Mini överlevnad kniv tillverkad av en gammal såg bladet - Jimmy Diresta inspireradeHej Instructables gemenskapen,

denna vecka är det dags för ett nytt afternoon projekt. En sak som irriterat mig ganska länge när att göra pocket survival kit var att jag aldrig hade jag en fast kniv som skulle passa in i en liten mynta tenn. Jag vet att det finns några små knivar kommersiellt tillgängliga men jag aldrig riktigt hittade en som jag verkligen gillade.

Användare av mobila app kan använda denna länk för att komma till videon.

Att vara ett fan av Jimmy Diresta och hans projekt inspirerade mig att prova det själv. Här är några länkar som du kan få lite inspiration själv.

Jimmy Direst Big Ass kniv & Jimmy Direstas kanal

Skål

Alex

PS: Glöm inte att besöka det sista steget för info på min nuvarande giveaway!

PPS: Till alla knivmakare och smeder, detta är min första någonsin kniv och jag är medveten om sina brister och begränsningar så vänligen inte vara för hårda i ditt omdöme ;)

Se Steg
Relaterade Ämnen

Min hemlagade kniv samling

huvudbilden är min mini bowie kniv. Det är klippt ur en gammal Nicholson cirkelsåg blad. Det har färgade poppel handtag, rådjur läder slida och en mässing handguard. Jag gratis bildade blad design men när det var färdigt, jag tyckte det såg ut som en...

10 Cent mini överlevnad kniven... v. 2 .x...

Om någon av er inte är bekant med M4040, du bör kolla hans hemsida... han är en överlevnad expert och en master bladesmith...Denna instructible är baserad på hans 10 cent överlevnad kniv design... med lite pinache kastas i för bra utseende och funkti...

Stranden Sarong tillverkad av en gammal handduk - DIY med mönster

här är en annan skapelse till mig med titeln The Vivan en söt liten limegrön sarong tillverkad av en gammal handduk som jag hade i min linneskåpet. Jag hade ett fantastiskt svar på min Jiffy stranden handduk mörkläggning (gå kolla som också!) som jag...

Överlevnad kniv, Knex

Detta är X91KSK, det är bara min version av en överlevnad kniv, i knex.Överlevnad knivar är avsedda för användning i skogar, vare sig för strid eller för överlevnad.De är normalt ganska tungt, och används för stickande livsmedel, rep arbete och iblan...

Min överlevnad Pack projekt

Detta är min överlevnad pack för camping, vandring, och vad inte. att jag har varit att sätta samman en bit i taget. Detta är vad jag har fått hittills.Steg 1: Välja en väskaJag valde denna väska eftersom det hade en inbyggd hydration pack, det enda...

Hur man gör en primitiv överlevnad kniv!

I den här videon visar jag i time-lapse läge, hur att farkosten en primitiv överlevnad kniv från från hög kolstål.Om du gillade det ska du kolla in min youtube och prenumerera!...

Hur man gör en överlevnad kniv från 3 öl mössor och en nit.

Heres hur man gör en liten överlevnad kniv från några kapsyler och en nit.Var försiktig med knivar.Och jag är i tävlingen, så om du gillar det, vänligen ränta och omröstning.Steg 1: Vad du behöver. Allt du behöver är:-3 kapsyler-en pop riveter.-ett p...

Hur man gör en överlevnad kniv från en sekatörer eller hand klippverktyg eller trädgård sax

hur man gör en överlevnad kniv från en sekatörer eller hand klippverktyg eller trädgård saxarVarför? --> handtag är skadad...stil: liknar karambitSteg 1: ingredienser sekatörerSteg 2: sekatörer demontering Steg 3: Detaljer sågliten filvända motåterfö...

Min överlevnad pack.

Hi im gona Visa dig hur jag gjorde min överlevnad pack.Produkter som jag använt:2 multi verktyg (becose 2 är beter än 1)jordnötssmör (har mycket energi)lite socker2 plåstertvål våtservetterCleansing wipesallergi medicinPainkillerficklampatejpAltoidos...

Hur man gör en överlevnad kniv från en kedja och hand klippverktyg (svetsning)

hur man gör en överlevnad kniv från en kedja och hand klippverktyg1. fixa med spik2. svetsning (fara! fattade eld ombord!)planer:-slipning-korrosionsskydd (syra?)-Dränering handtaget (kåda?)-paracord cover...

Hur man gör rostfritt överlevnad kniv för kök (holey blad)

hur man gör rostfritt överlevnad kniv för kök använder(utmärkt för kapning ost)Blade grundmaterialet är intressant är följande:var en del av en galvanisk maskin.Det anses ingå i arbetsstycket.Tyvärr, ganska mjuk,inte hålla en Egg bra.Omvänt, syra och...

Min överlevnad/Urban nyckelring

detta är min överlevnad/urban nyckelring, det är min egen design som jag har arbetat med under de senaste åren! Vissa objekt, till exempel skruvmejseln skulle inte vara till stor hjälp när övergav på en öde ö, men min paracord nyckel fob kan vara någ...

Office överlevnad kniv från pc makt leverans gränsen

office överlevnad kniv från pc makt leverans gränsen...

Mini ballistiska kniv

Vad händer om du fastnade spionera på någon och de började jaga dig? Tur att du har en egen mini ballistiska kniv så du kan skydda dig. Denna handledning visar hur man gör en egen mini ballistiska kniv att skydda dig om du hamnar i en liknande situat...

Gör en kökskniv ur en gammal cirkelsåg bladet!

Detta är den andra kniv jag har gjort. Först var mer av en bekämpa kniv och finns här. Jag har beslutat att göra en kökskniv för den här gången. Kniven var ganska lätt att göra, och var helt gratis! OK så tillräckligt småprat kan komma till att göra...

Min hemgjorda Full skala Rambo överlevnad kniv

denna kniv är tufft. Jag har försökt allt med den för att se vad det tar för att bryta. Jag har kastat det, doppade den i vatten, knivhöggs en tree med det, och jag kan fortfarande tänder matcherna som kommer med min hemmagjord mini survival kit. Des...

Skapa en Bush kniv från en gammal Hand filen

jag älskar att göra min egna verktyg. Från mejslar till krokiga knivar, processen, jag känner, binder det verktyget till du och personifierar det på ett sätt som ger det värde som en köpta objekt kan inte. På den här hade jag en gammal hand fil från...

Omdaning projekt - boho chic, etniska, romantisk klänning tillverkad av en gammal kjol och billigt skift klänning

Detta var ett roligt projekt att göra och anledningen var att jag var kostymör på en nyligen oberoende film, The gyllene bägare. Liksom många små oberoende filmbolag, budgetar är tight men detta passade mig, så när jag designa och göra kläder jag upc...

Mini överlevnad kit

Survival Kit måste vara små, bärbara och måste vara liten nog att rymmas i fickan så att du inte slutar att hålla det på andra ställen och kan bäras av dig. De måste alltid innehålla de saker som kan hjälpa dig att vara förberedd för det oförberedda....