3D tryckt MatTracks för RC bil i skala 1/10Tidigare i höst, var jag i butiken för hobby att plocka upp vissa delar för min Sawback Gmade GM52000 och såg en uppsättning vad såg ut som små MatTracks att installera på den. Inte vilja spendera $250 hobby butiken ville för begagnade set, tänkte jag, "Hej! Jag kan göra detta!" Så beslöt jag att 3d skriva ut mina egna anpassade RC bil spår.

Sedan dess, jag har gått igenom flera dussin revideringar, få passform och utseende bara rätt, och försöker hitta alla nödvändig maskinvara, tillsammans med installera min skrivare att hantera gummimaterial behövs för att skriva låtar och andra gummi delar från.

Min ursprungliga design används min egen form av ram, som förbättrats på andra tillgängliga mönster genom att erbjuda en längre marken kontaktyta och något högre axel lift, fördriva tiden stilla uppehållande rensningar för att förhindra att gnugga. Min senaste design är faktiskt en direkt kopia av den MatTracks används på Ken Block F150 Raptor, "RaptorTrax". Jag sökte på internet efter en tydlig bild, och med hjälp av mätningar från foto och specifikationer från Mattracks webbplats, kom upp med denna design, som ser förvånansvärt realistisk.

Slutligen färg valdes för att matcha färgen på raptortrax så nära som möjligt, men en ljust gul skulle kunna användas mer vanliga MatTracks färgerna, eller du kan använda valfri färg som du tycker är cool.

Detta är min första Instructable, och jag skriver det för att jag tycker alla ska ha tillgång till sina egna 3d tryckta anpassad rc bil spår! Om jag vinner ska jag använda skrivaren för att göra fler tryckta RC bildelar naturligtvis :)

Se Steg
Relaterade Ämnen

USB Flash drive i bil nyckel skal

jag trodde det skulle vara roligt att ha en flash-enhet som var märkta Honda eller Ford eller Chrysler, etc. Det råkar vara så jag hade ett skräp bilnyckel.Jag hackade av viktiga bladet, urgröpt plast viktiga huvudet, och epoxied ett flashminne inuti...

3D tryckt gamla tid Cider Mill i HO skala

Som barn jag var fascinerad (och fortfarande är) med de saker som var här innan jag var. Då var det naturligt, att jag drogs till modell railroading som ett sätt att återskapa tidigare, och i synnerhet till modellering av den sena E.L. Moore. Mr Moor...

Bygga en 3D tryckt 1: 100 skala häst dragna vagn

Den utrustning som refereras här har nu släppts till Thingiverse och begränsad kopior finns till salu på eBay.Detta instructable beskriver montering av en 3D tryckta kit för en 1: 100 skala kopia av en 2: a världskriget vintage häst ritade leverans v...

3D tryckt målat glas ljus dekoration

Jag är alltid nyfiken vackra glasmålningar i museum och kyrkor. Typen av glaskonst har finns i tusen år, traditionellt färgade glas skapas med tillsatsen av mineraliska pulver. hela processen tar lång tid att göra med skicklig hantverkare. Min idé är...

RS-01 Ayrton Senna’s 1993 McLaren MP4/8 Formula 1 3D printed RC Car

Om bilenEn hyllning till Ayrton Senna, 22 år sedan han dog 1: a maj 1994.Av Brett Turnagewww.bti3dlabs.com Simplify3dhttps://www.simplify3d.com/3D-Printed-tribute-to-f...3ders.comhttp://www.3ders.org/articles/20160502-3D-Printed-...3dprint.comhttps:/...

3D skriva ut ett ledat Warhammer 40k Power Fist

Förra året gjorde jag en Crimson knytnäve Space Marine kostym. Alla verkade verkligen gilla det, du hittar den instructable jag gjorde beskriver den kostym skapande här: Gary Sterley 40 k Space MarineFeedback på kostym har varit awesome, är den mest...

Lätt DIY papper hantverk: Hur man gör Origami säng med sängkläder

Jag har alltid haft en speciell fascination gör Lätt DIY papper hantverk projekt och lära sig hur man gör Origami säng med sängkläder har varit mitt första steg på avenyn. Att göra ett enkelt papper hantverk en Origami säng för Doll House är en otrol...

Thorin Oakenshield costume

Jag lyckades göra denna kostym i ungefär en månad, genom att stänga av läxor och spendera varje ledig minut av min tid på den. Spenderade kanske $30 totalt? Jag hade en massa saker förväg: filtar, T-shirts, lera, stövlar, etc.Ber om ursäkt för klumpa...

Vakuum bildas betong mögel

I detta Instructable som vi ska dela bildas vår process för att skapa vakuum plastformar för att göra betong språngbrädor. Detta innebär:Utforma formenAtt göra positivt (skulpterade lera eller gips, CNC dirigeras MDF, Etc.)Skapa en gummi mögel (gjutb...

Glöd i mörka UFO lampan

Inspirerad av olika främmande bortförande stil lampor ute, jag gjorde ett försök att utforma och skapa en förenklad mini version som var helt 3d tryckt med undantag för LED-lampor. Inte bara gör det lyser upp, men det lyser också i mörkret efter inak...

Vintage is bröstet från trä pallar

Vintage is bröstetUrsprungliga kredit går till"Beach Bum levande"Hitta honom på Youtube.comVarma Florida sommaren, läckra kalla drycker. Förra året jag försökt is hink av pol, eller lidit bara wam drycker. Då jag snubblade på denna stora idé på...

Få mer höga femmor på jobbet

Jag flyttade till en ny skrivbord vid piren 9 och var inte att få nästan tillräckligt höga femmor. Lyckligtvis är det nära ett område med hög trafik där går alla på väg till 3D-skrivarrum. Jag designade en enkel fönster grafik för att uppmuntra höga...

Building a 1:100 Scale Bailey Bridge

Den utrustning som refereras här har nu släppt till Thingiverse och begränsad kopior finns till salu på eBay.Detta instructable beskriver montering av en 3D tryckta kit för en 1: 100 skala kopia av den berömda Bailey Bridge World War 2.Från Wikipedia...

Ultra ljusa 24-LED upplysta förstoringsglas

detta projekt lyser upp en 5 x förstoring genom att lägga till 24 ljusa lysdioder.Det är byggt runt ett förstoringsglas utformat som en exklusiv version av en optisk lupp. Förstoringsglaset har en klar plast kjol som syftar till att erkänna ljus från...

Den Orange Screamer

Så fort jag såg Kiteman's laser skär POCKET SIREN jag trodde det skulle vara bra som ett 3D tryckta projekt också, go så here we med ORANGE SCREAMER. Jag designade min egen version från början med hjälp av det utmärkta och * fri * DesignSpark mekanis...

Hur man gör en H & K MP5K trä

jag har alltid älskat rescue scenen från matrisen. Så har för att bygga en H & K MP5K varit på att-göra-lista ett tag. Denna pistol är dock mer komplicerad än en västra colt (se min andra instructable på den där).Men nu, jag fick äntligen runt att gö...

123D design fullt ledade strid Robot actionfigur

officiellt, detta var mitt sista projekt, bit de motstånd av min tid som Artist in Residence på Instructables.(Bit de motstånd... Jag ville alltid säga det!)Mina damer och herrar: Jag ger dig min fullt ledade strid robot actionfigur, med dubbla missi...

Modell själv med en 3d-modell (kanske din familj också)

för att skapa en 3d-modell av dig själv med en 3d-skrivare måste du använda ett program som de i familjen 123D för att skapa en 3d-modell av dig själv. Du måste ta flera bilder av dig själv från olika vinklar och sätta dem i programmet och har det ge...

WW1 1/3 flygande museikvalitet 1/3 skala Sopwith Pup

Detta är en fullt fungerande flygande fjärrkontroll 1/3 skala kopia av WW1 Sopwith valp.Den drivs av en 60cc twin cylinder fyra slår bensin motorn spännvidden är över 100 tum.Denna modell visar hur 3D-skrivare kan användas för att tillverka högkvalit...