Tredje Hand ++: en multi-användning hjälpande hand för elektronik och andra känsliga arbete.Tidigare jag har använt den tredje händer/hjälpande händer finns på kedjan elektronik butiker och har varit frustrerad över deras användbarhet. Jag kunde aldrig få klipp exakt där jag ville ha dem eller det tog mer tid än det egentligen borde för att få inställningarna rätt. Jag ville också förmågan att hålla små kretskort och alligator clips bara gör inte ett mycket bra jobb.

Jag var bekant med justerbar kylmedel slangen system används för att spraya kylvätska på skärande verktyg inom bearbetning och trodde det skulle vara ett bra ställe att börja. Jag beställde olika munstycken och slang segment från min favorit online maskin verktyg levererar företaget och började experimentera. Detta är vad jag kom med. Även om det fortfarande har gott om utrymme för förbättringar har den tjänat mig väl under de senaste 3-4 åren.

Dessa vapen kan placeras i stort sett alla positioner och de kommer att stanna där.

En annan trevlig funktion är att du kan göra alla typer av bifogade filer för att hålla vad du ska arbeta. Hittills har jag gjort en kretskort hållare, en klämma, ett fäste för en LCD och en extraktion fläkt för att hålla rök ur ansiktet.

Allt du egentligen behöver är några enkla handverktyg, ett par kranar, en borr och en borr att göra den grundläggande versionen. Om du har alla verktyg du behöver, kan det göras för $20 eller mindre.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Multi-användning sällskapsdjur leksak med endast en T-Shirt

en multi-användning sällskapsdjur leksak som någon sällskapsdjur kommer att älska. Med bara en gammal t-shirt.Steg 1: material 1 knarrig gammal t-shirt (på han bilden det är redan klippt upp)Det är det!Steg 2: mätning använda en bit snöre för att mät...

Flytande multi-användning förvaring på vägg

detta instructable kommer att lära dig hur man gör en flytande metall rutnät som kan användas som en magnetisk anslagstavla, en lek att visa bildmaterial, en smycken organizer, craft arrangör eller vad ditt galna lilla hjärta önskar!Jag ursprungligen...

Multi användning flaska.

Detta är min multi användning flaska som jag gjorde med hjälp av solid works. Med denna flaska, kan du göra så mycket, här är några exempel på vad du kan använda den för. 1. du kan använda den för en vas när du av din nya blommor. 2. du kan använda d...

Hur man korrekt skära, borra och böja Plexiglas att göra en multi-användning gopro tripod.

Detta instructable är i tävlingen "Upp!" och jag skulle älska det om du kunde ta sig tid att rösta om du tycker att jag förtjänar att rösta, tack! Njut!Jag hade fått göra en del arbete med plexiglas nyligen och hittade några bra sätt att göra må...

Multi-användning Cabriolet loftsäng med 123Design (soffa, skrivbord, bord)

jag började att utforma detta ett tag sedan när jag insåg universitet (minst runt här) inte att utnyttja deras livsrum. Snarare än att ge varje person sitt eget utrymme, var mer av utrymmen att hyra rum i delade hus. Det var en stor prisskillnaden me...

Kid Craft - Just A L'il Bit land – reversibel, Multi användning bordet dukat

detta är ett roligt och super enkelt hantverk lämplig för de flesta barn och vuxna åldrarna 10 och upp.När du är klar har du reversibel objekt som du kan använda för servetter eller bröd korg dukar, tabletter eller heta Mats, Servettringar eller Scru...

Multi-användning flexibel skärbräda

denna mångsidiga skärbräda kan användas till allt för i köket, runt campingplatsen, fiske, och för allt annat. Brädorna är helt anpassningsbara och användbara. De packa fin och spara mycket utrymme.Saker du behöver:Flexibla skärbrädor. 3-pack från Wa...

En tredje Hand för segling eller andra saker

(uppdaterad augusti 2008: nya tillämpningar på ny båt)Evolutionen har gjort sitt bästa för oss. Men evolution är konservativ--den använder vad det har på handen, och det (om verkligen det var en en enhet, vilket det inte är) är lycklig nog om en ändr...

"Home Alone" inbrottstjuv avskräckande / användning Attiny13 att köra en Steppermotor och en Servo

Detta kan vara en av mina konstigaste projekt ännu :-)Men även om du inte är intresserade av att hålla inbrottstjuvar bort, detta projekt kan användas för någonting där du behöver köra en steppermotor eller servomotor, eller även flera likströmsmotor...

Multi-användning Bendy debitera telefonkabeln

telefonkablar är en av de viktiga delarna av våra liv, vi inser inte det men utan dem skulle inte vi kunna ladda våra telefoner, och utan våra telefoner... och låt oss inte gå dit. Hur som helst, du får idén, telefon laddare är en central del av våra...

Multi-användning halsont rättsmedel

Obs: Detta är ett "hem rättsmedel"... Använda på din egen risk.OM DIN HALSONT SYMTOM FÖRVÄRRAS, TRÄFFA EN LÄKARE! (Jag aldrig en gång kommer någonsin föreslår att du inte). Våra kroppar kan inte alltid kämpa mot alla infektioner (uppenbarligen),...

Multi-användning oförstörbar trädgård verktyg

ursprungligen jag gjorde en av dessa i 1980-talet från en bild jag såg i en tidning. Jag tänkte det skulle vara ett bra objekt att ingå Indestructible och Jury - rigga det, tävlingar. Det har många användningsområden runt trädgård och gräsmatta. Den...

2 L flaska multi-användning Container

samtidigt skära upp 2 L flaskor för hydrokultur odlare, hittade jag att de är lite olika diametrar och Pepsi flaskor bild inuti koks flaskor, när ändarna är avskurna. Facklor i varje ände av Pepsi flaskan agera som ett bildspel "limit", men ocks...

Multi-användning fungerar Shop StorageTable

för dig som arbetar i små områden eller en enda bil garage (du vet vem du är), detta är för dig. Jag gissar som många, jag har ett verktyg fetisch (du tror det?) och jag letar alltid efter sätt att maximera den arbetsplats som jag har. Jag snubblade...

Multi-användning magi hylla-Qi-aktiverade, inbäddade magneter

Denna mångsidiga hylla har ett inbäddat nyckel hängare och en trådlös telefonladdare gömd inuti toppen. Den har även plats för något annat du vill av din säng.Steg 1: Skära din hyllaFörst skapa den övergripande formen av din hylla. Jag valde en minim...

Multi-användning fiske pole idé.

Just a thought. efter att ha gått camping många gånger som barn, ville jag hade en av dessa för att spara på all utrustning som vi var tvungna att bära. Fiske pole(s) som också kan användas som en del av ett tält för att minska utrustning det är en k...

GoPro multi-användning rig

jag gör en massa sport och utomhusaktiviteter så jag ville göra något för min gopro som var billig, lätt att göra, flexible(not literally) att använda för olika verksamheter och jag ville dela allt med dig! Jag hoppas du finner detta användbara och g...

Multi användning armband

Detta armband är tillverkad från återvunnet skrot garn och gift wrap resår. Det är mycket mångsidig som det är namn och super lätt att göra. Det skulle vara härligt som en gåva till någon tjej!Steg 1: materialDet finns mycket få förnödenheter som beh...

Fotocell krets multi-användning

här är min fotocell krets! Vi kan använda den för att få med en Summer! Eller justera motorer med valpar!Dess så användbar! Njut av det! När LDR Dont se LIgth LED är Brithning och när du sätter LIgth ON LDRLED kommer att stänga av!Wee kan spara energ...