ASUS Laptop skärm gångjärn reparation

min ASUS M51A serien laptop LCD skärm gångjärn bröt efter några år, vilket är ett välkänt problem med denna design! Gångjärnet blir stel och svårt att vända, resulterande i ökande trycket och trötthet på gångjärnet bas, som sedan fäster av. Det verkar att gångjärnen är gjorda av någon komprimerad pulver metall gjutning process, och det är mycket skör. Så istället för att böja under stress, fäster det helt enkelt på den svagaste punkten.

Lyckligtvis kan du hitta många leverantörer på eBay för dessa gångjärn delar. Min gångjärn tror jag kostar ca $6-7 all-in (frakt ingår) direkt från Hong Kong till mitt hem. Det tog 3-4 veckor att skeppa, men även så jag kunde inte tro det kostar så lite. Så jag fick mod att öppna upp min LCD-skärm, ta bort de befintliga trasiga gångjärn och ersätta dem med nya.

I den här videon Visa jag dig hur jag öppnade upp min laptop och bytte gångjärn. Det första steget är att pop öppna små plast täcket över gångjärn baserna, avslöjar kontakterna. Koppla ur kontakterna och sedan skruva loss de små skruvarna runt ringen gör att du kan ta bort skyddet över LCD-skärm och så småningom avlägsnande av skärmen (som var lätt i mitt fall eftersom gångjärnen bröts).

Efter vissa trial-and-error insåg jag att du slipper öppna det hela laptop för att få till de trasiga gångjärn baserna. I själva verket hålls var och en av dem på av ett par skruvar... en från sidan (direkt baksidan av den bärbara datorn) och en från under den bärbara datorn som skruva fast gångjärnen i basen. Om du skruva loss de faller trasiga baserna av gångjärnen ut, så att du kan infoga nya gångjärnen. Resten av arbetet innebär helt enkelt koppla upp din LCD tillbaka till gångjärnen (övre delen). Du skulle faktiskt fästa gångjärnen till din LCD först och ansluta din LCD tillbaka till locket, sedan infoga gångjärnen i basen av den bärbara datorn och fästa dem där.

Förhoppningsvis hjälper denna video någon fastnat i min situation. Det är tydligen en gemensam design fel för denna tid av ASUS bärbara datorer och så hittade jag en massa människor klagar på den. Men eftersom det ser ut som en lätt reparation, hoppas jag många kommer att nu överväga att göra det och inte slösa pengar på en ny laptop eller uppgradera utan anledning, när en $6 del kommer fixa det!

Relaterade Ämnen

Instructable Gate gångjärn reparation (video)

Instructable Gate gångjärn reparation (video)Hur att reparera rostiga gate gångjärn fiende under 5$...

Laptop skärm gångjärn fixa (Thinkpad E135)

Om gångjärnet på visningen av denna laptop är skakig och lös, skruven av gångjärn eller snarare plasten runt den kan brytas. Skär bort den lock plast och skruva till botten.Steg 1: Hitta en skruv och en del verktygEn liten M3x16 med en mutter kommer...

Asus Laptop logotyp från 3d kolfiber klistermärke

Detta fantastiska trick kan göras i en massa saker och en av de bästa jag har gjort på min laptop och kommer också att det på min bil. Detta klistermärke är ca 15 dollar på ebay och kan lätt täcka baksidan av 3 bärbara datorer. Den svåra biten kommer...

Oförstörbar reparation för den trasiga HP DV 9000 laptop gångjärn & fallet

denna fix fungerade för del # 3JAT9HATP05 och 3JAT9HATP21.Men förmodligen skulle kunna fungera för andra modeller.Och gillar everbody annat som har köpt en HP DV9000 laptop, min vänstragångjärnet har knäckt och därigenom också bröt de inbäddade låsmu...

Hur till reparera Nintendo DS gångjärn/Shell

steg för steg guide för att reparera skadade gångjärn för Nintendo DS från demontering DS till reparera den trasiga gångjärnen och sedan sätta allt på sin plats igen. Om du följer noggrant kan då även nybörjare göra det.Kom ihåg att detta inte en lät...

Laptop gångjärn hacka

min laptop skärm gångjärn gav ut. Jag kom upp med denna fix som på denna webbplats är det första försöket med varmt lim. Jag slutligen används Gorrila lim istället... och håller månader senare.Steg 1: Få locket stöd Köpa ett lock stöd på en lokal jär...

Konvertera en laptop med ett brutet avskärmer i en tyst, utrymmesbesparande desktop

Detta är en av de lätt mods som just lagt sig själv. Datorn i mitt hem inspelningsstudio var verkligen i behov av uppgradering och jag ville inte spendera mycket pengar att göra det. En vän hade en Asus laptop (Pentinum dubbla kärnor, 4 GB RAM) med e...

Hur man fixar DS Lite trasiga gångjärn & Ersätt skal

steg för steg guide för att reparera skadade gångjärn av Nintendo DS Lite start från demontering DS till reparera den trasiga gångjärnen och sedan sätta allt på sin plats igen. Det är perfekt och lätt att följa tutorial för nybörjare kan göra det.Kom...

USB-ström Fan svalnat, inbyggd USB-hubb, Laptop väska Del1

Laptop väskor är dyra. de billiga som är totalt skit. De knappt anständigt som börjar som $69.99 och jag har svårt att spendera att kinda pengar när det inte är exakt vad jag vill i första hand, så jag bestämde mig att göra det själv och se vad jag k...

All-i-en bärbar dator

min första experiment av en allt i en dator från en Asus laptop x58l.Magneter stöder visning och smal fallet.En skruv under smal fall för på och av PC-knappen.Det är alla löstagbara delar för uppgraderingar och reparation....

Stänga av pekplattan på Windows 10

När jag uppgraderade min OS till Windows 10 på min Asus laptop, förlorade jag förmågan att stänga av min beröring med fn + f9. Jag tittade på nätet efter sätt att hjälpa till att lösa denna fråga med nej framgång. Förhoppningsvis hjälper detta alla s...

Ultimate Dart fallet

Ok, så mitt dart fall började få lite slitage. Så jag beslöt att Pimpa mitt fall!Det hela började på natten efter några på puben när min fru påpekade det allt sämre tillståndet av mitt dart fall och sa "Jo det är synd, men du kan få en annan". &...

En dator kan du använda i duschen

alltid ville ha en vattentät laptop? Trodde det skulle vara häftigt att ha en dator i duschen? Sedan läsa på.Jag har skapat en bärbar dator som klarar fallande vatten. Som en dusch eller regn.Steg 1: Introduktion/vad du behöver jag hade alltid velat...

Reparera Laptop gångjärn Problem med JB Weld

I detta Instructable, kommer jag visa dig hur man reparera gångjärn på en bärbar dator, där bronsinläggen har brutit från nedre fallet.Verktyg som behövs:SkruvmejselJB WeldClampPlastic wedge eller gitarr plockaomrörning pinne (jag använde en bit av g...

Reparera en trasig Toshiba Laptop gångjärn

Nyligen köpte jag en laptop från min dotter som behövs några reparera till gångjärnen. Den bärbara datorn skulle inte längre stänga ordentligt eftersom gångjärnet hade brutit loss från laptop locket. Bronsinläggen drog ut och bröt de plast hus formas...

Reparera trasiga gångjärn/fall av bärbar dator Asus U46E-BAL5

tydligen är detta ett vanligt fel i det annars fina Asus U46E-BAL5 laptop. En ny uppvisning kommer att kosta cirka 350 dollar (även om folket på Asus säger att problemet kommer sannolikt att dyka upp igen, som problemet är på engineering design). Jag...

Reparera trasiga gångjärn av en laptop skärm.

Tänka sig att - en vacker dag, du sitter comfortaby i soffan, du öppnar laptop lock aaand en av gångjärnen sprickor... Vilken katastrof du tror, måste du betala upprörande kostnaden för reparation i laptop service butiken... Buuut finns en quick fix...

Reparation av trasiga laptop gångjärn och knäckt dokumentlocket

jag har en laptop Acer Extensa 5620 som är fortfarande användbart för mig, men dess gångjärn har brutit sin plastskyddet så att skärmen är nästan skild från resten av datorn. Ändra plastskyddet och gångjärn är för dyrt och jag tänkte billig lösning m...

Asus EEE PC lösa gångjärn fixa

gångjärn som gör en laptop skärm pivot kan arbeta sig lös över tiden. Asus bärbara datorer har gångjärn som skruvas på plats med bultar som går in i metall gängade insatser. Vändskären finns i plast hållare som är en del av datorns hölje. Innehavarna...