En robot som jag byggde för 2008 World Robot Olympiad öppna kategoriWorld Robot Olympiad 2008 öppen kategori "spara global miljö" vann junior high school löparna upp award hölls i Yokohama, Japan

ta gärna en titt på roboten jag byggt 2009 som vann första plats i Korea här

för video av roboten i acion titta här
http://www.youtube.com/watch?v=v3FVdTbJrtw

Roboten är konstruerat, byggt och programmerat helt av mig själv från grunden
roboten använder 4 Lego NXT, 2 RCX, 22 motorer och ca 10 sensorer

uppdraget är att aktivt patrullera eller stationeras i en skog med en hög risk för skogsbränder
den använder temperatur och ljus sensorer för att förhindra falsklarm av någon brand, även om avsett inte att bekämpa en full blommat skogsbrand, någonsin mindre brand ger förhindrar en potentiell katastrof, för att inte nämna mängden co2 dumpade i atmosfären i skogsbrand.
totalt sett var jag inte alltför nöjd med detta projekt som förflyttning var ett stort problem, delvis på grund av konkurrensregler som begränsar mig endast till lego delar i den nationella nivå konkurrensen. Men jag ska inte klaga och därmed jag gick igenom omkonstruktion hela roboten 7 gånger i 6 månader, experimentera med spår, däck och även en hexapod. Äntligen slutade jag upp med en design med 6 hjul där motor och hjul på de fyra hörnen kan styras individuellt, men jag slutade med 2 av Lego axlarna (för att rotera motorn och hjulet för styrning) som snap rätt när domarna var att börja döma

som kan ses i videon (uppladdning... vänta) roboten plockar upp skräp också, men det inte skulle vara praktiskt i det riktiga ordet, men om skalas upp istället för att plocka upp skräp, det potentiellt kan användas för att dra massor av jord i elden eller flytta på hinder från sin väg.
inte roboten ses i videon är vänligen robot används i den nationella nivå konkurrensen, faktiska robot används i Japan har kraftigt förbättrats. den slutliga roboten kan ses i bildspelet

Relaterade Ämnen

En robot som jag byggde för 2009 World Robot Olympiad öppna kategori artist robot (mästare)

ta gärna en titt på videon av den (gjort under nationell nivå)video av robot i aktion här http://www.youtube.com/watch?v=ZZwF1Y9GgYoledsen, jag inte har många bilder av roboten mer produkterta gärna en titt på roboten jag byggt 2008 som vann andra pl...

3 x 3 x 3 ledde kuben med en 555 timer och en 4020 SKIFT array IC - ingen programmering (för fullständiga nybörjare som jag själv)

se en video av en 8 x 8 x 8 led cube på you-tube, ledde mig till instructables webbplats för första gången, nu jag hooked. Dock hade jag eller ska jag säga har ett grundläggande problem absolut ingen erfarenhet eller kunskap om elektronik. Så är jag...

Jag byggde en BS detektor

så som ett skämt jag trodde det skulle vara roligt om jag byggde en arbetande Bull SH ** detektor, uppenbarligen som skulle kräva crazy smart tal algoritmer och 30 år av tunga forskning så jag fick nöja sig med en falsk (ironi?) hur som helst gag fun...

Detta är ett par bilder av en hemmagjord shop radio jag byggde

detta är ett par bilder av en hemmagjord shop radio som jag gjorde för på jobbet det var byggt med en gammal dator torn (utanför metallen och atx nätaggregat), en gammal bil CD-spelare och ett par 6 x 9 högtalare. Du kan hitta hur jag byggde det geno...

Jag byggde denna cykel trailer

jag byggde denna Cykelkärra ur en gammal jogging stroller.Steg 1: Hitch mekanismen Hitch mekanism av 3/4" platt lager och en snabbt koppla bort typ 3/8-24 fina Standard tråd boll gemensamma och slut. http://www.Amazon.com/gp/product/B002HAUWCM/ref=oh...

Jag byggde en mängd kunskap på TechShop

samtidigt som mitt senaste projekt på TechShop www.techshop.ws förundrades jag på alla de lärdomar jag har lärt mig sedan att få mitt medlemskap.Lektion 1: misstag är några av de bästa möjligheter till lärande.Jag har tillbringat större delen av min...

ÖL, öl BRIGHT, första lättöl som jag dricker ikväll.

Lägga till en säkerhetsfunktion till din öl kan och dryck försiktigt med hjälp av konkava reflexion på basen av varje öl kan.Beckmörker blandat med insobriety har sina problem; faller ner hål, krocka med andra, att förlora spår av din dryck osv... är...

Hur man får en flicka: en guide för nördar som jag själv.

i detta Instructable, du, ja du får lära dig hemligheterna i landa dig en sann girlfreind. Detta är inte en guide bara för nördar, men för varje kille som kan säga "Im enda" Följ dessa enkla steg och den verkliga damer kommer att flockas till di...

Läs med mig som jag gör trä Chess Set på TechShop.

Mål: att lära sig hur man gör billig schackpjäser och schackbräde.Programvara och maskinvara: Google bild söka, Corel Draw och Epilog Laser fräs och Kantskärare.Särskild anmärkning: trä för att göra schackpjäser var gjorda av överbliven skrot woods.G...

Min billigt, lätt att göra, kartong Iron Man klassiska hjälm som jag har gjort för denna Halloween för under $3

här är min billigt och lätt att göra kartong järn Man(TM) hjälm som jag gjorde för under $3. Jag använde kartong (låda board), lite glansigt papper, akrylisk guldfärg och en sharpie. Verktygen är sax, knives(paper cutters), märlor och en nål (för bes...

INSTANT färg ostadigt ersättning hörlurar svamp / öra MUFF /SPONGE för alla storlekar och modeller (inte den AVIATIOR som, jag tror) (Jugaad Technology)

alla av oss har ett par hörlurar som vi älskar och svampen har nästan slits bort och i sitt slutskede men vi älskar det fortfarande.Som modeller kommer och går, kan inte vi hitta den ursprungliga svampen eller ens ett bekvämt lätt alternativ.Jag förs...

Smycken som jag har gjort

här är några bitar av smycken som jag har gjort över tiden!...

ؒين - som jag skulle - Piano handledning

Lär dig hur man spelar "Som jag skulle" på piano!Besök OnlinePianist - https://goo.gl/oGv9FbBegära en låt - http://bit.ly/1nSXjAuOnlinePianist iOS App - http://bit.ly/1nSXjAuOnlinePianist Android App - http://bit.ly/1nSXjAu...

SAKER jag byggde

detta är bara några bilder av några saker som jag byggt!!! Hoppas du njuta av;)...

Mitt projekt som jag använde krylon med.

Hej, recklesskiba här. Detta är projektet jag använde sprayfärg på. Jag använde krylon platt svart sprayfärg som basen pälsen för min pistol och dess bakgrund. Jag tror att det gör att det ser ganska trevligt, men jag märkte att de delar där superlim...

Mina ThreePersonal favoriter av alla hundratals ägg som jag har

detta bildspel ger dig en titt på mina tre personliga favoriter som jag skapat i design seminarier under de senaste åren.Jag kredit Joan Huff, Sally LeVan och Dot kanon med lära mig några av deras fantastiska designkoncept. Dessutom ger jag dig en ti...

En robot som jag byggt 2007 (statligt mästare)

emm inget att berätta om de tekniska specifikationerna som bra... mer av en fancy 3d visar...

Jag byggde självförtroende på TechShop

jag är en låg tech crafter. Min favorit medier är papper, lim och sax. Tanken med att använda en dator och en laserskärare var mycket skrämmande för mig. För en skulle jag behöva lära sig använda ett illustrator-program och en laserskärare på en gång...

Hur ändra typ av olja som jag använder förändras min bakpulver kex?

jag gjorde några bakpulver kex och undrade om med hjälp av olika typer av olja i receptet skulle påverka smak, fluffiness och konsistens av färdiga kex. Så jag bestämde mig att prova den.Jag började genom att ändra något ett recept från allrecipes.co...