Binära motstånd decennium Boxjag har varit en elektronik hobby under många år, så jag har använt och även byggt min andel av motstånd decennium lådor. Var och en bestod av roterande växlar med etiketter identifierar en annan makt på 10 för varje switch. Du ringt"upp" önskat motstånd genom att aktivera lämplig vreden att lägga till motstånd målvärdet.

Tja, är jag också en datornörd, så jag fick galna idén att bygga en decennium låda med hjälp av DIP-switchar (i stället för roterande växlar) och binära värden (i stället för decimala värden). Varje switch representerar en makt 2 och det resulterande motståndet är lika med det kombinerade värdet av växlarna "På".

Eftersom binära DIP-switchar är svårare att läsa på plats än roterande växlar, beslöt jag att inkludera två uppsättningar av bindande inlägg; en att koppla till en ohmmeter (att kontrollera valda motstånd värde) och en att sätta den motstånd i kretsen. En DPDT växla låter dig växla mellan dem. Också, eftersom de kombinerade analog resistor värdena tenderar att skilja sig från de perfekta digitala värden du vill ha, jag la en 25 ohm POTTEN för finjustering.

Detta projekt använder två 8-kanals DIP-switchar, som ger följande binära värden: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2 048, 4096, 8.192, 16,384 och 32 768. Med det, kan du kombinera växlar för att skapa ett värde mellan 0 och 65 535 ohm.

Som brukligt med binära tal, jag började med med den minst signifikanta siffran (lägsta ohm-värde) i växeln längst till höger och ökade i makt-av-två steg till det högsta värdet till vänster.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Decennium motstånd Substitution Box Under 10$

Decennium motstånd Substitution Box kan skapa ett ressitor värde med en knapptryckning, det är som en programmerbar ressitor i vilken du kan skapa motstånd värde där från 1 ohm 10 Mega ohm.Steg 1: Samla delar 1.I används decimal tummen hjulet växlar2...

Motstånd Substitution box (0 - 100 Meg Ohm motstånd)

Jag behövde ett variabelt motstånd med ett mycket brett motstånd utbud, från 1 ohm till 10 + megohms.Jag har en uppsättning av decenniet tumhjulet växlar som samlar damm för de senaste 5 + år (ursprungliga plan var att göra en analog thermocyler där...

Testning och felsökning (grejer de inte lära dig i skolan)

Så, har du någon enhet, oavsett om det är en inköpt produkt eller något du har byggt och du vill ta reda på om det fungerar korrekt. Här är några "semi uppenbara men inte alltid" tankar om processen.Steg 1: Fungerar det?Testa det, måste du först...

Kupan projektet

Varje år jag tycker om att inleda ett projekt för personlig utveckling. Jag använder det ofta låg risk sätt att utforska nya medier, material eller ett ämne som jag inte vet någonting om. Jag tillåter mig att experimentera, avvika, börja om och natur...

Göra en lagring bin genom upcycling en vävnad box

fann jag mig behöva flera små lagringsbehållare när jag nyligen remodeled mitt pulver rum. Jag byggde en infälld hylla & stud som behövs för att förbli precis i mitten av det gjorde hylla till mer av en cubby enhet. Jag tittade online för något bara...

16-steg decennium Counter kedja - med två 4017 marker

jag hittat ett sätt att enkelt göra en decennium räknare som har fler utgångar än bara 10.Mål och motiv:Jag gillar verkligen hur binär räknare kan länka samman i kedjor. Till exempel om du har två 8-stegs binär räknare, kan du använda dem tillsammans...

Knoppa ett paket av bin

Du har fått felet och bestämde mig för att börja hålla bin. Du göra lite efterforskningar och lära sig att varje vår, lokala biet leveransföretag och permakultur butiker bär vilka är knowns som "paket" av bin. Glada, du registrerar dig för ett p...

En 555 testare & delar bin-steam punk / trä punk stil - gåva utbyte

Här är en översikt över hur jag byggde en delar innehavaren bin (eller vad du vill använda botten för) från en trä hantverk, och införlivas med en 555 testare locket, med en pyrograph (Ja, faktiskt två pyrographs) på locket också.Steg 1: Delar, etc....

En återcirkulerande sluss box för guld prospektering

en av mina många hobbies är fritids guld prospektering. Jag har varit guld panorering på min semester i många år. Det är mycket roligt. Det är bra motion. Jag får göra det på riktigt natursköna platser. Jag har även hittat lite guld. Du är dock inte...

Connect 4 binär klocka

välkomna mina damer och herrar!Som entreprenör söker jag alltid stora projekt att dela. Jag själv och två andra klasskamrater nyligen sätta ihop ett projekt för våra Master of Engineering program i teknisk entreprenörskap, och vi är glada att dela vå...

Decimal till binär konvertering spel

"Det finns bara 10 typer av människor i världen: de som förstår binära och de som inte gör."Denna roliga och pedagogiska spelet testar din förmåga att konvertera decimaltal till binärtal. Det är också ett bra sätt att utmana dina vänner i en tre...

Fråga Box pussel

detta är en videospel tema puzzle box baserat springa på en Arduino Mega. Jag använde bara vad jag hade liggandes, så om du ville bygga något sådant din sannolikt kommer att vara annorlunda. Jag ville ha denna tutorial att vara mer om idén om rutan p...

Arduino binära väckarklocka

detta Instructable visar dig hur man bygger en binär väckarklocka, med en touch sensor snooze knappen. Detta är min första instructable och mitt första riktiga arduino projekt, jag hoppas du gillar det!Jag köpte en arduino ett tag tillbaka och jag ty...

Arduino Vocal effekter Box

Detta Arduino-powered vocal effekter box pitch skiftar och snedvrider inkommande ljudsignalerna att producera ett brett utbud av vocal effekter. Detta projekt är min första experiment med realtid digital signalbehandling med Arduino. Det tar prov en...

Hur att dokumentera din upptagen bin

Många bee djurhållare inte är bara nöjd med att öppna sina bikupor för att kolla på deras bin, men vill ha en mer djupgående erfarenhet med bin. Att hålla en observation Kupan är ett bra sätt att lära sig mer om din bin och se vad som händer i kupan...

Samarbeta med bin: honung kam ljuslådor

Material listaBeehiveBinaNaturliga kam3/4 tum grov slipat trä, körsbär i detta fallSkrot trä, plywood1/8 aluminiumplåtBoos blockera oljaGängad skruv skärSkruvarnaLED strips, varm vit 600LED-kontakterVägg maktEndlighten akryl.157 tum tjockCork weather...

12 tim binär klocka, timmar och minuter bara, DS1307 RTC, i2C, Arduino-Nano

Ett tag nu har jag velat göra en binär klocka, men efter att ha tittat jag bestämde mig något bara lite annorlunda. Så jag beslöt att endast visar timmar och minuter och endast visa en 12 timmars klocka, innebär detta du bara behöver 3 kolumner och m...

En enkel USB-drivna binär klocka

Ja, jag vet, finns det redan massor av instructables om binära klockor. Jag ville bygga en för en lång tid nu så med USB-tävlingen i åtanke, jag gav den en chans. Så om du gillar detta Instructable sedan rösta för det i tävlingen.Som titeln antyder,...

Binär marmor klocka

detta är en enkel klocka som visar tiden (timmar/minuter) i binär med hjälp av lysdioder dolda under glas kulor.För en genomsnittlig person ser det ut precis som en massa lampor, men du kommer att kunna tala om tid av bara en snabb blick på denna klo...