Cykel - drivna arduino vattenreningssystem (med UVC ljus)Detta instructable visar hur att driva en UV-C vattenreningssystem med en cykel och arduino kontroll. En dynamo i den bakre delen av cykeln laddar ett batteri (som vi har från början ut redan för detta projekt) som kör arduino och ljuset.

De flesta av stegen är inspirerade från andra instructables och projekt som rekommenderas att granska utöver vad som är skrivet här. Stegen här kommer inte gå på djupet om hur till setup arduino eller olika tillhörande projekt du kan hitta någon annanstans.

Ytterligare ett valfritt steg visar hur du vill lägga till en pump och filter till systemet via en andra flaska.

Detta är inte ett garanterat sätt att rena ditt vatten men är avsett som en demonstration som en prototyp för att inspirera ytterligare ansträngningar i cykel-drivna och portabel vattenrening.

Bra tillhörande instructables:

Också jag vill tacka min far och samarbetspartner på detta projekt för bistå distans (och följande vid sidan med ett parallellt projekt pump ordningen) från över havet:

och Cykelköket Solna för deras hjälp i att låta mig använda deras arbetsyta för att bygga upp en kasserad blå cykel ram jag hittade på vägen i Skanstull

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur du använder mBlock programvara kontroll Arduino UNO styrelse - potentiometer med LED-ljus

Jag börja använda mBlock programvara sedan jag fick min mBot robot kit. mBlock är en grafisk programmering programvara som är utformad utifrån Scratch 2.0 och compaible med Arduino UNO, mega 2560, leonardo och etc, hårdvara och kommer att stödjas i f...

Lilypad Arduino jul tröja med blinkande ljus och musik

jag tar en kurs här terminen kallas ungdom och teknik i bibliotek, där jag fick i uppdrag att designa något med en Lilypad utveckling styrelse. I följande steg kommer jag gå igenom hur jag skapade min jul tröja med blinkande ljus och musik.Steg 1: ma...

Arduino/App kontrollerade skrivbord ljus

För detta projekt jag ville ha något som skulle tillåta mig att lära mig mer om elektronik/mjukvara, något jag inte riktigt fått in ännu... Jag bestämde mig för en ljus skulle vara en bra plattform för detta.Designen jag kom med var för en uplighter...

SudsCycle: Cykel-drivna Tvättmaskin (prototyp 1.0)

Jag gjorde detta som ett sista projekt för min hållbar Design klass som ett sätt att ge hållbara beslut i en lägenhet eller sovsal situation där många typiska områden av miljömässiga val (t.ex. termostat inställningar) är personliga kontroll.Medan in...

Använda LEGO Mindstorm RCX ljussensor med Arduino (Program med Visuino)

I detta Instructable kommer du lära dig att programmera Arduino kontroll, och hämta data från LEGO Mindstorm RCX ljussensor med hjälp av Visuino - en enkel att använda grafiska utvecklingsmiljön för Arduino.Observera att anteckningen på några av bild...

Arduino - Theremin med 7 Segment LED Display

i detta instructable, jag kommer att visa dig hur man gör en enkel leksak den kombinationen av LED flash och Theremin. Vi kommer att använda vissa grundläggande elektronik byggd ovanpå en Arduino. Den grundläggande tanken med 7 Segment LED Display va...

Arduino eluttag med exponerade stift

Jag fann mig själv ofta försöker koppla in grejer hemma med Arduino. Så jag tänkte det skulle vara bra att ha ett system att du bara kan koppla in din sensor, koppla in apparaten och kod något för att se hur det går. Jag gillade aldrig bryta isär en...

Matlagning med tre ljus lågor

efter uppvärmning upp spaghetti och ravioli med en enda ljuslåga, två olika typer av oljelampor och en förkortning lampa jag beslutat att försöka matlagning på ett tre wick ljus. Jag köpte ett gäng av dessa ljus clearance på Walmart. Den här ser till...

Hur man gör ånga båt med en ljus

https://www.youtube.com/watch?v=sWJqCubW1ic&feature=youtu.beSteg 1: För att göra en ånga båt med en ljus du behöver!I detta instructables ska jag visa dig en bra uppfattning om hur man gör en steam båt med ljuset.Steg 2: Barn i alla åldrar vill göra...

Dr Who TARDIS pannband med blinkande ljus och ljud effekt

Så är min vän en enorm som fan (som jag). Hon har TARDIS klänningen och strumpor och allt. Hon sa att de säljer även en TARDIS pannband med lite ljus på toppen. Men ljuset är bara plast och tänds inte. Det var lite för dyrt för bara en plast pannband...

Batteriladdare med fackla ljus

detta är en enkel laddare med fackla ljusSteg 1: material som krävs för ficklampa med om 4v, nedan 6v batteriladdaren pin (det bör vara passa till facklan)batteri (AA, AAA eller mobila batteri. men det är vissa batteriet är inte laddat så du bör vara...

Hemgjorda elektriska bordsskiva fontän med LED-ljus

Titta på denna video tutorials för att göra en elektrisk vattenfontän med LED-ljus...

#MyoCraft: gest-aktivera din Arduino projekt med en Myo armbindel

Du kan bygga en hel del coola saker med en Arduino. Vore det inte skönt att kunna styra den med en snärt med handleden?Låt mig visa dig hur du lägger till trådlösa gest kontroll en Arduino projekt med hjälp av en Myo armband. Vi gör detta via MyoDuni...

Nybörjarguide till att bygga Arduino robotar med Bluetooth och Android

i den här guiden vi gå mot att skapa en Arduino robot som kan styras via bluetooth med en Android-telefon/tablett. Detta är en Nybörjarguide som kommer att kort gå över ledningar och programmering din robot.Steg 1: Bygga lista... Följande är en lista...

Arduino termometer med Sensor LM35 temperatur

Arduino termometer med LM35 temperaturgivare är en mycket enkel att genomföra Arduino baserat projekt. Dess en perfekt projekt om du är nybörjare och har bara började praktiskt testa Arduino projekt.I detta projekt kommer vi visar temperaturen i grad...

Kontrollera en Arduino ombord med en infraröd fjärrkontroll

jag-introduktionHej alla, mitt namn är Noreddine Kessa, jag är en elektronik entusiast. Jag hade kul i helgen leker med min nya leksak, Arduino ATmega328 DIY Kit som jag fick på eBay, och jag skulle älska att dela glädjen med alla vill veta om ämnet....

Driva din Arduino Uno med fyra uppladdningsbara AA-batterier

detta Instructable visar hur att driva din Arduino Uno med fyra uppladdningsbara AA-batterier. Du behöver:En Arduino Uno4 AA batterihållare (jag rekommenderar starkt detta en från RadioShack, som det inte bara har en intern switch för att aktivera Ar...

Elektroniska organismen avleder uppmärksamheten med vackra ljus, stjäl joule

busig liten organism distraherar med starkt ljus medan stjäla joule från batterier, speciellt de tros vara död! Fälla en och vara lätt att veta dina batterier har pressats ur varje droppe. Försiktig! Det har en talang för glänsande det är starkt ljus...

Göra bilder med polariserat ljus från en LCD

när jag började skriva detta instructable insåg jag att det inte är enkelt att förklara vad som händer i mitt experiment. Kort, därför är polariserat ljus ljus där det elektromagnetisk vinkar är fastspänd eller begränsat till vissa riktningar. Du hit...