En bättre Adapter för tangentbord ThinkPad USBNär jag först började med mikrokontroller, en sak som jag ville göra mest var en USB-adapter för min ThinkPad T60 tangentbord. Jag har alltid tyckt om att skriva på tangentbordet T60 och jag skulle älska att använda den på alla bärbara datorer jag kan köpa i framtiden.

Sedan dess jag började utveckla två lösningar: en Arduino genomförande och en MSP430 genomförande. Det var lätt och enkelt att skapa en adapter genom att använda en Arduino men på grund av begränsad pins greven, jag var tvungen att ta till externa räknare och ICs gör tangentbordet scanning var olidligt långsamt. Fotavtryck var för stor, det var sladdar överallt. Kort sagt, gillade jag den.

Så jag tryckte med min MSP430 genomförandet och slutligen projektet kom att bära frukt. Trots att det är betydligt svårare att utveckla, detta tillvägagångssätt erbjuder mycket större nytta: snabbare tangentbord scanning tid, NumLock knappsatsen togglande, avlägsen vakna och full nyckelkoderna stöd. Och naturligtvis TrackPoint fungerar också.

Observera att detta skrivs mer som en projektet logg, snarare än en handledning. Länkar till PCB och kärl och firmware koden kommer att tillhandahållas i slutet.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Dolda trådlös tangentbord/mus USB-dongle & frigöra en USB-port

detta är min allra första instruktions så om jag missat något eller är det svårt att förstå kontakta mig :)Logitech gör stora trådlösa tangentbord men mottagare dongel är inte stark nog att arbeta från en bakre USB-port för mig så jag var tvungen att...

USB-minne i väggen adapter. "Det är en USB data-safe!"

jag gick igenom mina garderober och hittade gamla usb blixt driva, en vägg adapter och trasig mus.Jag var uttråkad så jag gjorde en usb flashdrive som ser ut som väggen adapter.Du behöver:* Vass kniv* Super lim* Sax (opt).* Lödkolv* Löda* Några eltej...

Göra en ThinkPad tangentbord USB adapter med Arduino

Bland business klass bärbara datorer har ThinkPad de bästa tangentbord. Även med ändringen till ön stil tangentbord, skulle jag säga att ThinkPad tangentbord fortfarande slå alla konkurrenterna laptop fällt i departementet tangentbord. Till skillnad...

Setup Raspberry Pi med Diet Pi utan bildskärm och tangentbord

NOOBS kräver en bildskärm, tangentbord och mus, som lägger till ~ $60 (USD) eller mer i kostnad. Men när Wi-Fi fungerar, behövs dessa enheter inte längre. Kanske kommer att DietPi stödja USB till seriell i bilden.Varje gång jag startar ett nytt proje...

DUBBLA tangentbord

fördubbla din produktivitet genom att ansluta en enda tangentbord till två datorer! Det är enkelt: ett tangentbord, två USB-anslutningar, oändliga möjligheter. Varje finger stroke kommer att vara dubbelt så kraftfull med detta tangentbord mod. Detta...

Dell SK-8135 tangentbord USB uppgradera Mod.

OK det här är min första indestructibles projekt. Projektet är att ändra mitt tangentbord för att uppgradera USB 1 portar på baksidan till snabbare USB av två skäl:1 stoppa irriterande popup-varning mig enheten kan utföra snabbare i windows2 snabba u...

Fading RGB tangentbord ljus

Gamla elektronik är allmänt tillgängliga och kan oftast återvinnas till coola prylar och införlivas med andra projekt. Detta Instructable kommer att gå igenom processen att använda en gammal scanner för att utföra en fading rainbow tangentbord ljus....

Gör ditt eget tangentbord med inbyggd trackball-mus

min hemdator setup är mycket som en media center-dator. Jag har en liten Shuttle PC ansluten till en stor 37" 1080p LCD panel som huvudsakliga bildskärm. En ungkarl hyra ett hus med vänner, min PC är i samma rum som min säng, och det finns många gång...

Tangentbord & mus för tabletter (Nexus 7)

det finns några enkla sak som du bör veta om din Tablet PC, en är att en anständig 2013 Tablet PC stöder OTG. Här kan du lägga till en mus, tangentbord och USB-portar. Projektet är enkel, bara läsa instruktionerna och du ''' göra fint. Ett vanligt ta...

Xbox 360 USB-tangentbord

hur du ansluter en trådlös eller kabelansluten USB-tangentbord till xbox 360Steg 1: vad du behöver trådlös eller trådbunden USB-tangentbordUSB-tangentbord mottagare för trådlöst tangentbordXbox 360händernaSteg 2: wired eller wirless jag har ett trådl...

SteamPunk tangentbord k1.

Hej!Handbok för att bygga din egen steampunk-tangentbord.Fråga om du är intresserad, jag kommer att beskriva några mathods "hur-att-göra".Detta tangentbord byggdes för två år sedan som egen ordning för en god man som vi blev vänner med efter.Vad...

En Raspberry Pi Project Maker Station

Ett projekt Maker Station bestående av två Raspberry Pi: s i anpassade fall. Med en distinkt 80-tals känsla.Följande är en allmän beskrivning av projektet bygga och de problem som uppstått samtidigt bygga.Steg 1: Projektet ConceptEn projekt Maker Sta...

Allt-i-ett raspberry Pi komma igång med

Raspberry Pi, en av de mest geniala uppfinningen för beslutsfattare och hackare. Innan vi börjar i de praktiska och tråkiga detaljerna för att få det setup, vi först måste fundera över frågan att vad Raspberry Pi faktiskt är?Raspberry Pi är en linux-...

Nintendo AMD retro moderna spel PC bygga med nya och gamla delar

OK, så jag har läst många av instructables på här om att bygga en PC med en Nintendo NES som givaren för fallet. Jag har byggt en hel del datorer de senaste 10 åren men är alltid ute efter att göra något lite annorlunda som fortfarande kommer att var...

Raspberry Pi öl kylskåp av Awesomeness

Hur har du en perfekt bra öl eller vin kylskåp och göra det awesome? En bra början är att ha ditt kylskåp berätta hur många flaskor är i det, när dörren är öppen eller stängd och temperaturen i ditt kylskåp. Vad är ännu bättre är att ha att tillgängl...

Hur man gör en Magic Mirror

I detta projekt ska jag visa dig visar hur jag gjorde en Magic Mirror som datum, tid, några nyheter och en liten fras längst ner. Du kommer att använda en Raspberry Pi, en datorskärm och en webbsida för att göra det ser ut som du har "en smart spegel...

Raspberry Pi allt-i-ett med pekskärm!

Efter min tidigare projekt, en bärbar dator baserad på en Raspberry Pi 2, som är denna: bestämde jag mig för att bygga inte klippte för mina dagliga syften. Och eftersom jag inte äger en tablett eller en laptop (jag använder alltid antingen pappas bä...

Bygga en Star Trek (LCARS) tema Jukebox, och mer

En dag jag snubblat över den Dos\Windows Jukebox programmet på dwjukebox.com jag hade testat många av de automotive media spelarna där ute men ville en för huset också. Jag använder fortfarande XP och enkel touchscreen stöd var en trevlig överrasknin...

Hur du använder en TV som en datorskärm

Okej så... Detta är min första instructable, så bär med mig...I detta instructable im kommer att visa dig... Det är rätt... Hur man använder en TV som en datorskärm! Det fungerar ganska bra, men det finns gränser... för exempel du inte kan läsa liten...