Skörda naturliga podophyllotoxin i den lokala skogen för användning vid behandling av genitala vårtor[Foto: Cassi Saari]

"Med dina vårtor botade? Stor. Ta en promenad i skogen? Fantastiska. Att ha dina vårtor botade genom att ta en promenad i skogen? Ovärderliga." -Pefty

Någonsin hört den statistik som "25% av våra läkemedel kommer direkt från växter"? Någonsin undrat vilka läkemedel? Någonsin undrat vilka växter? Skulle du bli förvånad att höra att en mycket dyra utvärtes medicin för en vardagliga sjukdom görs från en mycket vanliga, mycket igenkännlig och mycket enkelt bearbetade växt naturligt i skogar i östra USA? Ja, jag blev förvånad för. Mayapple växten var redan en av mina favorit inhemska växter när jag fick reda på dess medicinska användning.

Det visar sig att en av de enda kända läkemedel för behandling av genitala vårtor är podophyllotoxin, en alkaloid som pharma-industriella komplex skördar från den enda rum det finns oavsett mängd: rötterna till den lokala inhemska Mayapple växten. Standard farmaceutiska doser sträcker sig från 0,15% till 0,5% styrka, liknar de koncentrationer som kemiskt naturligt uppstår i Mayapple rötter. Jag bestämde mig att prova hoppa pharma-industriella komplexet och förbereda en aktuell salva av min egen. Eftersom liknande tillagningsanvisningar verkar inte finnas någonstans på webben, och eftersom min förberedelse fungerade så bra (vårtor var borta i en vecka, utan påvisbara biverkningar), och eftersom det var sådan världen förändras upplevelse att göra användningen av min naturliga omgivningar i medicinska healing, bestämde jag mig för jag var skyldig det till gemenskapen att skriva hur jag gick på det :)

♐ ➚ ↗ Om du gillar den avsikt, utförande och unika alster :) snälla rösta på övre högra ↗ ➚ ♐

DISCLAIMER:
På den medicinska arenan, jag kan intyga bara min egen erfarenhet och kan inte räkna själv Hippocratically kvalificerad att rekommendera behandling till andra. Detta instructable är att användas som en berättelse av min erfarenhet bara, inte som Hur bota instruktioner. I fall jag behandlade hade en kvalificerad läkare identifierat fallet eftersom genitala vårtor orsakade av HPV och hade rekommenderas lokal behandling.

VARNING FÖR BESLUTSFATTARE:
Podophyllotoxin är en Mitos disruptor och bör hanteras med stor omsorg. GÖR inte någonsin äter Mayapple växter, och förmodligen inte ens hantera rötterna med bara händerna. Tvätta omedelbart med tvål och vatten om du gör. Förmodligen inte använda samma utrustning för förbereder mat som du använder för hantering av Mayapple material. Undvik inandning av damm som du skapar från Mayapple material och vill inte få någon IN YOUR EYES. Podophyllotoxin Material Safety Data Sheet ("MSDS") finns som PDF här: https://drive.google.com/file/d/0B4ZJ6sHjfrqrQUJtZHdwWldWem8/view?usp=sharing

VARNING FÖR TAKERS:
Denna behandling rekommenderas inte för behandling av genitala vårtor * inuti * penis, ändtarmen eller slidan.
Denna behandling rekommenderas inte för blödning, svullna, eller irriterad hud.
Denna behandling rekommenderas inte om du upplever något av följande:
• diabetes
• omsättning problem
• Raynauds syndrom
• användning av steroid läkemedel såsom prednison, fluticasone (Advair), mometasone (Asmanex, Nasonex), dexametason (Decadron, Hexadrol) och andra
• graviditet eller amning

VARNING FÖR SEXIGA MÄNNISKOR:
Genitala vårtor är smittsam. Undvika oskyddade * intim kontakt om du har kondylom. Överraskande, kan inte även framgångsrika vårtor behandling garantera att du inte kommer att passera genitala vårtor till andra. Prata med din läkare om säkra metoder för att förhindra överföring under intim kontakt och sedan titta på informerat samtycke samtal du vill börja njuta med intim partner.

UPPMANING TILL FORAGERS:
Födosökande vilda växter avses att gott för vilda djur och andra sparsam foragers, att vara medveten av dess naturliga livsmiljö, be om tillstånd innan du plocka på privat mark, och andra gemensamma artighet. Om du inte har wild-foraged innan, överväga att begå till följer en uppsättning regler som dessa: https://web.archive.org/web/20160331071524/http://eatherenow.org/2012/02/20/guidelines-practices-ethical-foraging

________________________________________________________________________
* En kondom kanske eller kanske inte räcker för skydd, beroende på webbplatsen vårta. Vara vettig.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Den näst sista användning för en gammal soffa... De bära sele

jag är en mycket pragmatisk typ person, och jag brukar hitta enkla, Billiga och smarta användningsområden på problem jag stött på. Mycket sällan kommer jag med dessa idéer (som furoshiki Instructables jag satte ihop ett tag sedan) och detta är inget...

Etsning på någon yta billigt och utan att den användning av kemikalier

detta är en annan av mina egna processer att, fram till nu, jag har ganska mycket kvar till mig själv. Jag har använt Paasche air radergummit under många år, och med de flesta kemikalier, har jag vände den i lite av ett litet företag. Jag lägger lite...

Kontrollera den lokala IP-adressen för routern Linksys

192.168.0.1 router login-Setup trådlös IP-adressIP-adressen 192.168.0.1 är en av de vanliga IP-adresser används främst i hem-baserade bredbandsroutern. Egentligen är det standardvärdet för de många sorterna av Net gear och D-link modell routrar. Fant...

Den svart skogen Cookie

en av mina favorit desserter är tyska Schwarzwald tårta. Det är den perfekta blandningen av sött & rich & choklad & cherry & naturligtvis smör... Sedan jag gjorde skulle en sats av boozy whiskey körsbär till jul jag trodde det vara en perf...

Användning NAND gate att göra inte utfärda utegångsförbud

ibland när du bygger kretsar, inte har du alltid rätt komponenter. Lyckligtvis när det gäller digital logik gates, kan du göra den del du behöver! Om du är färska ur inte grindar, men har en extra NAND gate liggandes, har du tur! Med en NAND grind ka...

Den nytta och användning av Windows lösenord återvinnande redskap

De flesta människor har förlorat eller glömt Windows-lösenordet en gång eller mer och inte kan logga in på sin dator. Hur att lösa detta problem? Windows lösenord återvinnande redskap är just lösningen för dig. Vet du vad Windows lösenord återvinnand...

Hur man återställer Mappalternativ på Kontrollpanelen

datavirus är ett självreplikerande körbara program som skada eller till och med förstöra filer eller diskar. Det upptar alltid diskutrymme och ibland primärminne. Det finns olika mot-virus mjukvaran som kan effektivt ta bort virus som Norton, Avira,...

Helig basilika (Tulsi) - perfekt hem rättsmedel.

Obs: Kanske mina bilder inte ser bra eftersom jag har ingen kamera jag använder min Nokia E5. Men ni kan förstå min idé är nog för mig.Helig basilika (Tulsi, Ocimum tenuiflorum) är en helig växt i hinduiska tron. Det odlas i södra Asien, i exempelvis...

3.14 snabb och lätt Mini pajer

om du är lik mig runt semester, då du springer runt som en kyckling med huvudet avskurna att göra 10 eller fler rätter för ett dussin personer. Glädjen av att ha en stor familj:). Så jag bestämde mig att göra en efterrätt att jag kunde göra det mesta...

Inte AVFÄRDA den kräkning väska (som en iPOD STAND)

INTRO:Bara för att du inte får FLYGSJUK, inte avfärda gratis kräkning (kräkas) påsen som tillhandahålls av luft raderna. Nyligen fann jag mig på några långa flygningar utan min iPod Touch stativ att göra film betraktande handsfree. Vad göra? Här är 2...

Solur Watch: Den ursprungliga Smartwatch

Med alla dessa nymodig smartwatches kommer ut, kanske är det dags att komma tillbaka till grunderna. Solur klockan är den ursprungliga smartwatch, med plats specifika design som utnyttjar kraften i solen för att berätta tid. Inga batterier, inga apps...

Den trä val av ve

Hälsningen min kollega Instructables jag har gjort detta val mest av grenar och annat jag hade om runt huset, var det 100% gratis. Alla historien börjar när min partner i brott och jag var i mål ett par veckor tillbaka och hade sett denna mycket enke...

Den officiella guiden till Knex Ball maskin lyfter

ända sedan Torka ut, människor har varit intresserade av att bygga nya hissar för Knex boll-maskiner, så jag gjorde denna guide!Denna guide kommer att omfatta alla ball maskin hissar som har byggts. I varje steg är en kort beskrivning av hissen, en k...

Shopping Cart Locker den enkla vägen (förbättrad Range)

se min hemsida för ett ännu enklare sätt. Lås i kassavagnenMånga butiker har installerat låsa hjulen på deras kundvagnar som ska stoppa shopping cart stöld. Vagnen får en signal när det lämnar parkeringen och ett av hjulen låser upp. Detta instructab...

Hur man skriver in den hemlagade semestern presenter projekt tävling!

Vinnare för semester gåva Contest 2006 har postats här.Ange hemlagad semester Contest 2007 här!OK, är jag en super cheapskate. Jag kommer inte att betala för parkering, full-pris film visningar, eller något jag rutinmässigt kan hitta i en container....

Hur man gör en kraftfull alla naturliga växtbaserade antibiotika att undvika att bli sjuk

I den här videon visar jag en forntida tonic som kan hjälpa dig att undvika att bli sjuk speciellt från förkylning och influensa, och också hjälper med infektion, är det antivirala, antibakteriella, och:Den grundläggande formeln för denna kraftfulla...

Den bästa DIY bug killer!

Nyligen ett av rören i vårt kök bröt och med vissa oavsiktlig försummelse några av trä under diskbänken började roat och stinker som lockade flugor och ingen kropp vet jag gillar flugor i deras kök eller någon där för den delen. Efter i trä och sjunk...

Hur du använder den Sand Blaster på TechShop San Francisco

Den sand blaster (AKA media blaster eller slipande blast skåp) fungerar genom att skjuta en högtryck ström av nötande material på din arbetsstycket att bära bort ytmaterial. Du kan använda den till remsor av färg inför pulverlack eller till etch glas...

Fjädrande trä dansgolvet

Jag har varit inblandad i traditionell amerikansk dans i över 30 år och har grundligt haft dans på historiska "vuxit" trägolv som faktiskt har vissa "ge" när dansar. Jag fick nyligen tillfälle att bygga en av dessa golv med metoder som...