Konvertera en varmvatten värmare i en vedspisca 6 år sedan, med kostnaden för uppvärmning mitt hus stiger, började jag titta på mönster för vedkaminer. The Mother Earth News (fråga # 49 - januari/februari 1978) fann jag en lovande artikel om hur du använder kasserade varmvattenberedare. Med denna artikel som en guide, konstruerade jag en vedspis som jag har använt för ca 6 år.

Kaminen används i första våningen i en 20 fot av 36 fot oisolerad tegelhus. När temperaturen är 20 grader utanför, källaren är 80 grader och våningen ovanför är 55 grader. Temperaturskillnaden skulle minskas genom att ansluta golven med kanalisation.

Här i staden, det tar ca 16 kvadratiska block av rensning territorium att snoka upp nog kasseras trä att leverera ett hus med ett år till ett värde av bränsle. Hjälper det för att ha en bil eller lastbil för att transportera virket som folk kastar i gränderna. Kasserade möbler tillverkade av spånskivor är bra eftersom det är lätt att bryta i mindre bitar. Håll utkik för folk med döda träd som du kan erbjuda att ta bort.

Moder jord planen kräver elektrisk varmvattenberedare. Min variant använder en gasvärmare, som är mycket vanligare i städer. För detta instructable, jag gjorde en andra kamin och dokumenterat vad jag gjorde. Eftersom det finns så många metall asätare i mitt område, är det mycket svårt att hitta en värmare i gränden, så jag handlade en gammal bilbatteri för en varmvattenberedare från en närliggande asätare.

Observera att innan du påbörjar detta projekt, kolla med din husägare försäkring så att det inte blir ett problem.

Foto A visar värmaren med beklädnad och isolering.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Varmvatten värmare Timer

detta Instructable är en "hur man installerar" för en varmvatten värmare Timer för elektriska varmvattenberedare. Denna del av utrustningen kan spara mycket pengar och använda mindre energi att hjälpa dig steward ditt fotavtryck på vår planet. F...

Säkerhetsventil varmvatten värmare

Varmvattenberedare lindra ventil, ersätta...

AMMO kan KAMINEN används 3 typer av bränsle

Intro -Jag har alltid varit förbryllad med detta koncept och ville bygga min egen emellertid, de flesta av de exempel videorna online med antingen 50 cal. eller 20 cal. burkar som ur min synvinkel är för litet eller för smal för en realistisk vedspis...

Solfångare & strålningsvärme controller

Om du är som mig och vill ta ett knivhugg på DYI solar insamlingen och nyttjandet har du förmodligen hittat att det inte kommer att vara billig. Detta projekt är ett steg för att rädda några av att surt förvärvade pengar. En adekvat sol varmvatten vä...

Elektriska bryggeri Kontrollpanelen på billigt pris

om du är i ölbryggning då du har förmodligen hört talas om "The Electric bryggeriet" skapad och drivs av en Karl som heter Kal. Om du inte sedan få därborta och läsa. Detta är den bästa homebrew setup ute, väl genomtänkt, väl utformade och effek...

Bygga en paraboliska Solar-varmvattenberedare med 123D

för det här projektet I anges för att skapa solar motsvarande varmvatten kranen på en kaffemaskin: en sol på begäran varmvatten värmare. Jag blev inspirerad av funktionaliteten i en ny mjukvara som kallas 123D-gör som gör det enkelt att bygga stora,...

Mineralolja Bitcoin Mining för kretsloppsodling

För ett tag sedan jag började experimentera med mineralolja kylning för datorer. Det låter löjligt (det är typ av) men det har vissa fördelar som är värda att utforska.Först är det värt att utforska några av nackdelarna med rinnande bitcoin gruvdrift...

Skum svalare ägg inkubator

Det är våren på norra halvklotet och det är en bra tid att kläcka några kycklingar. Du hittar vanligtvis kycklingar till salu lika enkelt som fertila ägg men om du inte kan hitta kycklingar eller unghöns eller om du vill ha en viss typ av kyckling el...

Fridgecubator! (Annars känd som billigt och konsekvent temp kontroll på en dime)

Hey!Så, jag är en stor lurker här och detta är mitt första inlägg!Jag tänkte det skulle vara rätt att visa er mitt labb, med tanke på namnet på tävlingen jag är att ange detta i,här är en bild på ingången till mitt labb! (nevermind som gap där, det ä...

Fågel utfodring Station med ekorre baffel

Jag lägger ut fågel frö på vintern så jag gjorde denna fågel utfodring station för att mata fåglar med. Ekorrar tycker jag sätter maten bara för dem så de jaga fåglar bort. Min stående skämt är jag inte vet varför de kallar det bird foder, allt verka...

CheepaDuino, minimalistisk Arduino plattform på de billiga!

Om du är lik mig du har en särskild kärlek till din Arduino.Jag har 3 - 2009 och har gjort bokstavligen dussintals cool projekt med dem.Tråkigt nog inte en enda en är i slutprojekt! Ingen Arduino projekt eftersom jag inte vill min dyrbara inlåst, ald...

Konvertera en elektrisk vattentank till en utomhus trä värmare

jag nyligen utvecklat ett intresse för svetsning och så började leta efter en svetsning projekt. Med vintern runt hörnet började jag skanna Instructables för utomhus trä värmaren inspiration. Massor av bra idéer och kreativa metoder. Många använder g...

Friskluftsintag för en vedspis eller trä värmare med runda intag

-Massor av människor inser inte det, men när du använder en värme appliance som är ventileras på utsidan, varje kubikfot av luft som går upp och ut stack måste ersättas i rummet. Med vanliga gamla eldstäder och potten magen kaminer vi känner och älsk...

Trä brinner Pool värmare

konvertera en eldgrop eller gamla grill i en trä brinnande pool värmare (varmvattenberedare).Jag köpte en 16' x 4' pool, men fann att en gas eller en elektrisk värmare skulle kosta mer än priset på poolen själv. Jag hade också en massa lemmar och spl...

Mammas lilla Hottie (varmvatten flaska cover)

det blir kallare för veckan, vintern närmar sig och det betyder att min mamma kommer att börja få riktigt kyliga fingrar och tår. Och eftersom det är mammas dag och jag har inte gjort någonting för henne i år... Jag tror det är på tiden.Du behöver:-P...

Halogen till fluorescerande Torchiere lampa konvertering

detta projekt kom igång eftersom jag gick igenom $2-$3 300 watt halogenlampor om en gång i månaden och eftersom lampan i mitt kontor gjorde lika bra en värmare som det gjorde en lampa.Jag avvecklas konvertera 3 lampor till en kostnad av ca $12 i lamp...

Akustisk gitarr akustisk bas konvertering

detta instructable gjordes för att konvertera en akustisk gitarr till akustisk bas.Du kanske frågar dig själv varför någon någonsin skulle vilja göra en akustisk gitarr till en akustisk bas. Tja jag kan inte svara för någon annan men för mig var att...

Konvertera en frysbox till kegerator eller fermenteren för $20

så finns det ett par andra instructables redan om att konvertera en frysbox till en kegerator (aka keezer), men de flesta av dem använder dyra PnP Temperaturregulatorer. Om du är villig att få händerna lite smutsig, billiga styrenheter att hardwire i...

Konvertera en laptop IDE-enhet till en prisvärd Compact Flash SSD.

jag har ett par äldre bärbara datorer som jag använder för att övervaka min övervakningskamera i mitt hem, både är Dell-modeller, en är en C400 med en Pentium 3 och den andra är en D600 med en Pentium 4. Både bärbara datorer drivs på 24 timmar. P3 är...