Lätt ESP8266 WiFi felsökning med PythonDen nya sub $5 dollar ESP8266 WiFi modulen gör billigt IoT sätt mer möjligt och lätt för vanliga dödliga som mig. I själva verket jag gjorde en sökning på AliExpress.com och jag hittade samma modul för $3,25 (gratis frakt, men naturligtvis) i mängder på en. Hur jag kan ha en av dessa moduler levereras från andra sidan av jorden till min dörr för $3,25 är fortfarande ett mysterium för mig. Hur som helst...

I ett nötskal, ESP8266 modulen är en super billigt (Obs, jag sade inte billiga eftersom de verkar riktigt bra) WiFi modul för inbäddade apps. Det verkar modulen har en ARM micro som är åter programmerbara och det finns en hel del folk gaga över det.

För mig vill jag bara lite IoT styrelse som kan kvittra ut vissa uppgifter på min WiFi nätverk då och då. Du vet, som när brevbäraren sjunker med posten. ESP8266 rätt ur lådan har en uppsättning av TTL Rx / Tx pins som kommunicerar på ett standard 115 k seriell baud. Obs, tidiga moduler kom in med en standard av 57,6 k överföringshastigheten. Så, standard modulen kommunicerar på 115k använder en gammal modem stil super enkel AT-kommandot protokollet. I grund och botten kommandon (alla börja med "AT" därav namnet) skickas till modulen med något sånt "AT + första" (kommandon för modulen för att återställa) och modulen svarar - brukar reagera på varje kommando med en "OK".

Men djävulen finns i detaljerna.

Innan det finns något hopp för att bädda in en ESP8266 modul i en postlåda detektor IoT enhet måste AT-kommandon mellan ESP8266 och kontrollerande mikro verkligen förstås fullt ut. Därför, för att göra det lättare att testa och felsöka kontrollera modulen ESP8266 detta Instructable visar hur att koppla in en ny ESP8266 till en PC och test / styra det med hjälp av några enkla Python kod.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man gör felsökning med Arduino Zero

I denna video titta vi på hur man gör felsökning med Arduino noll. Arduino noll har en mycket stor kapacitet och funktioner. En av de stora dragen är det har en inbyggd maskinvara felsökare. I denna video kommer vi titta på hur du använder felsökaren...

Nybörjarguide till felsökning i MPLABX med ChipKIT PRO MX7 av DIGILENT

Detta Instructable är en Nybörjarguide till felsökning kod programmerat i MPLAB X IDE v2.0. De åtgärder som omfattas är gemensam tillämpning av debugger programvara och problem jag stött på som en nybörjare användare och en oerfaren programmerare. In...

Internet kontrollerad lampan med ESP8266 wifi relay IoT

ESP8266 wifi relay (ESP01) IoT kontroll en lampaInternet kontrollerad elektrisk lampa med ESP8266 wifi (ESP01) IoTInternet kontrollerad lampan med ESP8266 wifi relay IoTESP8266 (ESP01) är en mycket låg kostnad WiFi transceiver som kan läggas till all...

Arduino ansluten till Wifi med ESP8266 kontrolleras av BLYNK (med en Mac OS X)

Men det finns många tutorials på hur man ställer in en ny ESP8266 att ansluta till wifi, tog det mig fortfarande dagar och många timmar talar till departementet teknik på högskolan att faktiskt få mitt projekt upp och kör. Hoppas detta hjälper till a...

Billiga Arduino WiFi sköld med ESP8266

I min tidigare Instructable har jag beskrivit hur man ansluta modulen ESP-01 till en skärbräda.Detta är bara det första steget att göra en billig Arduino WiFi sköld med hjälp av ESP8266 modul. Med några fler elektroniska komponenter och WiFiEsp bibli...

WiFi fjärrkontroll med ESP8266

Vi visar dig hur du använder en ESP8266 för att göra en fast nunchuk till en Wifi nunchuk som sedan kan styra alla enheter med Wi-Fi.ESP8266 är en mycket trevlig mikrokontroller med WiFi byggdes. Det kan köpas till låga kostnader i små mängder i små...

Felsökning av AVR koden i Linux med simavr

jag nyligen börjat programmering AVR chips, nämligen ATTiny85. De kan programmeras med C kompilatorer är lätt tillgängliga i Ubuntu och du kan göra mycket med dem - bara söka efter avr på denna webbplats! Hur som helst, jag hade lite problem med mitt...

Med hjälp av Cerberus för att aktivera ADB Android felsökning på telefon med sprucken skärm

Jag tappade min Nexus 4 på nyårsafton och skärmen knäckt. Jag fortfarande kunde se bilderna men digitizer slutade fungera, så det enda jag kunde göra var att ansluta den till datorn och säkerhetskopian mappar jag hade tillgång till. Jag var intresser...

Utlösa din DSLR trådlöst med smartphone och ESP8266 WiFi modul

Detta är min första instructable, och engelska är inte mitt modersmål, så mild (men jag skulle vara tacksam att någon pekar ut felstavningar, stavfel... ;)).Det kommer bara kosta dig några spänn (pund, euro eller vad) och kräver grundläggande lödning...

Arduino IOT: Temperatur och luftfuktighet (med ESP8266 WiFi)

Hej alla! Jag är Michalis Vasilakis från www.ardumotive.com och i detta Instructables kommer jag visa dig hur du gör din egen Internet av saker (IOT) termometer med hjälp av Arduino uno styrelsen.Du kan använda den hemma, på kontoret, eller var som h...

ESP8266 WiFi OTA Remote File Management

Jag har arbetat med ESP8266 mikrokontrollanter tillräckligt länge nu att ha ett antal av dem i min omgivning. Jag har ett par setup testa min MQTT broker(s). Jag har ett par skicka temperatur, luftfuktighet och barometertrycket avläsningar till molne...

En billigare ESP8266 WiFi sköld för Arduino och andra micros

Uppdatering: 19 maj 2016Rev 14 i detta projekt reviderar bibliotek och kod ska fungera med ESP8266.com IDE plug-in V2.2Uppdatering: 17 December 2105Rev 11 i detta projekt rensar upp andra försök anslutningar om den redan är ansluten. Använder också d...

Felsökning av hem-

på en ny efterfrågan på hjälp med nätverk hemma, har beslutat att skriva detta instructable om hur du felsöker nätverket i ditt hem. Om du inte redan är bekant med grunderna i hur nätverket fungerar, jag föreslår att läsa mitt tidigare instructable "...

ESP8266 WiFi kontrollerade aircon remote

I min första instructableArduino Yun - solpanel Monitoring Systemdelade jag mina små projekt för att övervaka produktionen av våra solpaneler. Som vi måste vara mycket försiktig med att producera mer energi än vad vi förbrukar, är nästa logiska steg...

Använda XML på Raspberry Pi med Python

Detta Instructable kommer att diskutera användningen av XML på ansökningar om Raspberry Pi. Steg ett täcker vad är XML och formatet för datastrukturer. Steg två täcker bygga och parsning av XML i Python och steg tre kommer att visa hur XML används so...

Ställa in Zybot - felsökning

Eftersom Zybo är en komplicerad design och har så många rörliga delar, ville vi se till att det kan byggas utan problem genom att skapa en guide för felsökning. I detta instructable vi kommer att lista alla de problem som vi stött på när vi byggde Zy...

Steampunk ESP8266 Internet ansluten klockan med hjälp av Arduino IDE

Vad du får när en NeoPixel ring, en billig Arduino Wifi ombord och en laserskärare går in i en ånga Punk Saloon?En fashionabla Steampunk designade Internet ansluten klocka med ESP8266 chip och Arduino IDE förstås!Här är ett projekt för kvällen eller...

ESP8266 Wifi lägger på för Arduino Made Simple

UppdateringProcessen som beskrivs här rekommenderas inte längre. Detta instructable har ersatts av ESP8266 WiFi sköld för Arduino och andra micros som ger en mer universell webbsida konfiguration funktion.IntroduktionESP8266 är en låg kostnad wifi ak...

$15 Bluetooth med Python/Android

Bluetooth Low Energy är fantastisk för trådlös kommunikation mellan enheter - tyvärr, dokumentationen är mindre än fantastisk. Vi är här för att fixa det!Vi kommer att arbeta med RFduino, en billig mikrokontroller ($15 ea.) som innehåller en inbyggd...