Raspberry Pi Alamode CNC ControllerDetta är mitt första försök till en instructable. Jag hoppas det hjälper någon annan.

Växlar och lampor och fläktar, åh min...

Läs gärna igenom kommentarerna för mer detaljer.

Jag köpte en CNC-maskin för en tid sedan och jag var aldrig nöjd med det. Det används en traditionell parallellporten controller och naturligtvis inga moderna datorer har de. Så det var alltid en punkt av frustration. Jag använde en gammal Pentium-baserad dator och körde LinuxCNC på det ett tag men var fortfarande inte nöjd med detta. Så jag började leta efter en annan lösning. Jag bestämde mig för att jag skulle försöka sätta ihop en Arduino baserad domänkontrollant och försöker använda USB för att kommunicera med den.

Efter att ha studerat att ett tag kom jag att inse Arduino bara inte kommer att kunna göra allt som behövs göras på egen hand. Arduino UNO helt enkelt inte har tillräckligt med minne eller bearbetning kapacitet att bearbeta en fil av sig själv. Så jag ändrade min lösning och började arbeta på med en Raspberry Pi som min värd computern.

Jag skapade en Visio-ritning av vad jag tänkt göra: det inte vända på det viset och ritningen fortsatt att utvecklas som jag lärde mig mer. Det höll å byta tills jag äntligen fick mitt projekt slutförts.

Jag har nu byggt en Arduino-baserad CNC Controller system som använder en Raspberry Pi som dess värddatorn. Raspberry Pi bearbetar en "nc" fil som innehåller en design som beskrivs i GCode kommandon som kan förstås av Arduino. Jag har använt några verktyg på min Windows 8.1 Pro laptop för att designa några enkla saker (gillar tutorials i makercam här: http://www.makercam.com/). Detta är en bra introduktion till designa saker för CAD/CAM och det är verkligen lätt att använda.

När du har skapat en design som jag ville använda ansluten jag trådlöst till Raspberry Pi flytta design filer till Raspberry Pi med WinSCP. Du kan få WinSCP här: http://www.soft-now.com/listing/123823/WinSCP?did=11055&pid=1&ppd=search, 44532390848, winscp20download, e,, c, 0,,, & gclid = CJuIkNHds74CFagWMgodpxMAJw. Dess stora, du kan bara dra en fil från ett fönster till den andra att flytta filer mellan system. Du måste veta din Raspberry Pi att ansluta till den IP-adress. Om du har gått igenom installationen av Raspberry Pi och konfigurera en anslutning kan du få IP-adress genom att använda kommandot ifconfig på Raspberry PI. Ett riktigt bra verktyg för att få din IP-adress och ser att din Pi är online är ett verktyg som heter Advanced IP Scanner här: http://www.advanced-ip-scanner.com/. Ett annat bra verktyg är Wireshark: http://www.wireshark.org/

Jag använde då anslutning till fjärrskrivbord (Remote Desktop connection är en del av Windows och bör vara på din Windows-maskin. Det kan köras genom att ange mstsc i kör Open: box) att ansluta till min Raspberry Pi. Annars kan du använda VNC eller TightVNC: http://www.tightvnc.com/. TightVNC är vad du behöver att sätta på din Raspberry Pi så att du kan använda anslutning till fjärrskrivbord från en annan maskin. Jag kanna nu springa den Grbl Controller på Raspberry Pi som i sin tur ansluter till en Alamode (en Arduino som styrelse som ansluts direkt till GPIO pĺ Raspberry Pi och ger automatisk spänning nivå översättning. Så att Arduino kan kommunicera med Raspberry Pi direkt. Alamode ger också Arduino headers för Arduino sköldar för att anslutas direkt till det. Så slutade jag med en stack av tre styrelser som är tätt integrerade på grund av att vara anslutna direkt till varandra. Alamode (Arduino) processer GCode kommandon från Raspberry Pi till signaler som skickas till CNC Controller sköld för att köra stegmotorer och passerar funktionen olika signaler till CNC Controller skyddar också. De kan sedan nås från den yttre världen. Allt är bra så långt... Men nu måste jag ansluta dessa saker till den yttre världen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Låda för GRBL CNC Controller

Material lista:1 6mm akryl X1 laserskärning2.M6 * 15 skruv X83.2020R aluminium X44. 5V Fan X15 växlar X26.12V LED-modul X27. GRBL CNC Controller X1 (köp från LX DIY Alliance)Steg 1: montera...

Skapa ett ärende för en CNC controller

om din bygga ditt eget CNC eller uppgradera en du har du måste ta itu med någon form av CNC controller. Detta instructable är på CNC controller jag beställde och jag behövde för det fallet. Jag designade detta fall och laser skär det (jag gjorde det...

Min GBRL cnc controller med Arduino

Här, Visa jag dig min färdiga GBRL - Arduino CNC controller. För förpackningen använde jag gamla matlådaSteg 1: ledningar Jag fast det som det visas på Github, och ladda upp GBRL 8.0 med x loaderSteg 2: Dess alla packadged i gamla matlåda. Jag kapade...

3 axel Arduino-baserad CNC Controller

jag har spelat med olika CNC design och Stepper Controller i många år nu. Jag började bygga CNC-maskiner länge sedan. Min första inspiration kom från Bruce Shapiro eggbot. Jag försökte några varianter av det och även styrelsen från onda galen vetensk...

Raspberry Pi photo booth controller

Fotoautomater är roliga! De kan inspirera goofiness i vem som helst.För mitt första projekt med Raspberry Pi byggde jag en fotoautomat för en part. Detta var ett stort projekt för att lära sig att mixtra med fotografering och elektronik på Pi. Var nö...

Remote Raspberry Pi Robot (PS3 Controller) - Fablab NerveCentre

Dessa anvisningar försöka ta väldigt lite. Förhoppningsvis, om du kan starta en Raspberry Pi och är ansluten till internet bör du kunna slutföra denna stora lilla projekt.I grund och botten är detta ett projekt som kommer att resultera i vissa specif...

Raspberry Pi Bluetooth LE Controller för WS2812B (NeoPixels)

Bluetooth Low Energy (aka BLE/Bluetooth 4.0/Bluetooth Smart) är den senaste inkarnationen av Bluetooth teknik som utvecklats av Bluetooth SIG (den organisation som underhåller specifikationen). Detta meddelande protokoll är avsedd för applikationer d...

CNC Laser för utskrift av bilder och gravyr - Shapeoko 2 baserade

Om du äger eller planerar att bygga en Shapeoko 2 CNC-maskinen, kommer att detta Instructable gå igenom stegen för att lägga till en 2 watt laser kan skriva ut gråskala bilder på många ytor. Du hittar också Detaljer om hur man gravera på full effekt....

Android CNC-kontroll med GRBL

Projekt för göra Android cnc controller med GRBL (0,9) CNC Controller Via Bluetooth BAUD RATE 9600 BPSAndroid CNC Controller med GRBL nr behöver PC dator...Mer GRBL Controller information vänligen besök http://github.com/grbl/grblGRBL Controller anvä...

Raspberry Pi kontrollerade kretsloppsodling

Kretsloppsodling /ˈækwəˈpɒnɨks /, är ett livsmedel system som kombinerar konventionell vattenbruk (höja vattenlevande djur som snäckor, fisk, kräftor eller räkor i tankar) med hydroponics (odla växter i vatten) i ett symbiotiskt miljö. I normala vatt...

Den ultimata Raspberry Pi Laptop!

Jag har söker och titta runt varius raspberry pi bärbara datorer under ganska lång tid nu, nästan 1 år! Och jag ville göra min egen! Så här är det! Jag hoppas ni gillar det!OK kan börja!Denna raspberry pi laptop är gjord av aluminium ark. Du behöver...

CNC Padded Jewelry Boxes

Den frenetiska aktiviteten kring den semesterperioden (ni tror att det skulle vara mindre så hela 12 månader i förväg!) lämnar mycket lite tid för att göra gåvor. I år jag lyckats hitta tid och gjorde smycken lådor från styrelser. Rutorna har en inlä...

Lätt att bygga Stepper Controller från återvunnet material

*** du kan se mer av mina projekt och uppdateringar till min nuvarande projekt på ***För Support på detta projekt, vänligen använd forumet på min hemsida. Gå till http://colvins.ca och klickar på forum på sidan bar.* **Jag är 14 jag har alltid velat...

RASPBERRY PI nRF24L01 + Mini-Hat/Proto-styrelse

Jag ville ha en anpassad styrelsen att lägga till nRF24L01 + radioapparater i min Raspberry Pi. Jag ville ha lösningen vara någorlunda elegant och passar in i min Pi fall utan att ta bort möjligheten att lägga till en kamera och andra tillbehör. Dett...

CNC förare ombord (Multi axel)

detta är en instructable att hjälpa någon som gör CNC förare ombord av Tom McWire.Original InstructableFöreslagna design från HowimJag vill också tacka woodspinner för att besvara alla mina frågor.När du gör denna förare ombord hade jag många frågor,...

Aluminium cnc router

Detta Instructable kommer inte att vara en steg för steg bygga logg över min maskin, men en översikt av min design och vad jag lärt mig under loppet av denna bygga. Förhoppningsvis kan jag dela ett par saker att hjälpa till med din CNC bygga.Min ram...

Min första CNC maskin

Denna CNC skapades med delar köpte men kicken project www.aquickcnc.com.Här är slutade Kickstarted projektet https://www.kickstarter.com/projects/ajquick/cnc-b...Designen var byggt med aluminiumprofiler och 3 tryckta delar.Den stora delen av utformni...

Hur man CNC: I tre steg!

Komma igång med CNC kan vara knepigt, det är en kraftfull metod att skära nästan vad som helst, men att veta var man ska börja och förstå grunderna kan vara överväldigande. Jag bryta varje steg ner och visa dig hur man fyller i ett enkelt projekt frå...

TheMaker2 hemgjord CNC

Hi! I detta instructable jag ska visa dig min andra hemlagade CNC: TheMaker2. För att bygga en mer robust struktur jag inte beslutat att bygga den med ett rörligt gantry, men med ett rörligt bord på x-axeln och en fast struktur för y-axeln, som inneh...