Lätt bygga brännande Laser för mindre än $20I detta Instructable kommer jag visa dig hur jag byggde min egen brännande laser, inklusive drivkrets, lasern är duglig till bränna genom eltejp, svart plast och ljus matcher med Sharpie på dem (jag ska låta dig räkna ut vad som händer med Sharpies på egen hand) jag diod jag använde är en 400mW 650nM laserdiod, för er som inte vet vad det innebär , 400mW innebär 400 tusendelar av en Watt är toppeffekt för denna specifika diod och 650nm är kort för 650 nano meter detta hänvisar till våglängden av strålningen (i detta fall lätt) kommer från laser diode 650nm råkar vara röd.

UPPDATERING: Här är några länkar om lasrar och säkerhetsföreskrifter, länk 1 kommer att lära dig om lasrar, andra sidan lär riskerna, länk två är en guide till vilka glasögon du behöver.

1.) http://web.princeton.edu/sites/ehs/laserguide/

2.) http://www.newport.com/Laser-Safety-Accessory-Sele...

Nyfiken på vad min exakt detta projekt kommer att göra innan du bygger det? Klicka på denna länk för att titta på.

https://www.youtube.com/watch?v=xrtRaO9lLP0

** $20 uppskattningen är förutsatt att du inte får allt från Radio Shack **

Jag skulle vilja tacka Maximilian Collins, som sålde mig dioder och modul, han spårade schematiskt och gav mig några råd, om jag inte kan svara på en fråga, han kan. E-post: temporalanomalytech

Material som behövs

1.) en (i mitt fall ett par) laserdiod $6,50 (plus en $2 fraktavgift)

http://www.ebay.com/ITM/171461736231?_trksid=p2059...

2.) en Aixiz Laser Module $4,50 (plus en $2 fraktavgift)
* Denna modul fungerar också som en kylfläns för diod *

http://www.ebay.com/ITM/171503336476?_trksid=p2059...

3.) Perf styrelsen eller bröd styrelsen

4.) tunna gauge stranded wire

5.) en LM317 spänningsregulator

6.) kylfläns för LM317

7.) ett 100 Ohm potentiometer

8.) två 10 Ohm motstånd

9.) en diod (1N4001) (jag använde oavsett dioder som jag hade på hand)

10.) tryckknapp/switch oavsett dina önskemål kan vara

11.) en 6V-9V DC power källa

12.) en 10µF 16V kondensator, individen jag köpte diod och modulen från berättade så länge den kondensatorer märkspänningen är högre än kraften ingång är det bra och jag använde även en icke polariserat kondensator i gruvan och det fungerade bra.

13.) några plast slang.

Verktyg som behövs:

1.) lödkolv

2.) tredje hand

3.) tändare eller värme pistol *

3.) borr tryck och din minsta drill bit **

4.) nål och hammare *

* Jag brukade min lödkolv den krympslang, kanske du föredrar att använda en tändare eller värmepistol.

** Dessa är valfria och är möjliga lösningar om montering din diod i modulen är ett problem.

DISCLAIMER: Jag hävdar inte något ansvar för dina handlingar eller hos alla som deltar i reproducera detta experiment ska du forskning och iaktta dina lokala lagar om detta projekt och följa alla korrekta säkerhetsåtgärder innan du börjar experimentet. Din typiska 5mw laser kommer att irritera och även skada ögat, denna laser faktiskt kommer att bränna din elev och bränna den om ordentligt fokuserade, kommer förblinda dig. Vidta lämpliga förebyggande åtgärder innan går vidare, det är till dig att veta hur säker jag bara visar du något jag byggt och hur jag byggde den.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Fungerande Lassiter prototyp brännande Laser Pistol från Firefly!

I Firefly, Mal Reynolds och hans besättning försök en vågad heist att stjäla Lassiter, en ovärderlig antikvitet prototyp laser pistol. Visst, som fungerar inte längre, men det är ändå värt en förmögenhet. Den goda nyheten för Firefly fans är att du i...

Instructables brännande laser titta

Jag kommer att visa dig hur man gör en instructables se som innehåller en en brännande laser,Bäst av allt, är detta ett extremt billigt projekt. Jag var imponerad av kvaliteten på min egen för det pris jag betalade för dessa material.Detta är inspire...

Bygga en 30$ laser Scanner

IntroduktionDetta instructable hjälper dig att bygga en 3D-scanner för mindre än $30, eller ens $12 om du redan har en USB webbkamera.Se prislapp och begränsningar av kommersiella skannrar jag beslutat att utmana mig själv att bygga min egen. Det sku...

Barndomen Laser: Bygga en HeNe Laser Kit

det handlar om att bygga en klass II < 1 MW Helium-Neon (HeNe) laser. Det handlar också om en dröm som har varit en lång tid kommer. En liten tillbaka historia skulle hjälpa.Som barn, tillbaka i 80 och 90-talet, brukade jag få Elenco elektroniska Kit...

Hur man gör en kraftfull brännande laser för billigt!

Efter att ha sett många videor på youtube av människor brinnande saker med hög effekt lasrar, jag ville ha en. Dessa lasrar kan kosta mycket pengar om något jag inte har. Så jag gjorde en, och i detta instructable, jag kommer att visa dig hur man gör...

Joule tjuv IR brännande Laser

Njuta av men ta hand om dina ögonGå igenom http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_safety innan behandlingen och komma till någon bestämning om ämnet.Steg 1: Enkel kopplingsschemat Joule tjuv.Du kan hitta detta diagram vart där över hela internet. Den arb...

Industriella IoT program - bygga din egen Laser resa tråd

** Uppdatering: Artikeln nedan är från vår äldre Android app! VALARM är Industriella IoT. Vi hjälper dig, ditt team och din verksamhet med industriella IoT applikationer med hjälp av Valarm verktyg moln.Vi rekommenderar att du använder GSM, WiFi och...

Gör en brännande Laser!

Från en enkel $6/3 pund laserpen, du kan göra det till en brinnande lazer penna!...

Hur man bygger en elektrisk cykel för mindre än $100

Ja, det går faktiskt att bygga en elektrisk cykel för under $100. Hemligheten att göra detta är... får det mesta av ditt material gratis! Nu inte är jag bara kommer för att förvandla dig förlora och säga gå hitta det här heller. Det finns några knep...

Bygga en RC luftskepp för mindre än $13

ett av temana i min RC luftskepp projekt är att bygga dem mindre och mindre. Först, eftersom jag gillar små saker, men också att spara på helium.Med lätta RC växel oftast väcker dock bygga kostnaden. Så i detta projekt utforskade jag hacking en billi...

Hur man bygger en Artists Studio för mindre än $100

För alla er artister där ute som skulle älska att ha din egen lilla utrymme för att arbeta på dina skapelser fri från distraktioner!Okej. Hitta en liten bit mark eller rensa ut ett hörn i din bakgård. Nivå marken, eller i mitt fall tillbringa några v...

Hur man bygger en kartong kajak för mindre än 40$ (uppdaterad med mallen)

bestämde jag mig att bygga en kajak av kartong med en plywood laminering teknik för att göra tillräckligt stark kartong. I princip kartong har ett korn som trä, så du bara ändra grain riktning med varje lager, som de gör när de gör plywood och viola,...

Hacka din Snap kretsar med Frickin' Laser strålar! Bygga en Laser Tripwire och larm

lär hur man bygger en laser tripwire och larm av Snap kretsar. Du kommer att bygga två kretsar: laser tripwire kretsen och larm krets. Larmet är en mycket enkel två-transistor oscillator som slås på av reläet i laser tripwire krets. När du har byggt...

Bygga en modell för satellitbaserade Laser kommunikation

Vi är två studenter och byggt denna modell för vår kurs Empiriska bevis inom teknik, men det gäller också våra större termin projektet, som handlar om att använda lasrar för kommunikation mellan Mars och jorden. Vi ska börja med lite bakgrundsinforma...

Enkel röd Laser (att Burns) för under $40

röda lasrar är söt. Du kan gå vidare och köpa en laser men de kan vara dyrt och inte alltid vara lika effektivt. I detta instructable jag ska visa dig hur man bygger din egna röda brännande laser för under $40. Processen och idén kom från denna video...

Mr.Engraver: Desktop Laser gravyr maskin

Träffa "Mr.Engraver"! DIY bärbar stationär lasergravering maskin. Gravörens kan gravera på trä och plast, skär igenom skumplastskydd och papper. Maskinen kan användas för att göra massor av kreativt arbete, den enda begränsningen är fantasin (fö...

Hur man bygger din allt riktigt riktigt snabbt

några år sedan, skrev jag ett kort dokument om metoder för snabbt tillverka delar av mekaniska system med titeln hur till bygga din Robot verkligen riktigt snabbt. Det var något till studerande på MIT: s 2,007 inledande design och tillverkning klass...

Låter Driven Laser Visa

detta instructable visar dig hur man bygger en laser ljusshow som rör sig och pulser med musik. Istället för att göra en cirkel eller en serie av cirklar, skapar detta ett kaotiska mönster. Här är det riktigt kort versionen:1. ta isär en CD eller DVD...

Fallout AEP-7 Laser pistol Prop

i den här videon jag visa dig hur man bygger AEP-7 Laser pistol från Fallout spel. Om du har några frågor eller inte vet vad man ska göra kommer att kommentar nedan och jag hjälpa dig.http://www.youtube.com/watch?v=Cu5vh_MhDEgDu kommer att se det är...