USB-Bike ljus skrivbordslampaså efter konfronteras med detta predikament av brist på ljus vid mitt skrivbord, var det dags att göra något åt den. Jag var för billigt att gå ut och köpa en lampa så jag bestämde mig att göra min egen!

Jag använde en gammal cykel lampa som min farfar bärgade från soptippen och hakade för att köra bort av strömförsörjningen 5 volt från en av mina USB-portar. En gammal USB förlängningssladd var slaktat och röda och svarta kablarna användes för att levererar energi, men en snabb bekräftelse kontrollera skadar aldrig med en multimeter! Jag använde liten ring kontakter och lödda dem till ändarna av ledningarna, fästa dem på lämpliga punkter till lampan. (detta kan variera beroende på vilken stil av lampa används) Jag hade turen att hitta en 5 volt bulb bland min "saker", vanlig 2.5 volt lampor blåste ut i ca 2 sekunder...

Udda längder av pluggen användes för att bygga montern, ändarna skärs som visas i bilderna på en bandsåg och två skruvar används som pivotering poäng. De var rundade med en topp bänkslip som också gav en fin bränt trä finish till hörnen. Jag använde inte några mätningar, jag gick bara med vad som såg proportionellt rätt. Pluggen stativet var säkrad till basen av ett tätt passar i ett hål som borrades på någon form av vinkel, och sladden var matas genom två hål som mötte upp i ändarna och bildade en tunnel genom träbotten...

Jag hoppas fotots är ganska self förklarande, det inte var upp som en uppsättning instruktioner om hur man gör en exakt kopia på något sätt. Mer så, som en tändning källa till inspiration som kommer att ställa dig på en kreativ väg som leder dig till en design av din egen! Inte att hata på hantverket av lampan, jag vet det är lite grov. Men det var mindre än 5 grader Celsius (41 grader F) i Boden, som för Australien är extremt kallt, så det är min ursäkt! Detta visar bara att något kan göras av vad som var i princip ingenting! Happy byggnad! :)

Relaterade Ämnen

USB-ultraviolett ljus.

Hej instructable entusiaster, jag gjorde detta för en vän och var så nöjd med resultatet jag var tvungen att göra en till mig själv och jag tänkte jag skulle dela det med er alla.Jag spelade runt med min nya drill press medan brainstorming typer av s...

Batteri "gratis" bike ljus.

Steg och få din egen "dynamo hum"... (FZ). Alla skämt åsido, är det en enkel dynamo ljus monterad på en Planet Bike ljus fäste. På ca 6 vevar få jag 20-25 minuter av ljus.Det finns en 3,6 volt NiMH uppladdningsbart batteri som kommer i ljuset. S...

USB ledde ljus

Om vi söker denna avdelning i någon sökmotor, visas många produkter på skärmen. Dessa produkter har en funktion dvs att lysa upp när ansluten till en USB-port. Efter att titta på dessa produkter ett tag, var jag redo att göra en av dessa produkten på...

USB-Bike Generator

The USB cykel Generator är en liten cykel monterad elproducerande enhet optimeras för att ge kraft för två USB-portar. Det finns så många små elektronik som kan drivs eller ut från en USB-anslutning blir det först efter att människor kanske vill göra...

USB Laptop ljus

USB Laptop ljus - Klicka här för fler roliga filmer, snabb, lätt och billigt sätt att göra en USB laptop LED-ljus. Jag gjorde en i ca 20 minuter med reservdelar. Perfekt för presentation eller bara natt tid surfing....

Bygga en USB LED-ljus från en gammal webbkamera

Om du har en gammal skadade webbkamera, kan du använda det till göra en USB LED ljus.Steg 1: Komponenter och verktygVerktyg:LödkolvBorrare5mm borrMultimeterLimpistolSjälvhäftande tejpDiverse verktygKomponenterGamla webbkamera1 - 5mm LED höga ljusa (v...

USB-Stud ljus

i grunden en USB mask ljus men utan masken del.I följande instructable kommer jag visa dig hur man gör en något mer förenklad version av en USB-WormlightMen jag vill bara varna dig jag kommer att använda mestadels bilder gjort i MS paint, min kamera...

Bike ljus innehavaren/Connector för Messenger Bag

säkert fästa en extra cykel ljus till din messengerväska och ge dig själv lite extra redovisade plats om du verkligen dragande något stort. Med snaps som passar med snaps redan på min ryggsäck har jag nu ett ljus som inte kommer att falla någon gång...

5 min USB LED-ljus

Detta Instructable gjorde jag en enkel LED-ljus än kan drivas från en USB-port.Vad behöver du:1 x LED1 x 100 ohm motstånd1 x USB kabel (det ingen spelar roll vilken kabel så länge den har en USB-plugg)1 x Ping-Pong bollVarmlimma fastSteg 1: Förbered...

Mini USB Laser ljus sabel

detta är hur man gör en liten USB-ljus sabel. Sedan den nya Star Wars kom ut bestämde jag mig att göra detta.Steg 1: Få vad du behöver Vad du behöver är-1 halmEn USB med tråd (jag använde en iPhone laddare)En laserdiodEn knapp switchTejpSteg 2: Skär...

USB-powered kobolt skrivbordslampa

Kobolt lampaSydde denna lilla lykta från en trasig USB-lampa, kort bit av slangen, och en cool kobolt glaskula, kan det också användas som en ficklampaSteg 1: Delar som behövs PARTS36" USB-kabel1 3/8 x 3 "aluminiumrörEn liten genomföring6-pack a...

USB-drivna LED-skrivbordslampa

Hej tjejer!Idag är powered en 5 min USB skrivbordslampa. Jag hade problem med neonljus på jobbet så jag bestämde mig att bygga en snabb och enkel LED skrivbordslampa som drivs av USB-porten i min stationära dator.Steg 1: Du behöver?!1. en 1-3W LED på...

USB tangentbord ljus

jag vände min gamla Mighty Bright bok ljus in i en USB-powered tangentbord ljus! Det fungerar otroligt för när du skriver i mörker. Jag kan även stänga av och på....

Hur att reparera en Moleskine USB bok ljus

Jag köpte detta Moleskine uppladdningsbara Booklight och fann att det fungerade bra tills batteriet slocknade och sedan när jag kopplat in den till en USB-port ladda det visade att det ut men oavsett hur länge du lämnade den laddar det inte skulle ta...

USB-omgivande ljus

en gammal USB-kabel, några resister och efter några dagar/veckor denna tydliga silikon blob slutligen förlorade sin lukt och jag satte i 2 långsam ändra RGB lysdioder från superbrightleds.com det gjorde en fin omgivande ljus som inte är till ljusa at...

Göra en billig USB-hubb ljus för skrivbordet

om du är en packrat nörd som mig, du förmodligen har en gammal USB hub liggande. Detta instructable visar dig hur man sätter den gamla USB-hubben för bara några tior. Denna bild visar hur det ser ut i handling. Jag har utformat detta ljus har en egen...

Enkla billiga USB LED-ljus

detta är min första Instructable så jag tänkte jag skulle börja med något enkelt.För detta projekt behöver du:1 - manliga USB-kontakt (fick min från en $1,50 Wii Intercooler)1 - 22 ohms motstånd (röd-röd-svart) det är allt jag hade, vet inte om dess...

USB-Bawls ljus

jag såg Bawls ljus projektet och jag ville göra det, men med en twist. Istället för en skrymmande 9v hängande på baksidan, jag valde en slim USB-sladd. Jag uppdatera bilderna ofta, så kom tillbaka då och då...Steg 1: Titta på bilder jag vet att det l...

Byta LED på en Niterider MiNewt Mini USB-cykel ljus

detta beskriver demonteringen av MiNewt Mini USB-cykel ljuset, uppgradering av den befintliga LED-en SSC P7 LED och återmontering.Delar:1. termiska fett (ungefär £1 för en liten tub från ebay - du behöver inte mycket)2. SSC P4 sändare (om £3 från eba...