Elgitarr bron post demontering/montering av verktygUppdatering: det här föll sönder ganska snabbt. Om du vill prova detta, antingen använda något starkare än epoxispackel för att hålla "gängade skruvar" (jag har fortfarande inte funnit ut den korrekta engelska termen) tillsammans eller hitta ett annat sätt basera på samma allmänna princip. Jag kanske skriver en annan instructable till ämnet lite tid.

Introduktion

I detta Instructable kommer jag visa dig ett sätt att bygga ett enkelt verktyg som hjälper dig att installera, ta bort eller installera om bron montering inlägg för Tune-O-Matic stil broar som går direkt in i högsta trä på en elgitarr.

Detta särskilda verktyg är inspirerad av Tune-O-MedicPost verktyg som finns att köpa på Stewart-MacDonald för $22,95. Men jag är billigt, har inget kreditkort och bor i Tyskland, så förutom inte kunna köpa/postorder i första hand, frakt och skatter skulle kraftigt öka det pris jag skulle behöva betala för detta enkla verktyg.

Jag bygga långsamt upp en samling av särskilda verktyg, hemgjorda sådana samt faktiska professionella verktyg och jag tänkte att det inte skulle skada dela viss information och uppleva längs vägen.
Det finns naturligtvis mycket mer enkel och troligen billigare sätt att uppnå detta använder samma princip som detta verktyg. Jag ska ge dig alternativa sätt att bygga ett sådant verktyg i slutet av detta instructable.

Lite bakgrund:

På vissa äldre elgitarrer (samt några kopior, återutgivningar, kopior/knock-off) förbinds bron till kroppen via två gängade inlägg som skruvas direkt i toppen av gitarren. Bron själv vilar på två räfflade muttrarna som möjliggör höjden av bron som ska justeras. (Se första bilden) Moderna bridge mönster, samt "stop" svans-bitar, Använd bussningar som installeras i toppen av gitarren. Dessa är räfflade på utsidan och gängade på insidan för att acceptera posten. (Se andra bilden)
Om du vill att refinish ditt instrument eller installera en nyare bro som har poler som kräver gängade bussningar, kommer du naturligtvis vill ta bort dessa inlägg.

Jag vet introducerades denna typ av bron, den så kallade Tune-O-Matic bridge, av Gibson med sin Les Paul modell solid body elgitarr i mitten av 1950-talet.

Även andra stränginstrument med välvda toppar mandoliner, bouzoukis och hollow body electric/akustiska gitarrer med välvda toppar och ryggar (aka jazz gitarr) använder en liknande sätt att installera bron. Med dessa vilar bron (ofta en justerbar Tune-O-Matic stil bro eller en kompenserad träbro) på en trä bas som är scalloped på undersidan att passa välvda toppen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Dremel verktyg post kvarnen

Medan arbetande på en anpassad lionel riveten punch för min pappa sprang jag in behovet av en verktyg post kvarn. Eftersom detta är en utanför projektet ville jag inte köpa en ny. Så bestämde mig att se vad jag kunde bygga från min skrot lagerplats....

Hur man gör en $2 läderväska verktyg för din Brooks-sadel.

Detta Instructable är en post i cykel tävling, så Vänligen rösta på toppen av sidan!Äger du en Brooks-sadel eller en liknande stil plats med väska bilagor? Har du alltid velat ha en av dessa tjusig utseende verktyg läderväskor som förgyller den snygg...

Hur man gör en verktyg karusell från en Paint Bucket

Detta projekt var inspirerad från att titta på Haas fleroperationsmaskiner byta verktyg. Det är i huvudsak en roterande pinne ombord som du monterar till taket eller längst ned i ett skåp (vilket är vad jag kommer att visa hur man gör). I detta instr...

Hur att byta blad på din Leatherman Wave, avgift eller Surge verktyg

Detta Instructable ger dig steg för steg om hur man byter bladet på din Leatherman Charge, våg, eller Surge verktyg. Bilderna kommer att följa en Leatherman Wave verktyg, men anvisningarna är desamma för alla tre verktyg.Vänligen varnas att mixtra me...

Registrera e-post på kopiator

ställa in din skola kopiatorer att skanna och e du dokumentSteg 1: Lägga till din e-post Välj verktygSteg 2: Följ "One Touch" hålla att välja #1 eller en beröring registreringSteg 3: Klicka på "Ny"Steg 4: Lägga till Visa "Namn&quo...

En eko-enhet med hjälp av C.H.I.P. $9 datorn

Detta är instruktioner för att bygga en låda inhägnad från en uppsättning av gamla USB-högtalare som kommer att genomföra en Amazon Alexa eko-enhet med hjälp av C.H.I.P. $9 datorn från nästa sak Co (http://www.getchip.com/).Så vad är en "Echo" e...

Den största gitarr bygget någonsin lärt

Har du någonsin velat bygga din egen gitarr? Kanske trodde du det omöjligt eller för svårt eller ens för dyrt, jag är här för att lära dig att bygga din egen super häftigt, super anpassade elgitarr oavsett spelstyrka. Ännu bättre kommer du göra det u...

Utöver StandardFirmata - lägger till stöd för nya

INTRODUKTIONHar du någonsin tänkt på att använda Firmata för din Arduino projekt, bara för att finna att den enhet som du vill använda inte stöds av Firmata? Denna artikel visar steg för steg strategi jag brukade lägga till stepper motor stöd till Py...

TIMMER barn 'S cykel / cykel sits

jag bor i Bhutan i ett år så min fru arbetar som volontär lärare genom Bhutan Kanada stiftelse. Jag har tagit ett år ledigt från arbetet för att spendera mer tid på att leta efter mina två söner, en 5-åring (som går i skolan här) och 3-åring att jag...

EL Wire syrgasmask

denna hela börjar tillbaka i februari när jag fick tillbaka kirurgi och jag frågade sjuksköterskorna om jag kunde hålla min ansiktsmask. De gav mig en konstig blick och jag svarade "jag gör hemsökta hus i oktober och jag brukar alltid spela en läkare...

Ihopfällbar bågskytte mål Stand

Det närmaste intervall som jag har tillgång till är en 25 minuters bilresa bort.Med kostnaden för gas dessa dagar som är lite för långt att köra några rundor att hålla i praktiken.Så jag bestämde mig att göra ett mål stå för mig själv så att jag kan...

Den officiella ZeGoBeast handbok - kärna ur

Välkommen till den andra delen av den officiella ZeGoBeast bruksanvisning!ZeGoBeasts är mekanisk promenader varelser som utnyttjar Jansen kopplingen att flytta runt. ZeGoBeasts gjordes möjligt av 63 underbara hjälpare som del av vår Framgångsrika ZeG...

En annan mest värdelösa maskin någonsin

om detta är första gången du ser en mest värdelösa maskin någonsin (MUME), det är en maskin som, när den slås på, direkt stänger av sig själv. Om du funderar på bygga en, uppmuntrar jag dig att titta på andra på Instructables (efter att du har studer...

Skugga skärmen för luftkonditioneringen kondensorn

i detta Instructable jag ska visa dig hur jag gjorde en skugga skärmen för min centrala AC kondensator.Kondensorn är i direkt sol från 9 till 1:30 PM. Jag har inga träd för skugga så jag bestämde mig att bygga en skugga skärmen för att minska belastn...

Vintage kamera nattlampan

vintage kamera nattlampor! Vem skulle inte vilja en?Jag har gjort några olika sådana och postat några bilder på min flickr http://www.flickr.com/photos/jayfish/sets/72157627988114745/ .vissa folk har efterfrågat en instruktioner så här är en genomgån...

Hur ta isär en Motorola EM25

hälsningar till er alla! Detta är min första instructable, så ursäkta eventuella farhågor i stegen, eller något sånt.Jag vill börja detta instructable med att säga att, som de flesta av dem, det föddes på grund av behov. Jag vet inte hur många EM25 (...

Roomba däck från Oogoo

detta instructable visar dig hur man byter ett däck på en iRobot Roomba dammsugare, använder endast husgeråd. Det är inte menat som en expert råd om gjutning, och det finns förmodligen många misstag. Målet med detta projekt var att ersätta ett däck m...

S0lRider - Solar Knight Rider!

Hej! mitt namn är Daniel, som förord Låt mig bara nämna att projektets slutmål är att samla in pengar för en välgörenhet resa till Zambia jag deltar i höst att bygga hus för föräldralösa barn. Men låt oss gå till roliga grejer först!Vad är S0lRider?V...

Ändra ett däck på din bil

så du kan sätta reservdelar på din bil men vad händer med ett däck från en fälg och ersätta den? Visst kan du gå till en butik och betala någon för att få det gjort men demontering, montering och balansering egna däck är en viktig färdighet för du pr...