Billiga Power Supply från tillgängliga komponenterjag är inte ny för elektronik (jag har spelat med byggsatser hela mitt liv), jag har nyligen byggt saker av elektroniska komponenter oftare. Jag har också märkt att många människor har strömförsörjning på deras "station", vilket gör det enkelt att bygga projekt. Jag har ett par av AA-batterier i hållare som är perfekt för att driva en LED eller två, men de gör inte mycket med motorer eller matriser med lysdioder, så jag tänkte det var dags att köpa eller bygga ett nätaggregat.

Vad jag kom med är inte perfekt, men det kommer att göra för några grundläggande knorra. Alla kritiska komponenter är billig och tillgänglig på RadioShack. Men, innan du ens _start_ samla material, bör du veta att:

Jag är inte en ingenjör, och min kunskap kommer endast från _LIMITED_ praktisk erfarenhet. Du kommer att arbeta med saker som kan, om du missbrukar dem, skada dig. Om du väljer att bygga detta, TEST allt innan du börjar använda det, och se till att ingenting är kortslutning innan du ansluter den. Också använda ett överspänningsskydd! Såvitt jag vet surge protectors stängs av om de upptäcker en kort, så som kan hjälpa dig.

Jag är ganska säker på att vid en kort du kommer bara att steka din strömförsörjning och lämna ditt hus och ledningar orörda, men man vet aldrig. I vilket fall har du blivit varnad.

OK, så material:

-7805 spänningsregulator
-LED (5v lysdioder är trevliga, 3v kommer att fungera, men du behöver en resistor)
-Switch
-Två tråd terminaler
-Radio shack 1,5 v-12v strömförsörjning
-Veroboard/perf styrelsen/prototyper styrelsen / oavsett typ av styrelsen de kallar det
-A bröd styrelse
-Ett fall för elektronik

Du behöver också:
-Tång (avbitare)
-Tråd strippor (valfritt, riktiga män använder saxen på en schweizisk armékniv)
-Varm limpistol och varmt lim (också frivilligt, men de hjälper säkert saker)
-Lödkolv och löd
-Glasögon
-Skrivbord fläkt

Glasögon och skrivbord fläkt är att hålla dig från att andas in löda ångor och att hålla dig från att bli blind. Jag har haft en bit av löda skjuta och slå mina glasögon innan. Om jag inte bär dem. jag kanske är blind just nu och som inte skulle vara roligt. Det är en smärta, men bära dem.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Billig Power Supply, versioner 1

canseleddet blåste upp (rectivier)och jag vill inte att reparera denlm317 fungerar fortfarandeJag behöver strömförsörjning för min plasma högtalareJag behöver 24 VJo är det så billiga att om du är händig (som mig), det bara kommer att ställa dig till...

Behöver en mycket billig power supply eller vägg vårta men kan inte hitta rätt spänning?

Någonsin haft ett behov av en ersättare eller projektet nätaggregat som du bara kan inte hitta någonstans eller kostar sätt för mycket?Detta instructable kommer att lära dig att ta skräp vägg vårtor från secondhandbutiker och hacka kretsen för att ge...

Lätta pannlampa från billiga och lätt tillgängliga delar

Kvällsskidåkning är verkligen populärt där jag bor, och medan skidorterna är god belysning på pisten på natten, de är, uppenbarligen, inte tända i träden. Tja, bara för att jag inte klarar att komma till anläggningen under dagen betyder inte att jag...

Variabel Lab Power Supply

jag gör en hel del arbete med låg spänning elektronik som ofta kräver olika spänningar. Jag började bli trött på att ständigt ställa upp en serie av batterier och sedan välja lämpligt motståndet bara för att testa en enda liten del av en krets. Jag v...

En annan bänkmonterade nätaggregat från PC Power Supply

detta instructable visar hur jag byggde min bänkmonterade strömförsörjning från strömförsörjningsenheten i en gammal dator. Detta är ett mycket bra projekt att göra för ett antal skäl:-Det här är mycket användbart för alla som arbetar med elektronik....

Solar Power Supply V3.0

efter två tidigare generationer av min Solar Power Supply får positiv feedback på här och YouTube, jag trodde det skulle vara dags att dela med mig av min tredje generationens design.Ungefär som den tidigare versionen, förbättrar denna design från an...

Bygga en Power Supply för din gitarr pedaler

om du är som mig, du vet hur irriterande det är att använda upp 9V batterier på din gitarr effekt pedaler. Dess slösaktiga och varumärke 9V är nästan $9 för en två-pack. Om du glömmer att stänga av dina pedaler har du kastat bort stora pengar. Dess e...

Arduino kontrollerade ATX Power Supply

kan en mikrokontroller styra sin egen makt? Väl nästan!En ATX power supply, antingen nya eller från en gammal dator, är ett bra sätt att driva Arduino och andra microcontroller projekt. Som ingår i flera ' ibles som denna. Dock på grund av några av s...

Dubbla POS-NEG Power Supply

detta är en stor liten strömadapter för breadboarding Op-Amp kretsar. Här är funktionerna:1,5 ampere en sidaOberoende spänning justeringarKompaktLätt konstruktionDetta är en nybörjare elektronik projekt så har jag beslutat att lägga en hel del grundl...

Penna Box Triple Output Power Supply

Re-syfte din gamla mobiltelefon laddare i en trippel uteffekt leverera för bröd-boarding analoga och digitala kretsar.Mobilladdare som ansluter till vägguttaget verktyg är effektiv switch-läge--nätaggregat som konvertera verktyg 110V/220V AC ge till...

Tube Power Supply

en vad?! Är inte en "power supply" att diverse bit av ett projekt som du ignorerar tills du inte längre kan sedan patch det tillsammans så snabbt som möjligt så du kan få tillbaka till roligt delar? Och en strömförsörjning för rör? Detta motsvar...

Universal USB Power Supply Kit

som en hacker och en maker jag har många gamla uppladdningsbara batterier, nätadaptrar (vägg vårtor) och andra källor till DC power ligger runt butiken. Det slog mig att de flesta hackare och beslutsfattare som jag själv har svårt att kasta ut väggen...

Konvertera en ATX Power Supply till en vanlig DC strömförsörjning!

A DC strömförsörjning kan vara svårt att hitta och dyrt. Med funktioner som är mer eller mindre hit eller miss för vad du behöver.I detta Instructable kommer jag visa dig hur du omvandlar en dator strömförsörjning till en vanlig DC strömförsörjning m...

Hur man gör en laboratorium ATX Power Supply Unit

Jag har alltid haft behov av att ha en anständig strömförsörjning för mina erfarenheter, istället för att alltid använda olika, billig och svag nätadaptrar. Eftersom jag hade några nätaggregat enheter från gamla datorer liggandes, tänkte jag skulle ä...

Förbättrad enkel justerbar DC Power Supply

i arbete: Jag lägger mer text förklara hur det här faktiskt fungerar och en Schematisk bild i de närmaste dagarna.Det finns redan några instructables om hur du använder linjär spänning regulator marker till makten låg spänning experiment och projekt....

AKAI LCT2715 Power Supply borttagning

Hur ta isär din AKAI LCT2715 för att komma åt Power SupplySteg 1: Ni behöver en Phillips (X) skruvmejsel för denna process.Det första du vill göra är hitta en lämplig plats att ta isär TV: N. Försöka hitta någonstans med gott om plats att arbeta och...

Desktop-spänning Regulator/Power Supply

om du är en elektronik student, hobbiest eller pro du säkert ha det vanliga problemet att leverera rätt spänningen till din komponenter och kretsar.Detta instructable tar dig genom processen att göra en variabel strömförsörjning (spänningsregulator v...

Skapa en DC Power Supply

hur man gör en DC power supply med väggen växelspänning!Steg 1: Skapa en grundläggande full-wave bro likriktare Din krets bör innehålla:1. en transformator med en tur på ca 6. Anslut din transformator till ett grenuttag med en på och av-knapp för säk...

Hög spänning Switch Mode Power Supply (SMPS) / Boost omvandlare för Nixie rör

denna SMPS ökar låg spänning (5-20 volt) till den höga spänning som behövs för att driva nixie rör (170-200 volt). Varning: även om denna lilla krets kan fungeras på batterier/låg spänning vägg-vört, produktionen är mer än tillräckligt för att döda d...