Det anti-sifon ventil projektetFrån denna till detta

Vi flyttade till Florida i September 2004 och hyrde ett hus, som vi slutade köpa våren 2005. Vårt hus, i själva verket våra hela grannskapet byggdes omkring 1978. Systemet skapades med förmodligen tre eller fyra zoner, men under åren och flera hyresvärden ägare senare, var en röra av inkompatibla miljö som behövde en extreme make-over.

Jag visste ingenting om sprinklersystem. Jag kunde programmeras utan problem, men det var om det. Jag köpte böcker, plockade hjärnan hos flera hem förbättring folk, och jag hittade en stor webbplats med oracle sprinkler kunskap (Jess Strykers bevattning Tutorials.com.) Beväpnad med all denna kunskap, jag itu med systemet.

Jag lärde mig snabbt hur man fixar trasiga sprinklerdysor tuggas upp av hungriga gräsklippare, power edgers och ogräs ätare. Jag även lärt mig att expandera systemet. Jag ersatte gamla, tunna röret med rör som var rätt tjocklek, standardiserade på 3/4 tum i sidled linjer, och också standardiserat på roliga rör kopplingar för nya sprinklerhuvud.

Ventilerna var en stor utmaning. De var Richdel 204 modellen--Richdel köptes år sedan. Ventilerna var från 1978 och alltid bryta ner; och de begravdes i smutsen – inte i en fin liten låda med grus i botten. Dessutom installerades två av dessa ventiler precis intill varandra. Försöka ersätta en innebar långtråkigt arbete och extra tid. Och allt detta var i smutsen, som naturligtvis blev lera. Vad jobbigt!

Så jag bestämde mig för jag skulle skapa ett projekt som skulle fixa detta skit sprinklersystem en gång för alla: den anti-sifon ventil projekt eller ASVP.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Det anti ringdiagrammet: En hemsk upptåg

Det är ett vetenskapligt bevisat faktum att munkar göra folk glada.Tvivlar inte på mig; Detta är hård vetenskap backas upp av högteknologiska datormodeller.Presentera en person med en låda med munkar kommer omedelbart att framkalla en föregripande gl...

Öppna väder API - Visa det lokala vädret projektet

YouTube.com/CodingTutorials360En stor serie 9 delar för kodare med liten eller ingen erfarenhet av använder API: er med hjälp av jQuery. I slutet av serien kommer du att:Förstå hur man ringer ett API som använder getJSON()Hur man hämtar en användares...

Det första Atmega8 projektet

åtta lysdioderna kommer att flash av två grupperna växelvis...

Gör din egen bita-ventil vätskesystem

Problem som måste lösas: som många folk som cykel eller vandra, jag har använt bita-ventil, handsfree-hydration system i år. Tyvärr inkluderar kommersiella hydration system en plast urinblåsa som är lätt att punktera, svårt att rengöra och dyrt att e...

Regn fat gräsmatta Sprinkler

så, du bor i ett radhus med en liten gräsmatta. Det verkar aldrig få vatten den behöver för att "hålla jämna steg med Jones som är pensionerade och har en perfekt gräsmatta". Och du har en erosion problem eftersom fästmarginaler samla vatten frå...

Säkra trycket kanon

delar:1 i. kvinnliga gängade Anti - sifon ventil www.orbitonline.com/products/Valves/02/16/07/1827/1" hane till 1 1/2" eller 2" kvinnliga svart pipa BussningGänga 1 1/2" eller 2" 3 "lång svart pipe1 1/2" eller 2" sv...

Bakgård Makeover

Min fru och jag har bott i vårt hem för drygt ett år och hade inte haft en anledning att använda vår "bakgård" eftersom det var 88% konkreta. Smack-dab-mitten av "gården" var en solid bit av betong som neared är en fot tjock att vi bar...

Bevattning ventil riser saver

ett problem med de flesta anti-sifon plast bevattning ventil installationer på PVC-riser-kort är att om ventilen misslyckas, en är oftast tvungen att skära av bitar av plaströr till cement nya beslag på så att den nya ventilen kan installeras, eller...

Göra en modulär tesla ventil av foam clay - ett bra sätt att Visa teknik och fysik av vätskor för barn

StorylineHej alla,Jag letade begrepp relaterade till turbiner och rotorer. Jag kom först till Tesla turbin vid visning av video från en välkänd video plattform... Vad ett konstverk! Efter video föreslog internet utsiktsplattform mig en sekund på Tesl...

Låt det vara, hydroponiska växthus, för Lois Lee & Rachael Marie

detta är ett växthus som jag ensam och är till minne av min mor och dotter. Det är främst från 110 yr. gamla fönster från östra stranden av Virginia.The dörrar erhölls från på vägen på ett hus som var att vara ombyggd och aska block och murbruket som...

Projektet bänk (instruk-tabell!)

jag har njutit av många stora Instructables på denna webbplats; Det enda problemet var bristen på en plats att arbeta på dem. Om du är som mig, känner du något tvångsmässigt behov för en trevlig, ren, enkel yta för att sprida ut böcker, papper eller...

Projektet Snooze: Hur man bygger en enkel säng SWING med återvunnet trä.

Detta är min första säng Swing bygga och jag lärde mig mycket av det och så kan du.Göra skillnad här i världen när du väljer sättet att göra saker när det gäller att bygga. Vi kan välja att bara köpa allt nytt material för våra projekt eller välja at...

Digital tillverkning - projektet fyra laser skär box

Detta är den fjärde i en serie av Instructables om hur du använder CAD (Computer Aided ritning) och CAM (Computer Aided bearbetning)Om du har följt du ska få ganska bra på att använda prodesktop så det finns inte så mycket information i bilder och vi...

3D utskrift Servo kontrollerad och andra ventiler

Mycket funktionell ventiler som kan styra luft eller vatten kan vara enkelt 3D tryckt. Jag använder främst dem för kontroll av konstgjord luft muskler för robotar, men de kan användas i många situationer där det krävs en liten och billig ventil.Detta...

Anti Pasta Bird's Nest

Hej alla, detta är min allra första instructable och det var mycket roligt att skapa denna läckra maträtt. Jag kallar det anti pasta eftersom den är gjord med spaghetti squash även om du är välkommen att använda traditionella spaghetti nudlar om du ö...

Göra detta spädbarn kapell säng fotografer Prop eller sällskapsdjur bädd

I detta instructable, ska jag visa dig en lätt att göra sällskapsdjur himmelssäng eller spädbarn fotografer prop. Min svägerska begärt en himmelsäng för spädbarn. En bild söka dök upp flera formgivningar. De flesta som gjordes med pre spunnen trappa...

Billiga och små Aquaponic Auto sifon (Growbed Space Saving)

Kära alla,Detta projekt kommer att vara användbart för vars utrymme inom growbed är ett problem, eller har endast en "liten" growbed.Precis som mitt problem tänkte jag att "börja träna" i aquaponic värld med mindre skala growbed. Sökte...

Min bas-projektet

Ad min titel säger, detta är min bas-projektet. Jag gör det av rå tillbehör, som främst trä, koppar och andra typer av wire och andra parts.this är inte alla hemgjorda, som dragstång, band, plugg och rattar, och trim rattar och basen stränger. Anyway...

Projektet Suite Bros: Röst aktiverat LED vänskap FOTOSÄTTA (Arduino, Bluetooth, hantverk)

Jag träffade de bästa suite kompisar i college - Kevin och Britt(och partner i brott, Abbie). Nu är jag iväg till nästa steg i mitt liv, så jag bestämde mig att bygga denna vänskap FOTOSÄTTA för Kevin och Britt komma ihåg vår gyllene era. Vi kallade...