PC i ett klassiskt fall Macintoshdetta instructible handlar om att bygga en fungerande och användbara PC i en 20y/o Mac Classic mål...

Den ursprungliga mac av 84 var sådan glädje, det var så trevlig, liten, söt och lätt att använda. Det var en omedelbar hit för mig som jag blev kär i första ögonkastet.

Sedan senare jag fortsatte att växa och gick till en teknisk Lycée dator avdelning. Skolan var tuff men arbetar på datorer, lära sig om dem var det värt.

Jag hade turen att vara bland de få som packas upp den allra första mac classic importeras till mitt land under min student lärlingsutbildning i gymnasiet runt 90-92. Den första skillnaden från den ursprungliga mac var maskinen kommer till liv med ljudet av en fläkt. Jag arbetade på maskinen för några veckor under lärlingsutbildning. Jag gillade det så mycket att det besökte min ungdoms drömmar om alla mina tonår flera gånger.

Sedan år gått. Nu är jag biträdande professor i fri konst universitet i Istanbul / Turkiet och mina föreläsningar är runt tekniska grejer, elektromekanik etc. försöka ge viss teknisk förståelse för industriell designstudenter. Jag har också fått lite ledig tid att göra saker, så jag ofta besöker instructables.

I en av de besök, jag har sökt för mac projekt och såg gmjhowe's projekt om att uppgradera en 84 macintosh om du vill köra OS X Snow Leopard och gillade det mycket. Samma sak var i mitt sinne för kanske 10 år men jag hade inte sett någon göra en liknande sak. Projektet inspirerade mig nog att starta min egen Mac. Även om jag gillade mac classic mer än 84 Mac, har jag planerat att använda ett klassiskt fall.

Efter en sökning som varade i 3 månader, jag har hittat min klassiska i en lokal ebay: D för 30$ och omvandlade det till Mawi, MAcintosh som kör WIndows XP. Om du vill bygga något liknande, än detta instructables kan vara till hjälp för dig. Och glöm inte att besöka gmjhowe's inspirerande projekt. Typ macintosh till instructables Sök och du hittar allt som har med mac, inklusive gmjhowe's Snow Leopard.

Utöver detta instructable, har jag en plats full av gratis robotic projekt, om du gillar robotics, rekommenderar jag dig att ta en titt på dem efter att ha läst den här. Dess länk är http://www.endtas.com

Så, låt oss börja... och skulle du GRADERA efter behandlingen? Tack..

Se Steg
Relaterade Ämnen

Ett trä fall för maskinvaran SoC som Raspberry PI.

The Raspberry PI är en fantastisk hårdvara. Så för en fantastisk maskinvara behöver du ett fint fall. Detta är mitt förslag att ha en trä fallet för din Raspberry PI eller en annan SoC som du har valt att ha.Om du är intresserad av Raspberry PI och h...

Rutan Barbie: ett kamouflerat fall / boom box för din mp3-spelare

detta är en vadderad skyddande väska för din mp3-spelare som också konverterar hörlursuttaget till fjärdedel tum, kan fungera som en bergsprängare på luckan en strömbrytare, och döljer din mp3-spelare som en början av nittiotalet bandspelare eller li...

Hur man gör ett Bankbook fall

sedan det ursprungliga vinyl fallet göras billigt, jag gjorde ett bankbook fall av läder.Läder material ger det en mer lyxig känsla.Steg 1: Förbered mallen Förbereda den mall som är större än den faktiska storleken på bankbook.Steg 2: Klipp ut lädret...

Göra ett timglas fall

medan du reser detta somras jag kom över denna kala timglas. Jag köpte den tänkande det skulle göra för en rolig helg trä projekt. Den är tillverkad av poppel, fläckade Cabot Cherry fläcken, och använder Sugru för trampdynorna.Steg 1: Forma ändarna j...

Ändra ett boktryck fall med en Dremel multi max

Boktryck fall har länge använts som ett sätt att lagra små collectable objekt, särskilt för visning. Min fru, som är partiell nederländska arv, har varit en sådan samlare sedan hon var barn. Vi har fått 2 full "letterbaks" av olika ursprung, och...

Återanvända ett verktyg fall

vad gör du med en gammal verktyg ärende? De flesta gånger slängs dessa när verktygen går dåligt, men det finns några andra användbara saker som kunde göras med dem om du har fantasi att tänka på något.Jag hittade en användning för detta gamla verktyg...

Hur man gör ett enkelt fall för din skära saxen

Hej alla!Detta är hur du gör en enkel falska läderfodral för din dyrbara sömnad saxar:1. med en rätskiva, göra en disposition av din sax. Det kan vara en enkel triangel eller som mitt, som är har kontur.2. Tillsätt en 1/2 tums sömsmån på kanterna. Du...

Högtalare i ett 9v fall!

jag tänkte på en liten bärbarTalaren att bygga. Men jag tänkteOm höljet för det, så jag komUpp med 9v batteri fall.Steg 1: Delar och verktyg. 1: dead battery2: piezo speaker3: 3. 5 m audio domkraft4: lilla bit av skum5: bit plast(Verktyg)LödkolvTångS...

Hur man bygger ett Stereo fall

det är en svindlande mängd stereo system tillgängliga idag, och beroende på din ekonomi och din entusiasm i dessa frågor, kan du spendera hundratals eller tusentals dollar på utrustning. För allvarliga audiophiles är de slanka, svarta fall av staplad...

Förbättrad trä verktygslåda - ett nytt ta på ett klassiskt

jag ville skapa verktygslåda som var stark, lätt att bygga, billig att producera och hade lite stil. Men mer än så, jag ville använda återvunnet material och för design vara olika nog på ett enkelt och funktionellt sätt.Det känns som jag lyckades.Det...

Hur man gör drog fläsk. Ett klassiskt låg och långsam.

Hej och tack för att ta tid att läsa min handledning.Drog fläsk, tillsammans med bröstbenet, är revbenen och hel hog hörnstenarna i låg och långsam BBQ. När du gör din egen drog fläsk smörgås kommer du aldrig besöka en annan BBQ gemensamma igen. Unde...

Allt i ett ipod fall (alla ipod)

detta är en ipod fall sak jag utformat att det är ett måste göra! och det är mycket lätt och inte mycket många material som behövs!Steg 1: material Materials:Paper board (tunn papp)limpistol och limtejpiPod originalkartongIcke slip/klibbiga pad (fick...

Att göra ett rekord fall ur Ikea Trissa

Ikea hade en försäljning på dessa lådor och de såg ut som de skulle glida rakt in i min Expedit bokhylla som jag har min tur tabeller på men så var inte fallet. Det var emellertid inte till fjärran.Steg 1: Cutdown Rutan normal Trissa är 13 3/4 inches...

Skriva/drawing pad från ett chassi fall

Hej :)Detta är en idé av en billigt-n-snabb pad för skriva eller rita.Du ta bara en dator chassi fall (1 sida), 3 bindemedel och en korken - och här går.Det verkar vara bred, så det är mycket bekvämt att skriva.Avsedda att användas inomhus på grund a...

Kort styrelsen jag pod klassiskt fall

Hej detta är en sak jag gjorde bara för styrelseledarmot saker jag inte ens har en jag pod så jag var tvungen att använda min bröder verkliga ipod fall skum thingie. Men inte orolig skummet är exakt samma storlek som en verklig jag pod. han ville int...

IPod Mini i ett nytt fall

detta är en sorts, väl... Dum idé... Men jag tror det kom ut ganska snyggt, och det fungerar bra som en musikspelare, ansluten till stereon hela tiden!Ja, kunde jag använda min nano till gör så pass. Men jag lärde "varför inte ge en ny födelse till M...

Bygga en akryl klassiska Macquarium

idén om ett akvarium byggd för att passa i ett klassiskt fall Macintosh, aka Macquarium, har funnits i 20 år eller mer. Jag uppfann inte Macquarium, men i mitten och slutet av 90 jag byggt flera av dem och fulländade min egen unik stil av behållaren....

Hur man skapar en kryptisk ägg jakten på vuxna treasure jakt kul

Jag kommer bara att säga det: skattjakter är awesome. Det är ett spel, det är en frågesport, det är ett äventyr. Gjort rätt, kan ödmjuka ägg jakten vara bokstavligen det roligaste du någonsin had.*Glöm den infantila, mindless jakten av barndom. Att h...

Begränsning av Internet / begränsningar - din ISP säga sanningen?

Vad blir detta Instructable om?För det första om vissa tekniska saker i fråga om att din anslutning,för det andra om hur du kontrollerar din anslutning på sätt din ISP inte vill att du ska veta.Men framför allt om hur man räkna ut om din ISP är begrä...