-spåret aluminium

syftet med detta huvud är så att du kan rotera kameran om dess knutpunkt / avsluta elev, så att du kan ta en serie bilder i alla riktningar, utan parallax fel.När du tar bilder, kan du bearbeta dem genom olika bitar av programvara för att producera e...

Äggröra med banan och valnötter

Banan med ägg går så bra ihop kan du 100-tals frisk och söt frukost recept från just dessa 2 ingredienser. Letar du efter fler hälsosamma frukost idéer? Prova dessa enkla banan pannkakor (https://youtu.be/aBlRxQazwWM). Kombination av ägg och bananer...