Wood svarvning sära verktyg från en power bågfil, + valfri Old School metal scriber.När jag först började vrida trä och fick min egen trä svarv jag läste en artikel på något wood svarvning tomt att du kunde göra en fin tunn sära verktyg från en power bågfil.

När jag arbetade som ingenjör vi ofta använt sågblad gammal power hacka att göra vår egen Ritsspetsar med.

Jag har tänkt att göra en av dessa stickstål sedan jag fick min trä svarv men aldrig fick runt detta.

För några veckor sedan snipad en nova chuck för 12 pund under köp det nu pris, jag skulle köpa det ändå om jag inte vinner auktionen en. Jag hade även köpt en liten skruv chuck för att göra små dekorativa knoppar alltför och beslutat att göra verktyget tunn sära så det kan också användas för fina linjer och dekorationer i liten skala vrida projekt.

För att göra sära tool du först slipa tänderna av den gamla makten bågfil med en bänkslipmaskin eller och vinkelslip.

Jag markerat ut tang i penna och sedan använda en tunn skärande disk i en vinkelslip. ett block av skrot trä användes som en skärbräda. tang kunde också malas på en bänkslip men skulle ta mycket längre tid och kräver ofta kylning. tang klipptes om 2-3" lång och hade som ska trimmas till ca 2" som passar i handtaget som jag hade.

Lämna den som är tills du får bladet hamrade hem in handtaget på ditt val när du bang hem i handtaget tunna bladet skär in skrot blocket om tang och tum som är och det är med ut en vass spets marken på slutet.

När bladet är monterad till handtaget kan du markera vinklar och klippa dem med kvarnen och sedan använda en bänk grindr att slipa verktyget till standard sära verktyg profil.

Min mamma köpte jobb mycket av trä vrida stämjärn i marknaden en dag jag fick dem eller £1.00 varje, god kvalitetsverktyg stål men mycket kort handtag för endast cirka 10', jag vände upp min egna handtag runt 18-24" och reground några av profilerna för att ge mig ett komplett utbud av mejslar. Jag har några extra skölpar som ännu inte har att använda så jag hade en färdiga handtag för min avskeds verktyg. Kort handtaget är perfekt för sära verktyget eftersom det kommer att användas endast på mindre saker kör i högre hastigheter så det finns mycket lite inflytande krävs.

Verktyget sära används ungefär hälften av bågfil så jag beslöt att göra en old school metal scriber för skojs skull. för de ingenjörer som använder overaller som har en ficka för en vikning styr denna typ av scriber är bra som det passar Tumstocksficka perfekt, är de också utformade som ett dragverktyg så de är mycket bekväma att använda och de känner sig naturlig i du hand när du markerar ut stålsätta för kapning.

Tack för att titta och jag hoppas du hittar dessa idéer användbart.

===================UPDATE======================

Jag gjorde en andra sära verktyg idag och används den andra profilen som lämnar den skärande spetsen på en bättre höjd som passar min slipstödet för avstickning arbete.

Detta nya sära verktyg skära så mycket bättre och mycket renare skär utan någon över värme, det är fortfarande lite hög men de nästa några slipningar kommer att fastställa att.

Relaterade Ämnen

Svarvverktyg wood svarvning

Om du är intresserad av att påbörja wood svarvning eller om du redan aktivera och vill ha fler verktyg eftersom mer verktyg innebär fler möjligheter.I detta instructable jag kommer att visa dig hur man gör: en 3 punkt verktyg, en skev cirkel och en r...

Wood svarvning 101 - vad du behöver veta för att komma igång på svarven

Wood svarvning kan verka som en gåta för många träarbetare. I själva verket endast en mycket liten andel av träarbetare och beslutsfattare är bekanta med svarven. Jag fick nyligen en liten svarv och jag trodde det skulle vara intressant att gå igenom...

Wood svarvning verktyg

Vända ett trä roterande verktygSteg 1: Förbereda trä handtagBorra ett 1/2" hål halvvägs ner den vertikala axeln av handtaget för att rymma det viktiga beståndet.Steg 2: Aktivera träFörvandla trä till önskad form för handtag.Steg 3: Borra röret CapFå...

Grundläggande introduktion till Wood svarvning för skojs skull, för gåvor, för säkerhet (uppdaterad)

Ive genomfört ett antal guider för olika trä vrida projekt, så jag tänkte jag skulle göra en som några av områdena som omfattas du måste överväga innan under och efter du har gjort din handgjorda i trä?? present.Frågetecknen är där eftersom trä inte...

Lumitourni lampa. Skulpturala (och farliga) wood svarvning av Samuel Bernier

jag vilja driva tillverkningsprocessen till ytterst. Min vän Gabriel Beaulieu gör afrikanska djembe som en del tid jobb så han är ett riktigt proffs med trä svarven. Vi var tänka på nya sätt att använda detta fantastiska verktyg och kom upp med detta...

Wood arbetar Primer: Basic verktyg start med Intro

Jag började denna lilla serie vill hjälpa människor som just har börjat i träbearbetning. Den första delen var brädgården och detta är andra, kommer det att finnas en 3: e vet inte maybeeeee.Så är detta en lista över vad jag anser grundläggande verkt...

Drill Press Wood svarvning

att lägga till en svarv i arsenalen av verktyg i din butik är vanligtvis en milstolpe för de flesta helgen trä arbetstagare som andra verktyg, behov och pengar tenderar att driva det dessutom ner i listan för de flesta av oss. Så vad gör du om du int...

Att göra Buffing hjul för Wood svarvning

om du gillar träbearbetning, vet du hur viktigt avslutar projektet är. Om du är en träsvarv särskilt, har du förmodligen sett buffing systemen på marknaden. Om du har sett dem, har du också förmodligen sett hur dyra de är. Därför beslöt jag att göra...

Enklaste sättet att göra oktagoner för wood svarvning. INGEN MATEMATIK ELLER MÄRKNING! YAYY!

För att göra en lång fyrkantig träbit till en välväxt cylinder på trä svarven, första du kommer att behöva hugga bort hörnen och förvandla det till en Åttahörning.Nu, jag minns mest av min gymnasieskola trig och vet några sätt märkning av hörnen och...

Kapten Amerika sköld klockan

detta instructable visar dig hur man gör en klocka som liknar den ikoniska skölden Captain America.Klockan är tillverkad av 1 st 18 mm MDF 240mm i diameter vände på svarven att producera sköld formen och sedan borrade och försedda med en klocka mekan...

Billigt, enkelt, avfallssnål bokhylla planer

bygga en lätt, bärbar 3' x 8' trä bokhylla i cirka 20 minuter, med ett minimum av verktyg och mindre än 1% avfall, för om $60. Det grundläggande konceptet kan ändras för att skapa någon storlek hylla system behövs.För en liknande säng se:För en likna...

Billigt, enkelt, avfallssnål plattform säng planer

Bygga en stor plattform säng på de billiga, med förvaringsutrymme under, för mindre än $30, i ungefär en timme, och lära sig några grundläggande Snickeri färdigheter i processen. Läs målet"design" nedan.På samma sätt lätt hyllor planer, se:På sa...

Billigt, enkelt, avfallssnål arbetsbock tabell planer

Bygga en attraktiv arbetsbock tabell för ca $100,00, i en och en halv timme, med hjälp av vanliga material och minsta antal verktyg. Den är lämplig för middagar eller som ett arbetsbord. Det kan kan ställa in eller tas isär i en minut eller två, med...

Skärande verktyg (Herramienta de corte)

Ver tambiénCuando empecé en hacer torneado sv madera, ingen tardé sv darme cuenta de lo importante que es tener harramientas de corte de buena calidad. Pero lo bueno cuesta. Por lo tanto, empecé en Sök alternativas y han conseguido algunas cosas inte...

Wood vrida blanks från skrot trä.

Med det senaste tillskottet av en Nova chuck till min trä svarv har jag varit på jakt efter stora bitar av god kvalitet timmer att skära att vrida blankvärden.När jag skär upp alla skrot timmer som hindrar min trädgård upptäckte jag ett par stora bit...

Wood Christmas Ornament 2014

Det fanns en utmanade utfärdats av vissa kolleger träarbetare att göra en Christmas Ornament av trä. Specifikt men inte begränsad till wood svarvning. Jag fick en idé och jag tror det blev bra! Jag tycker om att göra leksaker från trä så detta kändes...

Wood carving den kvinnliga formen med Peter Boyd Woodcarving

Den ultimata wood carving utmaning - Pete kommer att försöka att snida en 500 år gammal ek i den kvinnliga mänskliga formen. Vi kommer att följa hans framsteg på en daglig basis och lära sig om hur en konstnär närmar sig sin uppgift, hur han tänker o...

Verktyg för användning med propan Tank smältverket (ingen svets)

Under min bygga av en smältverk för smältning av aluminium beslöt jag att göra några verktyg som jag skulle behöva hjälpa mig under smältprocessen. Jag hade några skräp artiklar liggande som jag tänkte skulle vara till nytta och det fanns några som j...

Verktyg Tips Guide: Cast Iron Köksartiklar

gjutjärn köksredskap har varit runt i århundraden och kommer sannolikt vara runt för mer. Dess mångsidighet och jämn värmefördelning har gjort gjutjärn köksredskap en favorit för många kockar. Kastruller, stekpannor och olika andra delar kan köpas ny...