Arduino handledning: Kapacitiv Touch sensorerHej alla!

Detta instructable är en handledning som vägleder dig om hur du använder kapacitiv touch sensorer med Arduino. En kapacitiv sensor är ett slags touch sensor, som kräver liten eller ingen kraft att aktivera.

I detta Instructable om kapacitiv touch avkänning, ska jag visa dig:

  • Hur kapacitiva sensorer fungera
  • Hur du använder dem med en Arduino
  • Implementera dem i 3 Arduino projekterar, som ingår i detta Instructable
  • Hur man använder den CapSense bibliotek-som används i de två första projekt. Jag har också tagit med demonstrationen koden och det är förklaringen till CapSense biblioteket...

Färdigheter som krävs för dessa projekt är minimala:

  • Grundläggande kunskaper i elektronik och arduino.
  • Lödning (valfritt)

Så låt oss komma igång genom första att få veta vad detta kapacitiv touch sensing handlar om!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Arduino - TTP223B - KAPACITIVA TOUCH SENSOR SWITCH

Hej världen! Idag gjorde jag en kod för den ttp223b kapacitiv touch sensor. En sensor som jag testar för min webshop, och det gör sitt jobb! Så snart jag kommer att lägga till min webshop på arduinosensors.nl. Koden är verkligen lätt och kan användas...

Arduino elektrometer/kapacitiv objekt Sensor

min passion som en maker är för robotar. Jag har gjort ett dussin eller så, mestadels genom att använda Arduino. Saken är den att jag är typ av uttråkad av de flesta av de robotar som få gjort-line anhängare, sumo, photophobes/vores, BEAM, etc. Det s...

Simon säger med kapacitiv touch sensor

Detta är en grundläggande övning för noobs i arduino.Jag tycker om programmering och jag tror att mi kod kan vara intressant för någon. I min recension om du vill lära sig programmering du shouldn´t kopiera koden på alla i första gången, bör du försö...

Arduino kapacitiv Touch spel

Detta är ett spel, genomfört från olika spel som pacman och mario brothers, som du kan förmodligen se!Jag fick idén att kombinera den kapacitiv touch och bearbetning att göra ett spel genom en instructable att jag såg (allmänt om kapacitiv touch sens...

Hur man gör en kapacitiv touch pad.

Det finns massor av projekt där ute för att använda kapacitiv touch sensorer.Detta instructable inspirerades av någon som gjort en kapacitiv touch Arduino piano.Problemet är hur man enkelt gör en touch pad, särskilt om du vill ha en tunn eller flexib...

Kapacitiv Touch Sensing för en personliga Massager

Snabbt göra en banan, en dryck, din sängram, spanking paddel eller ens din sexpartner till en beröring-känslig controller för din dildo! Synkronisera de njutbara känslorna av en metall head massager med din dildo, eller spela dina älskares kropp lik...

Ledande tråd Touch Sensor

Efter att ha testat kapacitiv touch sensor utbrytning med olika ledande tyg material, ville jag skapa en array med ledande tråd spår som kan användas för att aktivera sensorn touch istället. Detta instructable visar hur du ansluter ledande tråd till...

Touch-sensorer Arvidsson Touch Hand skaka.

Touch sensorer som the namn antyder, det är den teknik som har kör bakom dagens Smart teknik & Off Course det skulle vara Tomarrow's Innovation. Det är mitt college projektet för en månad träningspass. Det är resistiv Touch sensorer teknik projekt. I...

Surface Mount St (Pinoccio touch sensor)

Ett par år sedan, jag postat en nybörjares Guide till löda pasta. Jag har nu lärt mig hur man fäster ytmonterad komponenter med en lödkolv, så här är en uppdatering!Kolla in videon ovan för allmän teknik. (Vi använder en Pinoccio kapacitiv touch sens...

Kapacitiv Touch Arduino Keyboard Piano

med endast en Arduino, några motstånd, en Summer och några bitar aluminiumfolie, kan du skapa din egen touch-sensor piano keyboard på bara några minuter! Med en Arduino Uno kan skapa du ett piano med upp till 18 nycklar. eller med en Arduino Mega, ka...

Kapacitiv Touch Arduino lampa

EDIT: Jag gjorde ännu en av dessa och hacka en ikea-lampa med den. Du kan se den "vänners kompatibla overe härProblemetDet är sent på kvällen, och din mobiltelefon ringer. Du kan inte se där det är, du blint famlar runt ditt Nattduksbord, förgäves fö...

Arduino - Touch sensor växla med KY-036

Hej världen! Här går vi igen...! Jag gjorde ett annat exempel på en av sensorerna jag fick.Denna gången gjorde jag ett exempel för KY-036 Touch sensor.Följ nästa steg för den schematiska och kod.Steg 1: Schematisk kod & reservdelslista.Bara tråd det...

Kapacitiv touch vibrerande box

en dag kom jag in i en mobiltelefon vibration motor. Efter undrar vad till gör med det, kom jag upp med detta. Om du har någonsin sett dessa skallerorm ägg upptåg för att "skramlar" när du öppnar det, är detta väldigt lik den... bara med arduino...

Kapacitiv touch humör/Ambilight

detta instructable är en snabb uppskrivning av min erfarenhet av att skapa en multifunktionell moodlight. Vissa grundläggande kunskaper av elektroniska kretsar förväntas. Projektet har inte ännu färdig, något att lägga till funktioner och tweaking må...

Hur du skapar din egen kapacitiv touch flygplan med electro deg!

Komma igångMålet med detta Instructable är att förvandla din electro degen till en kapacitiv touch-knapp med Arduino med hjälp av CapSense arduino biblioteket.Du behöver:Start Arduino KitInuti din startar Arduino Kit hittar du:Hoppare ledningar8 x LE...

Morsealfabetet med kapacitiv Touch!

Hejo! Idag kommer jag visa dig hur man gör en kapacitiv touch morsekod thingamajigger! Dess ganska cool och rolig för en grundläggande arduino projekt. Dess ganska lätt och lärande om kapacitiv touch växlar är en väg som tar dig till många ställen. N...

Super Secret kryssrutan Lås med kapacitiv Touch

Hej alla, jag ville dela ett projekt som jag precis avslutat. Jag byggde en super hemliga låsbar låda för min väninnor lillebror. Han har en talang för creative lego bygga så jag trodde det skulle vara en bra idé att öppna honom Arduino så snart som...

Arduino | 37 i 1 sensorer Kit förklaras

Hej där, Arduino enthousiasts!I detta Instructable kommer jag förklara grunderna om alla individuella sensorer i de "37 i 1 sensorer Kit för Arduino".Varje steg innehåller en liten bit av information om en sensor och en grundläggande kod kommer...

Sy en mjuk krets Touch Sensor

Låt oss sy en krets som svarar på beröring.Denna handledning visar hur man gör en mjuk krets Touch Sensor.När tryck appliceras på sensorn en LED tänds på grund av variabeln "touch" tryck.nivå: nybörjare. Du behöver grundläggande sömnad färdighet...