12V-180kV: en ackumulatorn driv Marx Generator (och introduktion till elektronik)Om du läser detta Instructable, en sak är förmodligen sant: du är intresserad av hög spänning! Om så, har du kommit till rätt ställe; Marx generatorer kan tillfredsställa din törst efter gnistor, lugg, och spänningen. Jag gjorde denna Marx Generator flera år sedan, men det gick ut ur kommissionen efter några experiment och förblev så tills jag fixade det ungefär en månad sedan. Jag bestämde att det skulle vara häftigt att detalj byggandet av enheten, så att andra kan också uppleva spänningen av Marx generatorer!

Jag skulle vilja använda detta Instructable som ett tillfälle för att beskriva några av teorin som betonar den fysiska fenomen som Marx generatorn sysselsätter. Elektronik lockar en blandad skara entusiaster, inklusive några som är mer bekant med fysik och några som inte har haft så mycket exponering. Det finns redan flera bra Marx Generator Instructables (en handledning av Plasmana). Jag hoppas bara att läsarna kommer att ta bort från detta Instructable något mycket mer spännande än gnistor: en entusiasm för vetenskapen om elektricitet.

Men först, jag måste påminna er om att det finns verklig fara med el. Energi skapar och energi förstör. Men även låga energi kan vara farliga. Tänk på den mänskliga kroppen som en känslig elektronisk utrustning. Det tar inte mycket att steka kretsarna. Vara smart. El gör ont! När i tvivel, rör inte denna tråd. Glasögon är alltid en bra idé.

Okej, låt oss komma igång.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hård driva delar Generator och teori Tester

detta är en enhet byggd av hård driva delar och en träbit som simulerar effekten av en windbelt. Jag byggde detta eftersom jag tror att detta sätt att framställa energi kunde användas annorlunda med detta jag kan vara var som helst och inte behöver v...

Bygga en enkel Marx Generator

gillar du idén om tesla spolar och andra hög spänning gnistor grejer, men har inte tid, pengar eller tålamod att bygga något som är utstuderad?Tja, här är en kul 'n' enkelt projekt som kan göra stora, feta, bullriga gnistor minst 2 inches lång, och k...

Hög spänning Power Supply för Marx Generator

något om du ber mig att skicka en instructable om hur man gör en hög spänning strömförsörjning till makten Marx generatorn på detta instructable.Tja, är här den instructable du har väntat på!Enheten vi ska använda för att göra en power supply för Mar...

Ackumulatorn-driv Bluetooth 2.1 högtalare!

Litiumbatteri drivna Bluetooth 2.1 högtalare!Jag behöver en badass bärbara ljudsystem som är fullt transportabla och körs på batterier. Jag kollade ut ursprungliga harman/kardon go + play, basen var definitivt fantastiskt, men den förbrukar 8 x galna...

EL Wire hatt: Sekvenserade och ljud aktiverat med fjärrkontroll - drivs med Arduino och Sparkfun

Välkommen till Instructable guide av hatten EL Wire med några roliga funktioner.Konceptet är en EL Wired hatt med 8 sekvenserade EL ledningar kontrolleras av en trådbunden fjärrkontroll. Flera hastighetslägen kontrollerbar sekvens är förprogrammerad...

AA ackumulatorn driv "Tesla Coil"

första sakerna första:DISCLAIMER: Jag är inte ansvarig för några skador eller skada på egendom som kan drabba dig från efter detta instructable. Hög spänning el kan vara farliga och bör endast bearbetas med på egen risk. Korrekta säkerhetsåtgärder bö...

Driva ditt hem och workshop med steam

första tack för att läsa min instructable. Detta är ett pågående arbete, kommer jag att lägga mer till detta instructable om hur man bygger en ånga turbinen och kraftverk för ditt hem. Som alltid om du hittar några stavfel eller eventuella misstag be...

Hur man gör en Sega DreamCast-konsol till en ackumulatorn driv handheld portable

första pic är av den färdiga artikeln, enligt sista sidan i guiden.INLEDNING:Det har bara varit om ett dussin sådana enheter i förflutnan från olika datorbyggare, en av dem var min för några år sedan. Därför tänkte jag det skulle vara trevligt att gö...

Mini flyta drivs av LEGO och Android

detta var som min 5: e klass lärare gav till oss istället för en statlig rapport. Varje barn tilldelades till bygga en flottör som kunde flytta. De flesta barnen använde vagnar, skateboards eller R/C bilar. Jag beslutade att använda en mobiltelefon o...

Kapsling för intern lagring driva 3,5" och 2,5"

Jag skapade detta Instructable eftersom jag ville ha en enkel, men säker täckning för min inre HDD. Jag förvara alla mina extra filer som jag har på det och jag vill enkelt använda den precis som en USB, flytta filer från skrivbordet till bärbara ell...

Max Spider - drivs av LEGO och PIC mikrokontroller

så Max spindeln besökte oss i labbet idag, och ville komma in i halloween anda. "Jag skulle vilja släppa ner på folk i hissen," flinade han, på ett sätt som bara en spindel kunde."Jag har bara en sak," jag blinkade och sätta lite något...

En enkel introduktion till transistorer och PWM (Pulse bredd modulering)

silicon transistorn uppfanns 1954 och har ansetts vara en av de största uppfinningarna i historien av teknik. Dess uppfinning praktiskt taget gett upphov till området för elektronik och bidragit till alla våra moderna datorer, iPods, telefoner, etc....

"Highwayman Inn" (från Sketchup och 3DS till verkligheten)

I denna tutorial visar jag dig hur till digitalt design och bygga ett dockskåp med hjälp av laser skära material och harts-cast delar. Dessa tekniker gör att du kan reproducera dina delar för begränsad kör produktion om du så önskar. Lite back-story:...

BaW-Bot del 3: Lägga till syn och Touch till Bot

detta är den tredje delen av vår BaW-Bot (klockor och visselpipor Bot) bygga-5 separata instructables som undersöka olika Arduino-relaterade tekniker, kombinera för att skapa en Bot med alla klockor-och-visselpipor.Del 1: Bygga en Arduino på ett bräd...

Konfiguration av MKS Sbase v1.2 32-bitars Controller grunderna och intro till Smoothieware.

ProlougeJag är verkligen glad att se hur denna grundläggande intro till Smoothieware och MKS Sbase 1.2 controller har fått så mycket uppmärksamhet, och hoppas verkligen att det kommer att hjälpa människor att komma igång eller besluta att inte.Jag ha...

Arduino nybörjare och grundläggande elektronik Kit Primer

lärde jag mig att en av mina systerdöttrar hade ett intresse för programmering. Hon arbetade med robotics på gymnasiet och har en sommar praktikplats där de hade Arduinos. Jag tror att hon kunde låna en Arduino för att experimentera med hemma men var...

Med hjälp av Arduino och Python till handling/spara data

ett snabbt och enkelt sätt att se (och sedan spara) data tagna med en Arduino till din dator.(Obs: inte den mest robusta metoden, men det fungerar tillräckligt bra)Material:-Arduino (jag använder en Uno)-Dator (jag har en Dell, men det bör verkligen...

Hur du ansluter en Windows Laptop och iPhone till ett trådlöst nätverk

Inledning:Forbes sade i mars att statistiken visar att höghastighetsinternet finns nu i nästan åtta av tio hem i USA. Världen blir allt mer beroende av tekniken, och det verkar inte att bromsa något snart. Annan statistik Forbes publicerat är att var...

Göra en låda och armband till din käraste stjärna

Julen är dags och jag gillar att ge bort hemgjorda presenter. I år blir det ett armband i en snidad låda med ett speciellt meddelande.Jag ville spela med ord och stjärnor. På locket till rutan jag ristade: "Du är stjärnan i mitt liv". På ena sid...