Mini drill press med dc-motorHej, här visar jag en ny version av min mini drill press, speciellt utformad för PCB, men kan vara användbart både för borrning och slipning eller polering m.m...

De operativa principen är enkel, två guider diabilder (låda typ) hade lagt grunden för borren.
Förflyttning av dessa guider uppnås med hjälp av en spak, behålls av en fjäder. Förflyttning av denna spaken roterar ett kugghjul (gjort av mig, trä), som maskor med ett rack bifogas borrhållare.

I detta fall, eftersom jag har flera kraftfulla likströmsmotorer, trodde jag det skulle vara intressant att sätta en av dessa motorer och borra ett dorn och har allt fixat.

Dornen och motoraxeln förbinds av den senare ansluten till en skruv som i sin tur griper dornen. Allt detta tillsammans med ett aluminiumrör som ger ett bra grepp.

Så länge det fungerar ganska bra, motorn är tyst.
Att driva motorn använder en extern källa av 16v-1A, men jag tror det faller lite kort, helst med 24 Vdc matning. Jag satte en vippströmbrytare till kontroll den ON-OFF.

Tack för besöket

Relaterade Ämnen

Lätt Mini Drill Press

Jag var ute efter en enkel mini drill press för borrning PCB t.ex. Så gick jag till nätet för att hitta som.Jag har inte hittat exakt vad jag ville i DIY projekt eller butik så byggde jag :)Detta tryck är stark, korrekt och inte dyrt !Steg 1: materia...

Mini Drill Press

efter att ha sett en mini drill press här på Instructables, Idecided att offra ett mikroskop som jag inte använder längre.Steg 1: Skaffa ett fungerande Mikroskop Här mikroskopet kom från thrift store, så jag var inte alltför bekymrad över ta den isär...

DIY Drill Press med gummiband Suspension

Redigera: Jag har lagt till Sketchup modellen jag använde för nedladdning om du vill; men tänk på att om du vill bygga detta måste anpassas för din borrmaskin; även om transport och spår kan vara i princip densamma. Dessutom Kolla kommentarerna för n...

Mini DRILL PRESS (för PCB och andra små grejer)

En liten drill press kan vara ganska dyrt, så jag beslöt att göra en själv. Jag tillbringade somewere mellan 15$ och 20$ (jag köpte bara motorn och rälsen, resten var gjorda av återanvända grejer).Steg 1: Du behöver: Material (aproximate dimensioner)...

Mini cirkelsåg med dc-motor

Hej, jag visa hur jag gjorde en mini cirkelsåg dc motor fördel han hade utrustat med en borr chuck (används i den föreslagna mini drill pressen), jag har gjort allt försöker gå modulär, dvs motorn att använda både för borrning och sågen.Mini bord såg...

Drill press med Dremel flexshaft

jag alltid velat ha liten drill press men jag är vanligtvis begränsat med utrymme (mitt arbetsområde är runt 0,5 kvadratmeter). Dremel arbetsstation har ett fotavtryck av runt 20x20cm och behöver ytterligare utrymme för åtkomst. Så jag har alltid haf...

DiY Mini Drill fungerar med 9 volts batteri & AC till DC elektriska Adapter

Fler videor här:http://www.youtube.com/user/fixitsamo/videosBlandning av original & coola videor: liv-Hacks, matlagning, vetenskap experiment, DIY, Crafting, mekanik & mycket mer!Alltid glad att höra från dig! Dina kommentarer, aktier och alla and...

Drill Press sköld

Ett tag nu jag har blitt användande min drill press med en stålborste hjulet att ta bort ytan rost från gamla verktyg hittade jag i min mosters vinden tillsammans med andra gamla verktyg jag hade fått från andra familjemedlemmar. Jag tröttnade på att...

Knacka hål med en Drill Press

När du threading ett hål, är det mycket viktigt att hålla kranen i linje med hålet. Detta är särskilt kritiskt för första par vändna av kranen. En drill press kan hjälpa till att hålla kranen mycket mer exakt än du kan göra fri hand i linje.Det finns...

$45 Drill Press cart - Intro

jag har en mycket liten butik. Jag ville lägga min drill press i butiken. Jag ville inte ta upp plats på min arbetsbänk och jag ville inte att stoppa det i hörnet där väggarna skulle vara i vägen när jag arbetade på större bitar. Lösningen blev en va...

Manuel 5 axel Drill press / svarv/Mill

Jag vill visa dig en uppfattning om hur jag setup en 120 dollar drill press med en horisontell/vertikal montering ram, positionering en 40 dollar cross städ och en 1/4 tum col-låt router till en 4: e axel precision fräsmaskin för alla dessa trä akryl...

Bänk Drill Press till bärbara Drill Press

Detta är min första Instructable, så tänk med mig. Konstruktiv kritik är välkommet!Ibland behöver jag borra ett helt rakt hål i ytor för stor för min lilla bänk drill press. Så jag gick om hur du ändrar min billigt (~ $70-ish) på pelarborrmaskin från...

Ge din bordsskiva drill press mer makt!

Någonsin känt att din drill press var grovt underdimensionerad för dina behov. Jag gjorde, när jag upptäckte att det inte gick att skära med en 2" hål såg genom 1/2" plywood. Att ha mer makt inte bara får dig att känna som mer av en man, men du...

Accurized hantverkare Drill-Press

den levererade djupmåttet på aktuellt hantverkare Drillborrpressar är, Tja, grova. För att göra några exakta djupet arbete, eftermonteras jag min drill press genom att lägga till en billig digital bromsok från Harbor Freight. Detta ger två betydande...

Drill Press bröd

vet du vad "betesområde" betyder?Bisamhällen är enligt wiki "den säsongsbetonade rörligheten för människor med sin boskap mellan fast sommaren och vintern betar".Jag kunnat aldrig säga det bättre.Vilka djur är ganska normala människor,...

Dremel Drill Press LED belysning

detta projekt är att lägga några billiga LED-belysning till en Dremel Drill stå för PCB produktion i en hem workshop. Den byggdes i ca 1 timme med rester och reservdelar, med en total kostnad av ca $10.VarförJag bygger en hel mönsterkort (PCB) i min...

Drill Press uppgradera

två problem med min drill press har irriterat mig sedan jag köpte den: det finns ingen quill lås och hållplatsen djup är besvärliga att använda. I detta Instructable kommer jag råda bot på båda frågorna med maskiner på Techshop, http://techshop.ws, i...

Drill Press slang montera

jag ville ha ett sätt att snabbt montera slangen i min Shop-Vac till min drill press så jag kunde ha det suga upp damm medan jag borrning. Jag tänkte på denna snabb och enkel lösning. Det tog mindre än 15 minuter att bygga.Och efter jag använt den et...

Drill press repeat drill staket fixtur

jag har haft en drill press för många, många år och hade en mycket tung, om än stryk, mal på det nästan lika många år. Det har varit en bra vice för ändamålet, men har sina problem när jag vill borra en massa upprepade placerade hål i många delar, el...