Eureka! Fabriken Atari Punk konsolen v2Denna krets förändrade mitt liv. Det är ingen överdrift. Låt mig berätta en story-

När jag var liten ville jag verkligen förstår elektronik. Jag älskade att ta saker isär och kretskort fascinerade mig. Ett år mina föräldrar köpte mig en Radio Shack 200-i-1 elektronik Lab i julklapp. Medan jag hade skitkul efter riktning och byggnadsprojekt, var jag lite för ung för att ta det på allvar och lära sig teorierna bakom dem.

Under åren skulle jag regelbundet besluta att det var dags att få allvarliga och "Lär elektronik". Jag skulle få en bok från biblioteket och börja läsa, men jag var snart vilse i ett hav av teori och formler med inga verkliga program. Efter en vecka eller två skulle jag besluta att elektronik inte var för mig och returnera böcker.

En dag läste jag gör tidningen bloggen. Jag såg ett inlägg från Colin Cunningham om Atari Punk konsolen. Denna krets publicerades ursprungligen i en bok av Forrest M. Mims. Han kallade det den klev tongeneratorn. Vissa folk byggde den och notera likheten mellan dess ljud och tidiga TV-spel, så det var dubbad av Atari Punk Generator.

Jag såg en video av projektet och var imponerad av hur enkelt det var att bygga och hur coolt det lät. Efter en snabb tur till Radio Shack och en timme eller så av riktigt dålig lödning hade jag en cool liten sund gizmo. Jag var fast. Jag köpte fler marker och en skärbräda. Jag köpte en mängd förpackning med resistorer och kondensatorer. Jag tittade på nätet för mer 555 baserat ljud kretsar och provat dem. Jag köpte en värmepistol från Harbor Freight och strippad kasserade kretskort. Jag hade snart nog delar att bygga de flesta av de kretsar som jag hittade.

Hände något coolt. Jag skulle bygga en krets och sedan skulle jag byta ut resistorer och kondensatorer för sådana med olika värden. Detta påverkade ljudet det produceras. Resistorer och kondensatorer började snart, för att förstå. Detta öppnade dörren för transistorer, chips, dioder, krukor och en massa andra fantastiska delar. Jag var snart bygga mer komplexa projekt som gjort ännu mer komplexa ljud. Utan att verkligen försöka, började bara leker, elektronik göra känsla!

Snart, alla de förbryllande formler och teorier började göra mening, alltför. Varför inte dessa böcker bara visa mig hur bygga häftiga saker och låt mig lista ut resten? Jag hade en uppenbarelse-ingen vill "lära sig elektronik", de vill lära sig att göra saker med elektronik. Detta gäller nästan alla stammen disciplin. Räntan och vetenskapen i. Gillar att laga mat? Låt oss lära kemin bakom mat och matlagning. Som TV-spel? Låt oss lära sig att programmera egna. Vill du spela musik? Vad sägs om att göra egna synthesizer, drum machine, amp eller effekter pedaler?

När jag var liten hörde jag Joseph Campbells citat om efter din salighet och öppna dörrar. Jag tyckte det var några må-bra hippie BS. Nu gör det perfekt känsla - först efter jag "följde min bliss' (väsnas som någon gång liknar musik) förståelse elektronik"dörrar"börja öppna. Nu tillbringar jag mesta tiden bygga elektroniska musikinstrument och att ha roligt.

Här är min version av konsolen Atari Punk. Jag hoppas att det inspirerar dig att det inspirerade mig. Vem vet? Du kan sluta med en lödning bänk och rullande delar vagn i vardagsrummet, alltför.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Atari Punk konsolen

numera nästan allt är digitaliserade. De flesta av syntar använder numera programmering. Lyckligtvis, det finns fortfarande några minns av icke-digitaliserade synthesizers. Flera av komplexet är uppstickare som Luna Mod eller den galna Looper Brian M...

Hur man gör Atari Punk konsolen

så prata med en kompis jag beslutat att göra en synth, en grundläggande men trevlig en. Så jag tänkte varför inte? Så lägger jag mitt bidrag till APC historia!Atari Punk konsolen har en lång historia så du kan kolla det här.Jag kan berätta det ritade...

Atari Punk konsolen gitarr effekter Box

detta är hur man modulera din elgitarr eller andra elektriska instrument med en Atari Punk konsol.Steg 1: Delar & verktygFör att bygga en APC gitarr effekter ruta kommer du att behöva:en Atari punk konsolen kit (APC) kan du köpa en här Maker skjulen...

Circuit Bent Atari Punk konsolen

här är min Atari Punk konsol. Jag byggde ett par år sedan, circuit bending det varje gång på ett tag. Det började som en riktigt liten standard, FN-moddat APC i en 4x2x1in plast projektet inhägnad. Jag har moddat/krets böjde det så mycket sedan dess,...

Spänning kontrollerbar Atari Punk konsolen

för ett tag sedan bestämde jag mig för att jag ville bygga en analog modulära synth. Efter lite forskning, fick jag veta att jag inte visste så mycket om analog elektronik alls. Så det bästa du kan göra var att börja från början och bygga alla typer...

Mini Synth - Atari Punk konsolen Mod

Mini synth jag byggt baserat på Atari Punk konsolen. I stället för två 555's eller en 556 här används en 555 och en 4013 D-typ flip flop. Den har två momentan pitch reglage (upp + ned) tre krukor styra olika frekvenser, en tre-vägs switch för olika l...

Joystick-Synth baserad på Atari Punk konsolen

första, vad är en Atari Punk konsol? Väl i ett nötskal är det en enkel buller krets med två rattar, en för frekvensen av Kvadrera vinkar pulserar och en för längden på pulserna. När du vrider på rattarna gör det rad spel-liknande ljud, som är hur det...

Atari Punk orgel, en enkel 555 synt

detta är min Atari punk organ, det är en 555 timer piano kör genom en Atari punk konsolen monostable generator, piano är baserad på en annan instructable jag gjorde: den har 2 högtalare som både spela olika ljud samtidigt, vilket gör en intressant lj...

Atari Punk Stick

The Atari Punk konsolen är en klassisk 8-bitars ljud maker. Det är lätt att bygga och kräver mycket få komponenter-de som är lätt tillgängliga på din lokala elektroniska leverantören, såsom Radio Shack. Problemet med Atari Punk konsolen är gränssnitt...

APC (Atari Punk konsol)

The Atari Punk konsolen (aka den klev tongeneratorn) är i grunden en enkel ljud synth som görs med endast två 555 timer ICs.Steg 1: ingredienserDe delar du behöver är:2 x LM555 timer ICs2 x 500 k potentiometrar1 x 10 uf electrolyctic kondensator1 x.0...

Att göra musik med en Atari Punk konsol

några gamla analoga kretsar är lika populär idag som när de infördes decennier sedan. Ofta slå de lätt micros och andra digitala kretslösningar när det gäller grundläggande enkelhet. Forrest har gjort det igen... hans favorit exempel är Atari Punk ko...

3D Atari Punk

El Atari Punk konsolen es un proyecto electrónico para crear un pequeño "sintetizador", que funciona sv basera en un par de capacitadores y resistencias, ademas de un circuito integrado IC 556. Es un buen proyecto para aprender las baserar de la...

Atari Punk konsol - FabLab NerveCentre

Jag skulle först vilja erkänna en ung man som kallas till FabLab här i Derry en kväll med en APC gjorde upp på en skärbräda. Tolv år gammal Vincent är intresserade av att lära sig att löda för att undvika irritation av dåliga anslutningar och gav oss...

Atari Punk konsol - Konduktiv bläck & din kropp

bygga en enkel Atari Punk konsolen som använder ledande bläck och din kropp för att ändra ljudet! Banan här var modellerad av Joshua Zimmerman underbara instructable. Den ursprungliga designen för APC eller "Klev tongeneratorn" krediteras skog M...

Skogssångare Punk konsolen

detta är min andra projekt i en inhägnad. Det har två olika kretsar inuti och två olika nätaggregat. Även om varje krets är ansluten till samma högtalare.Jag gillade deras krets så mycket att jag beslutat att mangel det och göra den interaktiv och än...

Bygga en Atari Punk krets på en skärbräda

Om du är gammal nog att minnas Atari, då du förmodligen kommer ihåg alla de "high tech" toner som det produceras. De piper och gnäller var själva livsnerven i vår favorit gamla skolan spel. Medan en nyskick Atari kan vara svårt att hitta dessa d...

ATARI PUNK knappar SUGRU

lista över material:· 1 paket av Sugru4 skruvar4 mutter· 2 kon pappersmuggar· 1 skärare· Vaselin· Tandpetare eller en liten ståltrådPCB atari punk2 potentiometrar556 chip1/4 audio domkraft1 topperVARNAI den här guiden kommer vi fokusera på hur man lä...

4093 konstiga brus Generator

Detta projekt startades upp från att läsa Nic Collins utmärkta "handgjorda elektronisk musik". Jag har varit en ivrig krets bender och elektronik entusiast i år, och hade dessa delar liggandes för nästan ett decennium. Slutligen förra julafton,...

Bygga Blinquencer - en lätt kontrolleras slumpmässigt speldosa

Detta Instructable visar dig hur man bygger en Blinquencer - en semi-slumpmässigt optiska melodi generator att använder tre blinkande lysdioder lyser på ett par ljus beroende motstånd att styra tonhöjden för två enkla ljud kretsar att skapa melodiska...