50 år gamla Vise restaurering-med grundläggande verktygJag har velat köpa ett skruvstäd under lång tid, men Griffins är mycket dyra.

Lyckligtvis, igår, när jag hjälpte min morfar organisera och ordna några verktyg i sin verktygslådor, Vi hittade ett riktigt gamla vise, visar det sig att min Store-farfar använde den för att göra alla typer av olika gips och lera skulpturer!

Efter att ha hört att det är över 50 år gamla, jag var inte förvånad över att se att det rostiga och var täckt i smuts. Jag ville lämna det här sättet, särskilt om jag ville hålla det i mitt rum, det skulle inte se riktigt bra.

Jag beslöt att göra en snabb google-sökning för att se om jag kan hitta något tips på hur man fixar det, och jag var ganska bummed för att se att det fanns endast några tutorials, som inte var så bra...

Då mindes jag Jimmy Diresta, jag har sett honom göra många "verktyg restaurering" videor, jag visste att jag inte hade de dyra verktyg som han har men det fortfarande skulle ha varit bättre än ingenting, men även han hade inte någon vise restaurering videor! Så jag var tvungen att tänka på allt själv, och vad du ser här är vad jag gjorde.

Jag kommer att låta dig veta att min kamera är en ganska pessimistisk kamera, bilderna visar inte en mycket stor skillnad i före och efter men lita på mig att det finns en dramatisk skillnad

Okej, låt oss få arbeta!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Justerbar utarbetandet bord med grundläggande verktyg och material

jag har spelat runt med tanken på att få mig en liten utarbetandet bord, som jag hittar den justerbar vinkeln ganska bekväm för ett antal olika saker: Rita, läsa, skriva, arbetar med tangentbord/mus, etc. Först testade jag det ut genom att bara sätta...

Bygga en bågreaktorn med grundläggande verktyg och kompetens

jag trodde det skulle vara häftigt att gå som Tony Stark för Halloween, och jag vände mig till Instructables för idéer om hur man bygger en bågreaktorn. Problemet är att de bästa och mest korrekta Arc reaktorerna på webbplatsen som Honus' och Kyling...

Bokbindning med grundläggande verktyg <>

Bokbinderi är ett förvånansvärt användbart verktyg i en ålder av instruktionsböcker inte är supplied.or om du vill göra en skissbok eller dagbok med din favorit papper, de gör också ett underbart personliga valentines gåva.De grundläggande färdighete...

En låg kostnad 3D skrivare med grundläggande verktyg

Att införa "Ad (str) apto"Välkommen till vår 1: a försök på att göra en instructable. Detta är en billig, snabb och mycket "hacka" bootstrap skrivaren löst baserad på reprap "Adapto" (http://reprap.org/wiki/Adapto) ut volymen...

Göra bilder till riktiga saker med grundläggande objekt & verktyg från clipart till objekt!

Har du någonsin sett en bit av clipart eller kanske gjort en ritning av något som du vill göra till ett verkligt objekt - kanske för att bära, eller som ett konstverk? Har du velat hänga Space invaders från julen träd, men visste inte var du ska börj...

Grundläggande verktyg för Photoshop Elements 11

I detta Instructable kommer jag berätta om alla de grundläggande verktyg och inställningar du behöver för att få dig igång i Photoshop Elements 11.Njut!Steg 1: Komma igång När du klickar på din Photoshop Elements 11, en tabell (bild 1) kommer komma u...

!!!! Kan lära sig PIXLR!!! (Grundläggande verktyg)

jag har sett många av du vill lära dig PIXLR , mycket imponerande verktyg för fotoredigering...När jag sett det första min reaktion var WAOOWW!!! dess like online photoshop,, behöver inte installera photoshop på 500-700 MBSå killar som vet photoshop...

Container Wood elgitarr (med grundläggande handverktyg)

Jag byggde denna gitarr från trä som jag drog från en container, som titeln antyder och mestadels handverktyg som används. Jag använder två elverktyg, en borr och en dremel.Det tog mig över en månad att göra, spenderar i genomsnitt ca 8-10 timmar om...

Med grundläggande elektronik till Internet (IoT) | Home Lights

Detta är handledning fyra av serien där jag tar elektroniska apparater som normala du har kontroll över med en Arduino, till internet med en Spark Core. Efter att ha talat om grunderna det dags att öka lite och börja ta dagliga elektronik till intern...

Linje följande Robot med grundläggande PD (proportionell-derivat) kontroll

Detta Instructable kommer att visa hur PD (Proporational-derivat) kontrollen i en enkel rad efterföljare. I exemplet används rad efterföljare utvecklats i grundläggande linje efterföljare Instructable:Följande komponenter kommer att användas:1. troll...

Bleckplåt Tjej #3--grundläggande verktyg för att arbeta med plåt

plåt är lätt att arbeta med hjälp av grundläggande handverktyg. Denna video visar dig vilka verktyg du behöver. Kolla in http://www.tinplategirl.com för alla videor i denna serien, samt massor av stora projekt som du kan göra!...

Handgjorda wire smycken-halsband kedjor för kvinnor med grundläggande ringlande tekniker

skapa denna handgjorda wire smycken med hjälp av mångsidiga ringlande och vrida tekniker. Varje pärla som ingår i denna kedja halsband för kvinnor är unik och verkligen enastående. Du förtjänar det!Skapa egna handgjorda wire smycken är en konstform s...

Använda Google Sketchup: Grundläggande verktyg

Hej, sketchup är inte så komplicerat som du tror det kan vara, försök den ute med gratis nedladdning (jag inte reklam och försöker få dig att ladda ner det för att jag får pengar, jag gör detta eftersom jag tycker det är ett mycket roligt program som...

Med grundläggande elektronik till Internet (IoT)

Efter experimentera och ha roligt med Sakernas Internet användande en Gnista Core, insåg jag att jag kunde lägga till en serie tutorials upp på Instructables. Så detta instructable är först i en serie av instructables, där jag ska visa dig hur du ans...

24 hr Digital klocka endast med grundläggande CMOS marker

PCB konst ingår i detta instructable så kan du enkelt göra det!En 24-timmars baserade klocka baserat på dubbla decennium räknare, och utfärda utegångsförbud för, eller utfärda utegångsförbud för, BCD till Decimal omvandlare och en kristalloscillator....

Hur man bygger en trä platta tabell med inga synliga fästen med grundläggande elverktyg & lite epoxi lim

jag använt en platta av 500 + år gamla NZ infödda Matai timmer man gör detta bord och gjort några stora dymlingar & epoxi 2 pot limmet att fästa benen till bordsskivan. Slutresultatet är en trevlig ser rustika super stark soffbord överdrag i hem gjor...

Handgjorda fullkornsbröd. Lätt med grundläggande husgeråd.

Enkelt baka bröd från grunden utan specialverktyg. Göra denna enkla runda cob limpa för hand med bara en kruka, ett par skålar, en plan yta, en cookie blad och en sked (och, naturligtvis, ugn). Varken maskin eller bröd pan används. Få ingredienser be...

Konvertibla ek barn släde - enkel Design / grundläggande verktyg

jag var ute efter en julklapp till min 16 månader gammal Gud-dotter. Från början tänkte jag på att köpa en vintage släde eller kälke och fordonsreparationslackering det se helt nya men som finns var "inredning" bitar som hade sett bättre dagar o...

Super grundläggande Solar Lighting under $75

Om du letar efter en enkel, är billig men tålig solar belysning setup för din byggnad eller ekonomibyggnad då denna handledning perfekt för dig. Det finns många tutorials på denna webbplats men vi ville göra vårt system så sparsamt som vi kunde och f...