Hur isolera plast förnedrande bakterier från marken!Med all publiciteten om hur plast hopar sig i deponier och havet har man en antagandet att plast är oförmögna att bryta ner. Under min undergrad som en större på Cal Poly SLO mikrobiologi var jag intresserad av miljömässiga mikrobiologi. Under denna tid fick jag en länk till en artikel om en kanadensisk tonåring, Daniel Burd, som fann en aerob (växer i närvaro av syre) bakterier som kan försämra plast. Väl detta fick mig att tänka, kanske hela idén att plast kan vara förstörd faktiskt gjort känsla, jag menar det finns några riktigt komplexa molekyler i naturen som kan brytas ner, varför inte den enkla designen av plast. Så jag började planera ett experiment, söker anaerob (växer utan syre) bakterier som försämra plast med en Winogradsky kolonn som består av jord i botten av kolonnen och flytande på ytan av kolumnen, vilket begränsar mängden luft som kan sprida i marken. Jag gjorde detta med hopp om att om jag kunde hitta plast förnedrande bakterier jag kunde göra en mikrobiella bränsleceller som skulle i huvudsak uppdelning plast och producera el på samma gång. Ja, lite ambitiöst men värt ett försök. Om du är intresserad av hur jag gick igenom utveckla förfarandet och resultaten du gärna läsa följande punkter. Om du bara vill få direkt till business hoppa till på nästa sida!

Med en vag uppfattning om vad Daniel Burd hade gjort med sitt aerobic experiment bestämde jag mig att designa ett liknande experiment. I bara ett litet urval av jord det finns bokstavligen miljontals bakterier, de flesta är inte kan vara odlade i ett labb. Dessa bakterier och deras relationer är så komplicerade att vi aldrig kan vara att förstå exakt ekologin i en population av mikrober i en sked av jord. Med denna allmänna idén i åtanke det är meningsfullt för mig som om sätta i en extrem miljö, mikrober skulle anpassa sig för att överleva. Fina med mikrober är deras förmåga att anpassa sig snabbt, slå på och av en mängd olika metaboliska vägar att bäst utnyttja resurserna för dem. Det är precis varför mikrober kan hittas nästan överallt på jorden. Så var min tanke att sätta jord mikrober i en miljö full av alla läckra delar de använder för att växa. Jag använde Bushnell Hass buljong som består av Magnesium sulfat, kalciumklorid, monokaliumfosfat fosfat, dikaliumvätefosfat fosfat, ammoniumnitrat och järnklorid. Eller om du kan se det bättre när det gäller element (Mg, S, O, Ca, Cl, K, N, H, Fe). Du kommer att märka att det finns ett nyckel-element saknas i denna lösning, kol. Väl tur för oss plast består av kol (och väte) i långa kedjor. Eftersom kol är absolut nödvändigt för mikrober att växa (och alla känt liv egentligen) jag hoppas att med alla andra nödvändiga ingredienser att Mikroberna skulle använda kolet på plasten för att växa och Lyckligtvis var jag rätt. Så jag kommer att visa dig i några riktigt enkla steg hur du kan hitta plast förnedrande bakterier från marken (jag använde deponi jord men jag tror marken skulle fungera).

För närvarande arbetar jag på att bli lärare och det är min personliga övertygelse att publicera denna forskning för vinst verkligen skulle motverka syftet. Detta skulle ta bort åtkomst för de flesta (som skulle behöva punga över några allvarliga kontanter bara titta på det), särskilt när detta skulle kunna göra en riktig, märkbar skillnad för ett riktigt miljöproblem vi står inför idag. Så jag inbjuder dig att utföra detta experiment på din egen, se vilken typ av resultat du får och samarbeta våra resultat. Lämna gärna feedback för mig i kommentarerna, eftersom detta är min första instructable och jag skulle vilja göra det bästa det skulle kunna vara. Tack :)

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man Plasti Dip bil fälgar

I hela detta Instructable kommer jag visa dig hur jag Plasti doppade min fälgar på min Subaru Forester. Plasti doppning är ett enkelt sätt att skärpa upp utseendet på dina fälgar samtidigt skydda dem samtidigt. Om dina fälgar är redan rostig och ridi...

Billiga fönster isolering plast winter guard

idén från detta kom från tv. Jag såg det färdiga kit som gör i princip samma sak jag gjorde men jag är säker på att det kostar lite mer än vad jag tillbringade, även om den extra tid kunde ha lätt beaktats vid pengar... det tar ca 6 gånger längre tid...

Hur isolera Splenda

miljontals människor njuta av falska sötningsmedlet i det lilla gula paketet varje dag.Vad de kanske inte vet är att den sötning agenten är endast en mindre del av vad som finns i paketet. Vill du få tag på några rena, uncut sukralos? Jag vet att jag...

Hur man Plasti Dip Jeep Wrangler hjul (utan att ta bort hjulen)

Du kan använda Plasti Dip som ett billigt och enkelt sätt att uppgradera din Jeep Wrangler lager fälgar utseende. Plast-dip ger en tålig, varaktig päls som ser professionell, snygg och ren. för en video av detta Svårbemästrade Klicka på denna länk Pl...

Hur man Plasti-Dip bilen

Vi har ägt vår ' 68 för över tio år och har sett dess färg tona, spricka och chip.Vissa områden var ner till metallen och vi ville göra något åt det innan det blev värre.Vi upptäckte Plasti-Dip *. Plasti-Dip är resistent mot sun blekning, vintern is,...

Hur till Plasti-Dip bildelar

idag, jag ska visa dig det korrekta sättet att plasti-dip interiör bildelarSteg 1: material: Behöver du följande: en kan (eller mer) av plastidip någon form av trasa eller handduk någon typ av rengöringsmedel/avfettningsmedel tidningen, och målare ta...

Hur att plasta PDLC Smart Film för Intelligent glas?

Kontrollera nedan informationSteg 1: Förbered glas/EVA film/PDLC film I början, du bör förbereda: 2 st glas, 2 st av EVA film och 1 st PDLC filmen.Då visar bond tillsammans som bilderna.Glas måste vara större än PDLC smart film, varje sida glaset kom...

Hur man tar bort handskar (personlig skyddsutrustning) utan att sprida bakterier - bra för Hazmat och Ebola utbildning

Gratis PDF nedladdning av borttagningen av handsken här: Handske avlägsnande stegHandskar skall bäras i många situationer, industrier, aktiviteter och så vidare. Det spelar ingen roll om du är en hälsa tjänster medarbetare, lärare, matservering arbet...

Hur att isolera en jacka för vintern

Hur isolera en jacka till vintern!Så jag ville design och skapa en jacka som kan bäras i australiska somrar och vintrar. Det första jag tänkte på när jag tänkte på varma jackor var Titan fodrad skidjackor. Inte alla har tillgång till detta material s...

Hur man gör vakuumrör breadboarding uttag.

Även om det finns fortfarande brett spridning intresse experimentera och byggnadsprojekt med vakuumrör och nästan varje slang som någonsin gjorts är fortfarande tillgängliga förutom första de gjorde, det finns ingen av gammal typ bröd ombordstigning...

Hur man gör en Wuggle sällskapsdjur utan en rolig fylla fabrik

Hej, så igår köpte jag en av dessa Wuggle husdjur. I grund och botten de fyllda leksaker du kan göra med en fabrik, jag köpte inte fabriken så jag visste hur man gör det så härSteg 1: Vad behöver vi - En Wuggle sällskapsdjur kit innehåller-Unstuffed...

Plast bollar och deras användning

Ping pong bollar är en dime ett dussin... (Faktiskt, mer som sex spänn!) Även om du inte har en bordtennis setup, kan dessa små ihåliga plast kulor vara massor av roligt att leka med. Det finns många sätt att återanvända dessa bouncy, vita bollar.Här...

Hur man gör en filt Tented Baby mobil

Dessa instruktioner är endast för tältet! Kanske är det bara jag, men jag hatar hur utsatt plast mobiler utseende. Tältet gör för en söt bas för ett sortiment av plantskolan teman. Som ni ser, min är ett cirkustema (jag hittade mönstret för elefanter...

Hur du sparar energi i ditt hem!

Hello! Jag är här att berätta hur du kan minska din uppvärmning och eller kyla räkningar genom att göra några enkla ändringar i ditt hem. Dessa kommer inte vara genomgångar, bara bra projekt att göra en lördag som hjälper dig att spara pengar och att...

Spara pengar, spara plast, rädda världen

I Storbritannien kastar varje hushåll ca 40kg av plast i deponier varje år. Dessa plaster kan ta över 100 år för att bryta ned. (återvinning-guide.org.uk).. .Varför ska du spendera dina surt förvärvade slantar på något du ska kasta bort!Kommer detta...

Hur man genomför en rengöring granska (Environmental Services rengöring verifiering)

en rengöring revision kan genomföras i varje organisation eller hem. Du behöver inte vara i en hälso-och sjukvård organisation, mat eller andra groddar oroshärdar att kontrollera om miljön rengörs ofta av ohälsa och sjukdom.Fördelarna med att genomfö...

Hur man gör en Survival Camp Site i skogen

Detta instructable kommer att lära dig hur man gör en överlevnad Camping i skogen utan att ha någon personlig utrustning. Beroende på mängden skräp runt din valda campingen plats, kan denna process ta allt från 1-3 timmar. Du behöver inte vara ett vi...

Hur man gör den enklaste handhållna katapulten i världen för mindre än en dollar!

Detta är en enkel och lätt katapult som kan användas för kul eller bara som ett projekt (skola, etc.). Vad är bra är att det bara kostar ungefär en dollar att göra. BILLIGA!Steg 1: leveranser Plast klädhängareMetall klädhängare (måste tejp)Tejp2 minu...

Hur man skapar 3D tryckta organiska former och vaser

I detta Instructable jag kommer att visa dig hur till 3D modell organiska former och objekt i Rhino så att de kan göras till vaser när 3D ut.Rhino är ett 3D modellering program som jag använder ofta för att skapa 3D-modeller för att vara 3D tryckt.Ja...