IRToWebThingy: IR-fjärr till WiFi adapter med ESP8266Jag gjorde en IRToWebThingy som läser gemensamma (och några inte så vanligt) infraröd fjärrkontrollskoder och gör dem tillgängliga till alla enheter på lokala WiFi-nätverk så kan du script olika saker. Du kan exempelvis flyga en gris i Minecraft med Syma Helikopter fjärrkontroll!

Thingy fungerar med vanliga DVD/TV-typ fjärrkontroller, som Great Wolf Lodge Magiquest trollstavar och några IR-helikopter fjärrkontroller.

Här är fyra användningsfall:

  • har min dotters Great Wolf Lodge Magiquest trollspö fungera något (hon har velat som ett tag)
  • ändra volym och pausa/spela upp video på min laptop med en av våra många infraröda fjärrkontroller, säger vår DVD fjärrkontroll
  • göra det möjligt för mina barn att skriva Python kod interagerar med Minecraft med en IR-fjärrkontroll som indata
  • fånga och avkoda IR remote data.

I grund och botten med några skript, Thingy låter de flesta IR fjärrkontroller som du har runt huset användas med alla datorer och många andra WiFi-aktiverade enheter. Jag gjorde en liten Python wrapper göra scripting lätt.

Jag gjorde IRToWebThingy av grejer jag hade liggande:

  • ESP8266-01 (köpt för ett övergivet projekt; under $2 på aliexpress)
  • IR demodulator (från en trasig styrenhet av en leksak; om $5 för en hel del 10 på aliexpress)
  • två 1N4148 dioder (köpt för ett abandonded projekt, under $1 för många 100 på aliexpress)
  • protoboard (överbliven del av ett stycke används för ett annat projekt; om $1 på aliexpress)
  • USB-kabel för makt (skrot)

För blinkande enheten, jag använde en Brainlink enhet (med modifierad firmware stödja en Bluetooth till TTL serial bridge som jag använde här), men du kan använda en FTDI.

Den inbyggda programvaran använder ESP8266 styrelsen stöd för Arduino. Den fasta programvaran anpassar koden från här och här.

I sommar detta och ett annat ESP8266 projekt (som jag fortfarande måste skriva upp) tog mig ur min komfortzon: Jag har inte lyckats gjort bitar av elektronik i årtionden och jag har inte använt Arduino IDE alls tidigare.

Se Steg
Relaterade Ämnen

MASLOW: ett öppet WiFi detektor med ESP8266

Svenska/EspañolHola amigos en esta in le voy en enseñar como hacer un detektor de redes abiertas con el modulo WiFi ESP8266, este detektor nos notifica cuando una röda WiFi cerca de nosotros esta abierta o ingen tiene cifrado WEP (que casi es lo mism...

Arduino till Arduino kommunikation med ESP8266's

Förra sommaren min flickvän och jag byggt en damm på vår bakgård. Efter att titta på några system för övervakning av damm och se vad folk avgifter för dem, jag bestämde mig att bygga mitt eget system med Arduinos för en tiondel av kostnaden. För dett...

SATA till USB-adapter med Xbox dataöverföring kabel

detta instructable visar dig hur man förvandlar en vanlig Xbox dataöverföring kabel till en full SATA till USB-kabel.Extra bonus: det fungerar fortfarande som en Xbox dataöverföring kabel efter vi är igenom!Steg 1: Reservdelslista Behöver du:1. en 12...

WiFi relä med ESP8266

Denna wifi relay kan kontroller alla enheter som lampor eller din Lödstation med din smartphone eller din dator.Steg 1: Material och verktyg För att göra denna wifi relay du kommer att behöva:En Esp8266, som kan vara program som en arduino och har wi...

Med ESP8266-01 för temp övervaka

ESP8266-01 är en mycket grundläggande microcontroller enhet med inbyggd Wifi. Den går på 3.3V så var försiktig 5v kommer att döda den.Enheterna är mycket billigt och lätt att hitta på eBay.Detta instructable är skrivet förutsatt att du har viss först...

Ansluta till Blynk med ESP8266 som Arduino Uno wifi sköld (endast Mac)

Detta är en handledning för att visa dig hur du ansluter till Blynk med hjälp av en ESP8266 - 01 som en Arduino Uno wifi sköld. Denna handledning är mycket detaljerad att hjälpa de som är väldigt ny på det här.-Maskinvara som behövs:Arduino UnoHane t...

Arduino ansluten till Wifi med ESP8266 kontrolleras av BLYNK (med en Mac OS X)

Men det finns många tutorials på hur man ställer in en ny ESP8266 att ansluta till wifi, tog det mig fortfarande dagar och många timmar talar till departementet teknik på högskolan att faktiskt få mitt projekt upp och kör. Hoppas detta hjälper till a...

Hur till öka din WIFI fart med en läsk kan (Video)

dramatiskt förbättra din wifi-hastighet med en enkel läsk kan.Här är en länk till youtube kanal - http://www.youtube.com/TheBestHobbiesBlogHär är en länk till Facebook sidan - http://www.facebook.com/TheBestHobbiesBlog...

Seriell-till-WiFi med WizFi250-CSI

För några veckor sedan, skrev jag ett inlägg om WizFi250-CSI enligt nedan.Och nu, jag kommer att visa en seriell-till-wifi-program som använder WizFi250-CSI.Med WizFi250-CSI, jag har avslutat programmet seriell-till-wifi i 10 minuter. (Skriva och pro...

USB OTG med en hona till hona adapter

allt tack går till::för denna intructable.Steg 1: USB-kabel Jag använde en USB-kabel som jag hade som kortslutning och inte en ny för detta instructable.verktyg som behövs:saxvass knivlöda järnelektriska krympa tubeOm du har en hona till hona adapter...

Bästa USB WiFi-Adapter och Setup för Raspberry Pi

Få de flesta bandbredd från ditt wifi-kort. Jag skrev detta instructable eftersom jag köpte en RT5370 USB WiFi Adapter som var reklamen som överensstämmande med 802.11n, men kämpade för att köra på 1Mbps.Bild: iperf3 resultat med mikrovågsugn kör (rö...

Ansluta Raspberry Pi till WiFi trådlös

detta instructable visar hur du ansluter Raspi till Internet med WiFi-adapter- eller WiPi.Steg 1: Vad behöver vi? RaspiWiFi-adapterSteg 2: Förbereder sig för att redigera gränssnittÖppna LXTerminal och skriver:sudo sulämplig-få installera mc(vänta ti...

Extreme WIFI adapter

detta instructable kommer att lära dig hur du bifoga en antenn till en USB WIFI-adapter.Låter komma igång!Besök min blogg för mer grejer! : http://techreviewerblog.blogspot.com/Steg 1: material Behöver du:USB WIFI-AdapterPlatt huvud skruvmejselExtern...

Elegant ESP8266 bakbord Adapter med Pin etikett

ESP8266 WiFi till seriell modul är en riktig vurm numera, så jag beställde min.Efter att ha fått var jag upphetsad och ville testa det med min USB-seriell adapter med bakbord men insåg att det inte går att infoga i bakbord direkt! De kommersiellt til...

WiFi / Internet kontrollerad reläer med ESP8266 - Quick, 30 minuter IoT projekt

ESP8266 är en mycket populär enhet för Sakernas Internet nuförtiden. ESP8266 finns lätt tillgänglig som en modul. Dess en liten och smuts billig enhet som har en inbyggd styrenhet kör vid 80Mhz och med valfria firmware det kan användas som en friståe...

Snabba upp din PS3 WiFi-anslutning med DD-WRT + DLNA

detta är för dem som inte är redo att ge upp på deras PS3. Problemet med PS3 är det har 802.11b / g wifi-kort som är begränsade och långsam. Efter att ha gjort nätverkstesterna det bara gav mig på de flesta 5mbps ladda upp och ladda ner hastigheten....

Internet kontrollerad lampan med ESP8266 wifi relay IoT

ESP8266 wifi relay (ESP01) IoT kontroll en lampaInternet kontrollerad elektrisk lampa med ESP8266 wifi (ESP01) IoTInternet kontrollerad lampan med ESP8266 wifi relay IoTESP8266 (ESP01) är en mycket låg kostnad WiFi transceiver som kan läggas till all...

Förvandla en nes-kontrollant in i en usb driva eller usb wifi-adapter!

Detta är en snabb lätt guide att någon kan göra till mod en nintendo nes-kontrollant in i ett USB-minne / masslagringsenhet! nu sedan jag gjorde detta video har jag använt exakt samma steg för att vända en annan nes-kontrollant in i ett wifi-kort med...

Nybörjarens guide till ESP8266 och tweeting med ESP8266

Jag lärde mig om Arduino 2 år sedan. Så började jag spela runt med enkla saker som lysdioder, knappar, motorer etc. Då tänkte jag skulle inte det vara häftigt att ansluta för att göra saker som visar dagens väder, aktiekurser, träna timings på en LCD...