Återställa en antik bl.aDetta projekt använder, vad jag kallar, treenigheten av mina båtar. trä, metall och läder, att alla kommer tillsammans för att skapa en pjäs som kan vara både ett precisionsinstrument för träbearbetning, samt en kurs verktyg som kan göra kort arbete i alla stora projekt.

För mig representerar verktygstillverkning höjdpunkten av vad det innebär att vara människa. Att hålla dessa verktyg i gott skick betyder i ett regemente av underhåll som kan ofta få förbises som tid bär på. Som en älskare av traditionella träbearbetning är många av mina verktyg renoverad vintage och antik bitar som ofta behöver lite av "kärlek" att bli funktionella igen, vilket kan innebära en fullständig återställning.

Nu, jag har sett några bl.a restaureringar online, och fann dem att något saknas, att många slutar estetiskt tilltalande, men funktionellt ofullkomlig. Det är lätt att behandla ett handtag ersättning på samma sätt som du skulle... säga... en kniv handtag, men när man betänker att trycket tillämpas finns i en horisontell "pull" riktning och inte i en vertikal "chop" rörelse, som en kniv skulle vara, du snabbt att inse vikten av att ändra sättet. När du återställer en bit, det är viktigt att komma ihåg det styrkan och integritet bör inte offras för skönhet och form.

Liksom många av mina verktyg, har detta bl.a varit i min familj i generationer. Jag ärvt det av min far, som i sin tur ärvt den av min farfar. Genom åren har sett en hel del bruk och missbruk och behöver en fullständig översyn.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Återställa en antika möbler

Jag ville berätta om min passion. Återställa gamla och antika möbler. Nyligen jag restaurerat en gamla skåp och här är de olika steg som jag följde för att ge denna gamla kolleger en ansiktslyftning!Steg 1: Första steget - snabb analys av deVid först...

Återställa en antik trampbil

Trampbilar är en ikon av mitten av talet barnens liv. Prata med någon över den sedan 50, och chanserna är de hade en trampbil, eller åtminstone ville ha en! Idag trampbilar anses mycket samlarprodukter, och med ett brett utbud av modeller och priser,...

Återställa en antik End tabell med bokhyllan

jag hittade denna pärla i en lada i rural Oklahoma och fick höra det var med familjen för eventuellt generationer. dock på grund av dess skick var de villiga att del med det. Jag också låta det sitta i några år innan återställa. Det har en hel del sl...

Återställa antika Hand såg med hjälp av hem rättsmedel för borttagning av rost

Min son Gabriel hittade denna hand såg medan vandring nära gården och han bad mig att återställa den. Han har tagit fastnade för träbearbetning och ville få detta såg tillbaka från döda så att han kunde använda den. Sågen var i dåligt skick, trä hade...

Återställa antika bensinpumpar

Hur till: restaurera antika bensinpumpar!I den här videon instructable kommer jag visa dig hur du återställer en antik bensinpump från början till slut.Steg 1:Steg 2:Steg 3:...

Återställa en vintage container cykel

den gamla låten går "de bästa sakerna i livet är gratis"... och detsamma gäller cyklar.Jag har haft två cyklar som jag hittade i en container (soptunna här i Australien).Med lite tid och armbåge fett, och ibland lite pengar kan du återställa en...

Återställa en Vintage ångaren stammen

stammen restaurering är en kombination av träbearbetning, metall hantverk och läder, så hjälper det för att ha viss erfarenhet i alla tre fält. Den svåraste delen av hela projektet är i utarbetandet av lappa. Ta bort gamla materialet omfattar (om den...

Återställa en gammal lampa

BILD:Återställa gamla lampa.Återställd lampan.Bordet lampan har ett hörn på varje maker, snille och DIYers arbetsbord. Det är en av de mest underated verktyg, men är fortfarande mycket viktigt eftersom det lyser upp hela arbetsområdet. Några av dessa...

Återställa en gammal trygg

När jag fått detta kassaskåp var off båt byggdes 1980. Säkert hade en grön flakey lack på utsidan och låsmekanismen var störning vilket gör det svårt att vända. Jag hade fått den kombination och nyckel och kunde öppna det framgångsrikt. När jag arbet...

Återställa en Homecraft Drill press

notering; Detta är min första instructable och mitt första försök att återuppbygga en drill pressJag har klåda att inrätta en butik igen efter många år utan en. En av de första någon bra affär behöver är en drill press. Jag är på en mycket begränsad...

Återställa ett vintage hand plan

på en senare resa till North Carolina min fru och jag hade slutat på en antikaffär där jag hittade några anständiga Stanley Bailey hand plan. För er som inte vet, är en hand planet ett woodworking verktyg som har funnits i några hundra år och används...

Hur du återställer dina antika tenn objekt.

jag nyligen kom över några gamla tenn lådor som var i ganska dåligt skick och jag trodde de skulle vara en stor punkt att hålla för dekoration. Se till att de var försummade för så länge behövs de en bra rengöring och polska att få färgerna på etiket...

Återställa en kaffe kvarn, Spong No.3

jag hittade en gammal kaffe kvarn i vårt garage för några år sedan, det var ganska rostig och smutsiga så när jag först använde den resultaten var ganska obehaglig. Den första grind av färskt kaffe var skitiga och kvarnen gav en metallisk smak till d...

Säkerhetskopiera och återställa en eMMC drive (för tabletter eller Netbooks)

Många billiga tabletter och netbooks använder eMMC lagring som deras inre enhet. Dessa kommer vanligtvis i 32 eller 64GB intern lagring storlekar.När jag fick min härliga HP Stream 11 x360 har en 32 GB eMMC driva, kunde inte jag helt enkelt säkerhets...

Återställa ditt lösenord i Ubuntu

vi har alla varit här förut: din bara komma igång på din dator, du får logga in på sidan, and...wait, vad är lösenordet igen? Uh-oh, detta är dåligt. Att bli utelåst från datorn är mycket illa. Lyckligtvis, om du kör Ubuntu, vår favorit Linux gaffel...

Skapa en systemà ¥ terställningspunkt i Windows 10 / återställa en återställningspunkt

Dessa är de enklaste steg att skapa en ã ¥ terställningspunkt i Windows 10. Om du har problem med din Windows-system, så prova att gå tillbaka till en fungerande återställningspunkt. Detta kan fixa problemet.Steg 1: I sökfältet Cortana, Sök "Skapa e...

Hur att återställa Windows 8 Windows 8.1 tablett någon modell

Om du har glömt lösenord, PIN-kod, om du vill radera eller uppdatera din Tablet PC, kan du göra återställa din tablett på Felsök-menyn.Varning! En återställning returnerar yta till dess fabriksinställningar (out-of-the-box inställningar)!Det arbete f...

Återställa Clearblue lätt ägglossning Prediction Kit för återanvändning

Clearblue lätt säljer en kritikerrosade ägglossning prediction kit (OPK) som i huvudsak läser en ägglossning strip och digitalt berättar användaren om hon är i sin fertila fönstret. På $30-$40 för en förpackning med 20 tester ($25-$35 för en förpackn...

Hur du planerar en resa till rallyt att återställa Sanity

Hi där folk! Om du är som mig, John Stewarts begäran för alla rimliga, civiliserade-diskussion kärleksfull, icke heliga Bokbål, allmänhet måttlig medborgarna i detta land att få och Visa Frans och radikala delar av landet att, även om vi är upptagna...