Analog klocka för grafisk LCDskriver en kod för en analogt klocka kan tyckas vara lite av en skrämmande uppgift. Särskilt beräkningarna för positioner i händerna, men det är inte riktigt så svårt alls.

I detta instructable jag kommer prata lite om teorin och sedan får vi gå vidare till den faktiska koden själv. Detta var bara ett projekt bygga på bakbord, samtidigt bygga min wifi-radion. Det började livet som skriptet för en grafical volymknapp och slutade som en klocka som aldrig gjort det i det slutliga projektet men det kan vara bra för en av er där ute.

Min kod skrivs i Bascom men det blir mycket lätt att omsätta den i din favorit språk när du förstår teorin.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Pac-Man tema Analog klocka

detta projekt involverade tillämpningen av en mängd olika färdigheter, inklusive grafisk design, vissa tidsangivning, en skvätt kreativitet och goda gamla armbåge fett! Med hjälp av grafisk design mjukvara (Paint.Net), var det möjligt att digitalt lä...

Laser skär Analog klocka

inspirerad av giant klockan i Crocker Galleria i San Francisco, jag bestämde sig för att skapa en 18" version för att hänga hemma. Jag älskade utseendet på de romerska siffrorna, och idén att kombinera en analog klocka med teknologin av lasrar! Jag k...

Göra en digital "mjau" från analog klocka

Gör din analog klocka bara inte tillräckligt med saker? Vill du göra digital saker med en analog klocka?Denna tutorial ska show dig hur man gör en Kit katt klocka spela ett "mjau" ljudklipp, på exakt tid intervallerna, använda Atmega 328P-PU via...

Omfattningen klocka: Analog klocka och temperaturgivare på oscilloskop

Scopeclock är en enkel att använda hårdvara till göra din X-Y kan analogt oscilloskop mer användbara. Med denna enkla för att använda maskinvara kan du konvertera dina analoga oscilloskop till en omfattning klocka. Detta projekt var jag och min vän M...

ST7565 Skärmar: grafisk LCD-skärmar!

Vad det är...Typ: Grafiska (128 x 64) monokrom LCD med LED-bakgrundsbelysningGränssnitt: Serial / SPIDetta är en bra tid att läsa datablad Tillgänglig från: Adafruit, förstås!Inledning:Denna mini-handledning kommer att gå igenom processen att upprätt...

Digital/Analog klocka - Arduino + PaperCraft

i detta instructable vi kommer att återskapa en klocka inspirerad av Alvin Aronson ursprungliga design. När jag först såg denna klocka som jag var mycket imponerad av hur ren en elegant design var jag omedelbart ville återskapa denna effekt.Alvin Aro...

Binär / Analog klocka

jag inspirerades av digital / analog klockan att göra mina egna speciella klocka som min andra instructable. Jag bläddrade på internet och hittade att servo klockorna är sällsynta och binära är vanliga. Så jag bestämde mig att kombinera två och detta...

Servo testare med grafisk LCD-

Projekt: Skapa en grafisk servo testare som låter dig testa din servon.Jag hade några servon som jag behövde för att testa. Jag var tvungen att se om de arbetade, och behövs för att se vilka gränserna var medurs och moturs drift. Jag behövde att cent...

Arduino powered GLCD (grafisk LCD) - Jag gjorde det på TechShop

displayer är alltid trevliga. Hittills har jag bara visar hur du använder 7-segmenterad visar för att visa tal med mycket små resurser. Men om du vill visa text? Eller bilder? Eller både och? Väl för att göra det, kommer du att behöva en enkel LCD-sk...

Analoga ordet klocka

Detta projekt är en mäsk upp av mina två favorit klocka Instructables, A Word Clock och litterära klocka. Jag ville se om jag kunde göra en analog version av word clock (utan fancy elektronik) och det verkade lämpligt att ordet klockan vara hus i en...

Realtime OS / LCD på $12 Discovery ombord

En dag hade jag en universitetsprofessor redo att lära oss studenter en kraftfulla matematiska trick i EE101 - mesh Kretsanalys tror jag. Innan han kommit igång sade han, "Idag, mina elever, jag ger dig en stor pistol." Det fick vår uppmärksamhe...

3-tråds HD47780 LCD för mindre än 1 dollar

i detta instructible vi kommer lära oss hur vi kan koppla in en LCD baserad på HD44780 chipset till SPI bussen och köra det med endast 3 trådar för mindre än $1. Även om jag kommer att fokusera på HD44780 alfanumeriska displayen i denna tutorial, sam...

ANOLOUGE DIGITAL-B-I-N-A-R-Y-KLOCKA ALLT I ETT!?!?

Just det! Har du någonsin velat en allt-i-ett binärt, digitala, analoga klocka? Ja är detta vad du får när du låter en 13-årig program! Jag har denna klocka ner och programplaneringen fungerar! Denna klocka är något som du, anledning att vara är att...

Gör en exakt Arduino klocka med endast en wire - ingen extern hårdvara som behövs!

Hur man gör en Arduino klocka - utan att använda externa oscillatorer eller klocka chips:(mer av mina projekt på vår forskning hemsida - klicka på arduino logotyp upp på hemsidan)Du behöver:En Arduino ombord (bara om någon smak kommer att fungera bra...

ThermoClock: En OpenSource Arduino UNO OLED klocka som mäter även temperatur

Hej, alla!Idag ska jag visa dig hur man gör An OpenSource Arduino UNO OLED klocka att också åtgärder temperatur. Detta projekt är en OpenSource och det är öppet för alla. Det kräver inte någon särskild ingenjör färdigheter, och tar dig mindre än någr...

LCD-Magic

Liquid Crystal visar... mycket användbart nr tvivlar, men för också lite tråkig. Ett teckensnitt och ett format för 5 x 8 pixel tecken.Jag har gjort vissa objekt med mer och olika LCD men var inte riktigt nöjd med effekten:http://myfablab.wordpress.c...

Bärgning Liquid Crystal skärmar (LCD-skärmar)

nästan all elektronik har någon form av mänsklig kontakt, från blinkande ljus och pipande högtalare till sju segment alfanumeriska och flytande kristaller visar. Detta Instructable handlar om bärgning och testning av flytande kristaller displayer, oc...

Hur du använder en Nokia färg LCD!

Nokia tillverkar ett brett utbud av mobiltelefoner och många av deras billigare telefoner innehåller enkla LCD som kan användas i microcontroller projekt. Det finns en särskild LCD-modell som används i en mängd av deras telefoner och benämns ofta som...

Bicycle hastighetsmätare med grafik LCD

Detta är en multi-funktion cykel dator jag har utformats med en 128 X 64 monokrom grafik LCD-skärmen.Detta har realtidsklocka samt en temperaturgivare. Uppmätta data kan antingen visas i helt digitala eller i två olika analoga visningslägen.Cykeldato...