Gör en båge såg!Välkommen till en annan barbarisk försök till en Instructable! Jag är Steven, och jag kommer att vara din värd för dagens träbearbetning shenanigans. Nu till ämnet för denna tutorial: en båge såg, även kallad en frame såg. Det är en typ av såg populära i Europa, och kan ses som används i The Art av snickaren av Andre Roubo. Den består av en träram som hålls i spänning av garn och ett tunt blad.

Nu, varför skulle jag vilja göra en båge såg? Fördelen med bow sågen är kan det göras billigt, det är effektiv och gör att du kan byta ut blad istället för att byta ut sågar. Dessutom såg min hand beståndet är just nu bara en japansk crosscut sågen, vilket är bra för barrved crosscuts, men inte så mycket rip nedskärningar eller med lövträd. Plus hitta jag driver är naturliga och bekvämare än dra, och jag är inte tillräckligt flexibel för att använda japanska sågen i det traditionella sättet.

Jag hoppas att du kan överväga att göra en båge såg, om endast en liten coping såg version. Det är ett roligt projekt.

Se Steg
Relaterade Ämnen