Katt-och kattunge-tolereras sele (tröja, nr-sy version)*** testats på djur - och de gillade det! ***

Varför utnyttja en katt? Inte de hatar det?

Beror på katten! Några trivs faktiskt som tillbehör (före eller efter faktumet), pågående förlägger med dig och att bli beundrad av förbipasserande. Resten kanske fortfarande måste förhindras att fly om uppskrämd medan redan betonat - till exempel när de är hanteras av främlingar på vets' kontor eller antagandet händelser. En gång såg jag flygplatsens säkerhet göra en passagerare ta bort en mycket nervös katt från sin redan-X-Jessica låda medan de demonteras och noggrant undersökt varje bit - och sedan någon i närliggande ankomst gången trippade "fel-way" larm, strobes och sirener och alla...

Beror på sele också! När jag insåg att jag hade en främja-katt kan bli föremål för koppel promenader, försökte jag flera olika sele typer för att se vilka hon gillade bäst. Det skulle vara typ jag skulle prova på nya kandidater. Jag upptäckt:

 1. Mig med dykutrustning föredrar de minimal vikt, bulk, stelhet och hårda klumpar.
 2. Inte som att ha huvudet drivit igenom en åtsittande loop som böjer sig på baksidan av deras öron, ögonbryn och morrhår på väg på eller av. Men verkar de inte har något emot att sätta sina huvuden i en större loop som rensar alla deras olika protuberances.
 3. De har inget tålamod för långvarig mygel för att få selen på och justerat ordentligt.
  • Det ska inte vara lätt att sätta sele på inne-out eller bakåt, eller få banden twisted.
  • Om det finns ett "fel sätt" att lägga det på, bör goof kunna upptäckas långt innan det allra sista steget.
  • Goofs bör fixeras utan lyfter hela och börja om.
  • Stora justeringar bör vara snabb, smidig, och inte kräver mycket iteration.

De flesta kommersiella katt selar är bara mindre hund selar. Dessa producerar blandade resultat, både säkerhet och bäraren acceptans. Jag har observerat

 • De flesta hundar ta brukar en Terminator-1 strategi att fly, utnyttja deras muskuloskeletala styrka, drivkraft och, ja, ståndaktighet. De måste därför varje bit av det Mil-Spec material och maskinvara som du hittar på hund selar.
 • Däremot fly de flesta katter (även illrar, kaniner, gnagare, utter och andra) mer som Terminator 2 de byter form, SKIFT deras centrerar överallt, även verkar tillfälligt vätskeform, förånga eller Vik genom vissa eldritch parallell dimension. De behöver inte så mycket robusthet, men de behöver en form som kommer att följa deras krumbukter som vita (eller brun, röd, svart eller lila) på ris utan att blockera deras andedräkt eller cirkulation.

Fly bör inte vara helt omöjligt, eftersom "Tänk om" de få selen fångad på något och kan inte kalla mänsklig hjälp? Men det bör antingen kräva akut adrenalin eller långvarigt arbete på kattens del; Det bör hålla om det verkligen behöver komma ut.

Utnyttja en icke samtyckande katt kan vara mycket svårt. Kattungar, i genomsnitt tenderar att vara mest öppen för nya äventyr. Jag har också haft tur med unga "re-entry moms" som får rastlös och uttråkad när de är kastrerade och barnen växer och flyttar ut. Tyvärr "ryggsäck-typen" spännen och knäppen på kommersiella selar kan vara för liten för vuxen helper-apa fingrar att fungera enkelt och ändå fortfarande för stora och ojämn för kattungarna att bära. Delar för denna sele är mjuk, flexibel och lätt utan att vara alltför krångliga.

Kommersiella katt selar detaljhandeln för $10-30. Kattungarna växer ifrån dem snabbt, några katter strimla den yttre ytor. Adopters frågar ofta om deras nya katt kan hålla sele. Jag har inte hjärta att säga nej eller ladda dem extra (jag drar gränsen vid att låta dem hålla min iPad med hiccup.com spel för katter men). Dessa selar kan kosta mindre än $2 vardera att göra, och kan vara ett barns klassprojekt. Den andra en du gör tar förmodligen mindre tid än att läsa denna sida. Och om en bit blir förstörd, är det lätt att ersätta den eller använda andra bitar.

Props till (icke-marshmallow) peeps:

 • Tack så mycket för DoggieStylish, vars "liten hund sele av Grosgrain band" Instructable pekade mig i den riktning jag skulle blitt sett för
 • Modeller med tillstånd av fängslande katter räddning i San Jose, CA. LOLworthy Norah fick bara antagen - Ja! Unsettlingly smart MaReine (som tog våra sidan dörren APART!) och hennes intrepid söner Giacomo och AnDe har deras "spader & vattensalamandrar," skott, chips och är redo att ta över din värld...
Se Steg
Relaterade Ämnen

Katt och hund Cupcakes

mitt 1-åriga dotter älskar katter och hundar (i själva verket kan hon säga både "cat" och "hund" mycket väl men fortfarande inte sagt "mama") så jag bestämde mig att göra katt och hund cupcakes till hennes första födelsedag p...

Ett enkelt sätt att få katter och hundar av din trädgård

inte du hatar dina grannar katter och hundar som kommer till din trädgård, röra upp dina växter och bajs överallt? Det var en av mina problem förra året. Jag försökte katt avskräckande och buller repellent enhet och de inte fungerade. Detta var vad j...

Tjurig katt och Nyan katt

Alla hemgjorda och ingen sömnad krävs!Min flickvän och jag ville försöka göra ett par kostymatt vi var säkra på att vi inte kommer att se överallt detta Halloween, men skulle fortfarande vara något på och ha en bra tid med, så vi valde för att vara b...

Katt och mus kylskåpsmagnet

Här är en oemotståndlig kylskåp magnet som tar minuter att skapa på en laserskärare.Steg 1: Detta kylskåp magnet var klippa ur en bit skrot.188 plywood. Du måste vara mycket noga med att inte förlora musen genom nätet. Klipp ut katt och råtta som vis...

Hur man gör det regnar katter och hundar!

Har du verkligen sett det regnar katter och hundar? Ja nu kommer du att på riktigt!!!Steg 1: Katter och hundar Du behöver massor av dessa! Ta 20-5 hundar och katter. Lägg dem i hinkar.Steg 2: Balkong/tak Nu bära hinkar till taket eller balkong. Kontr...

En katt och hennes skräp låda!

Jag är en naturlig kattälskare och när jag gifte, min man kände mig själv och min 2 cays kom som en paketlösning. Min man, är inte mycket av en person som katt, men har lärt sig att tolerera dem. Det har blivit ett skämt bland familj och vänner att j...

Homeros Odysséen, berättelsen om en katt och hur man får alltför många kattungar utan att försöka, riktigt snabbt.

Mitt namn är Homer, och det är min bild från när jag hade en riktigt dålig dag. Och detta är min historia.Editors Note: Jag bestämde mig att skriva detta instructable delvis i form av en berättelse eftersom jag trodde det skulle vara mer intressant....

Lätt fönster hyllan för katter och andra ljus använder som en trädgård.

Jag har två katter. Det finns exakt en fönster på bottenvåningen som vetter mot söder. Det gör den oemotståndlig för dem, och det är också den plats där jag vill ha mitt köksbord. Här är min lösning, en hylla som hänger från fönstret avsatsen och int...

Frisk trakteringen för din hund eller katt och du kan ha resterna

Jag såg nyligen en video om en elefant som grät riktiga tårar, det var en sorglig historia, men med ett lyckligt slut. Jag önskade jag hade sparat länken eftersom det visade den elefanten känslor vackert. Jag nämner detta eftersom djur har förmågan a...

Nyan katt och Tacnayn Kimono

(Medium svårighetsgrad)Jag älskar bär och gör kimonos. De är relativt lätta att göra och kul för att måla på att göra ett specifikt tema. Senast var 2 kimonos en Pac-Man-duell kimono (A-Kon konventionen 2010) och en Galaga kimono (Halloween 2010).Åre...

Papper Pub #4: Installera övervakning katt

Wahn Wahn Mon, Instructabrarians!Jag har varit runt på Blagosphere ett tag nu och jag har kommit att inse att det finns tre saker internet kommer aldrig komma över: 1) Webb-videor, 2) katter och 3) Söta japanska animerade tjejer som slår in i maskine...

Oh Snap! Super enkel spratt.

Detta är ett bra tilltag att dra på dina systrar eller mamma. Detta är en som får oss skrek åt varje gång, eftersom det fungerar varje gång ;-)Steg 1: material Poppers - säljs på de flesta butiker.Toalett - förhoppningsvis du har enSteg 2: Konfigurer...

Bästa katt avlysningen Post någonsin och katt viktminskning enhet

CWS första falska teorin om katter...Titta på katt beteende genom åren, har jag märkt att de repar inte bara för att flex deras fötter och klor, de faktiskt gillar att sträcka sina axlar och rygg, med sina klor som hävstång. Detta stretching beteende...

Katt hus (för vintern och förvildade katter)

Min familj och jag flyttade nyligen tillbaka in i vårt hus efter att utomlands i 8 år. Som det visar sig, våra hyresgästen hade varit mycket välkomnande till alla kvarter katter och vår bakgård har blivit lite av en katt semester plats. Vi älskar kat...

Hålla katt mat skålar snyggt och diskret med detta DIY sällskapsdjur skål arrangör

Cat matskålar, i mitt hus hur som helst, verkar vara i ständig rörelse. Och sedan finns det vad jag diskret kallar "haloeffekt", som i: hur i halo deras mat fick som långt ifrån deras maträtt?Så att hålla en viss ordning och att få min DIY på, j...

Roliga och funktionella katt skräp låda cover

har du en eller flera katter, och en kattlådan som ses (och skapar dammoln och luktar) mer än du vill? Vi antog två bedårande bror katter och har nu två inte så bedårande skräp boxarna för dem. "Deras" sovrum innehåller en katt träd/condo och of...

Låg effekt, låg kostnad, katt-avkänning, skräp låda belysning och Ventilation

detta Instructable visar hur man bygger ett system för att upptäcka katt närvaro och ge ljus/ventilation för deras skräp låda erfarenhet. Kretsen innehåller en timer för att förhindra slöseri el och använder ingen mikrokontroller.Detta system består...

Illustrera en häxa och hennes katt med akvareller

detta Instructable är en guide till med akvareller och bläck för att illustrera en bild. Grön stripig saker är andar attraherad av häxans ljus. Sprit som glödande ljus.Jag gillar Halloween men jag försöker undvika de skrämmande delarna av den. Jag mi...

Ordentlig Cat ägarskap, vård, utbildning, Tips och Tricks

Hej alla! Någon som delar ett hus med en kärleksfull (eller kanske inte så kärleksfull?) felin följeslagare vet att du inte äger katter, de äger du! Vi börjar med det ögonblick du bestämmer dig för att du bara måste ha en katt. Detta "vänners kompati...