Kontrollera en MIDI CC i Ableton Live med en Arduino Uno

I detta instructable vi ska använda en potentiometer på en Arduino Uno för att styra en MIDI CC i Ableton Live. Ett MIDI CC står för kontinuerlig Controller, dvs ett nummer i intervallet från 0 till 127 inclusive att modulera något med. I youtube jag gjorde för detta intro du kan se och höra att vi modulera filterfrekvensen med potentiometern. En potentiometer är en elektronik-komponent som låter dig ringa in ett värde av motstånd. Detta instructable erbjudanden med operativsystemet Apple OSX, men du kan förhoppningsvis läsa mellan raderna och genomföra en modifierad version på ditt operativsystem val.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Fixa min garageport med en Arduino UNO

Se min github:https://github.com/glscantlen/instructions/Tree/ma...Den här mappen innehåller instruktioner framkallade från anteckningar under reparation av mitt garage dörröppnare. Jag har ett Geni 1/2HP skruv-enhet garage dörröppnare som misslyckat...

Hur man gör en enda LED blinkar med en Arduino Uno ombord

Idag, kommer vi att illustrera hur man gör en enda LED blinkar med en Arduino Uno ombord. Genom att följa varje steg, kommer du uppnå detta mål.Du behöver följande:En Arduino ombordBröd styrelseUSB-anslutningskabelEN LED3 jumper trådarArduino program...

Kontrollera en relay board med en Arduino Uno

I detta instructable kommer vi kontrollera en Velleman K6714 relay board med en Arduino. Fina med att använda reläer är som vi kan använda en blygsam liten Arduino för att byta hushållsapparater eller vad du kan ha. Velleman K6714 har funnits i mer ä...

Kontrollera flera lysdioder med en Arduino Uno.

Detta instructable coversssets instruktioner för att använda en mikrokontroller, kallas den Arduino Uno att skapa olika belysning sekvenser på lysdioder, mer populärt kallas lysdioder. Instruktionerna nedan täcker alla de viktigaste stegen i processe...

Hur man gör en elektroniskt lås med en Arduino UNO

Detta är ett ganska lätt projekt. Du behöver inte att löda. Än den Arduino UNO, alla material som är lätta att hitta och är inte så dyrt. Detta projekt det är ett roligt sätt att låsa sovrumsdörren och är helt anpassningsbara. Jag har inkluderat kode...

Med en Arduino Uno R3 som en spelenhet

2016 uppdatera: Jag kommer att inte längre ge stöd i kommentarerna. Detta är en föråldrad och föråldrade metod som har mycket liten anledning att användas längre. Bara hålla den upp för informationssyfte.Uno stöder naturligtvis inte Inbyggt tangentbo...

Simning Robot med en Arduino Uno

Hej alla, detta är min första Instructable, så snälla gå lätt på mig.Så har du någonsin velat bygga en liten båt som robot som simmar mot ljus, det är vad detta Instructable är. Detta projekt är för alla från Noob till Pro.Saker du behöver veta:Hur l...

Min 1st Iot anordning med GeekNesia + Arduino Uno + Ethernet Shield och DHT21 via PubSub metod

Geeknesia är en plattform för Sakernas Internet, ungefär som ThingSpeak men det är från Indonesien :). GeekNesia fortfarande Beta hoppas jag det kommer att finnas vissa andra slag har snart. Jag använder Arduino uno och Ethernet-shield för skicka DHT...

PiBot: Beräkning av Pi med en Arduino Uno

Att införa PiBot, en ganska dålig alternativ till leta upp värdet på Pi på internet. Han lämnar all konkurrens i sitt kölvatten som han beräknar Pi långsammare än sin gamle vän Kolossen av Bletchley Park berömmelse, som skräp robot från Battlestar Ga...

Hur man gör två blinkande LED ögon med din Arduino Uno

Jag ska visa dig hur man gör två blinkande LED ögon.Steg 1: Anslut hårdvaraDu behöver:-Arduino Uno.-4 jumper trådar.-2 lysdioder (jag använde röda)-1 330 ohms motstånd.Nu följa detta schema för att ansluta hårdvara.Steg 2: Ladda programmetÖppna den A...

Med en Wacom i Ableton Live kör på OSX

När din skinande nya Wacom penna beter sig oberäkneligt under Ableton Live kör på OSX, finns det något du kan göra åt det! Den typiska beteenden är rattar och reglage går alla till en extrem den andra du rör dem med enheten penna.Öppna OSX Terminal o...

TouchOSC styra Ableton Live i OSX

Jag vill styra Ableton Live med TouchOSC på min iPad. Live är igång på OSX. Först detta visade sig vara problematiskt. Men det är alla som arbetar nu. I grund och botten var vad jag behövde för denna specifika konfiguration den äldre versionen av Liv...

Komma igång med en Arduino (steg för steg Guide om hur du installerar programvara för Arduino IDE)

Hej killar, i denna tutorial jag antar att du äger en Arduino UNO. Jag kommer att visa dig hur du ansluter din Arduino ombord till datorn och testa det med en enkel skiss.Steg 1: 1) få dina leveranser redo:Så behöver vad du att komma igångArduino omb...

Enkel Guide för att ställa in tiden på en DS3231/DS3107/DS1337 realtidsklocka med Arduino UNO

DS3231 är en mycket exakt, allmänt använda realtidsklocka (RTC), liksom dess något mindre exakta motsvarigheter, DS3107 och DS1337. Innan det kan vara bra, men måste det ställas in rätt tid. Detta Instructable är strikt för att ställa in rätt tid på...

Bärbar Arduino Uno temperatur och luftfuktighetsgivare med LCD-skärm

Hej alla. Under åren har jag fått en massa bra idéer från instructables. Eftersom detta är min första "kompatibel, jag tänkte jag skulle dela något jag gjorde också. Jag in detta i Full Spectrum Laser tävling 2016. Om jag skulle vinna, skulle jag kun...

Arduino Uno kontrollera min 8-note Sequencer

detta är en video av mig med min Arduino Uno för att styra min anpassade 8-note sequencer.Här är programmet:Source code.Detta är den ursprungliga videon där jag demo 8-note sequencer på egen hand:Ursprungliga VideoOm du har frågor, Välkommen att fråg...

Projektor IR-kontroll med hjälp av Arduino Uno

Under Halloween och jul projektet jag video på ett fönster på mitt hus. Systemet utnyttjar en LED-projektor som visar virtuella tecken på ett fönster. Effekten gör det verkar som om tecknen är verkligen inne i ditt hem.Medan hela konceptet uppskattas...

Enklaste metoden att göra en LED Fade med Arduino Uno

Hej alla, detta är min första Instructable, och i det, jag kommer att visa dig hur man tona en LED med en Arduino Uno, 2 hoppare ledningar, 1 Resistor och en skärbräda.Njut!Steg 1: Vad du behöver.1 x 220 Ohm motstånd2 x Breadboarding ledningar1 x Ard...

Arduino Midi fot Controller för Ableton Live

Jag är en nörd. Jag vet det. Jag gillar DIY'ing saker. Jag köpte en 3d-skrivare (som sitter på mitt kontor fungerar inte just nu)... och som att bygga drönare. Jag bita brukar bort mer än jag kan tugga och ofta måste gå till andra om hjälp. Den här g...