Bygga en Mission bosätta sig (eller tre)jag har alltid gillat de enkla linjerna och diskret elegans av möbler från konsthantverk / uppdrag perioden av möbeldesign (de flesta av den, ändå). Jag insåg tidigt, dock att det enda sättet jag någonsin skulle egna något liknande som (av någon märkbar kvalitet) var att bygga det själv som de flesta av kvalitetsmöbler i den stilen skulle anses vara "boutique" möbler... komplett med ett "boutique" pris för minst en arm... möjligen ett ben... kanske ett öga...

Jag gjorde lite forskande och kom med några planer som säljs av Trä Magazine. Även om jag kände deras design var en bra utgångspunkt, jag definitivt ville ha en längre och djupare version av soffan (eftersom soffor är för tupplurar, alltför, och jag inte passar i en standard-storlek soffa) och jag ville lägga till lite av min egen stil - så jag använde sina planer som grundläggande utgångspunkt och gick därifrån. Jag hamnade gör soffan 1-1/2" djupare och 6" längre (observera dessa dimensioner är multiplar av 3/4"), att överge några av deras uppgifter och lägga till några av mina egna.

Jag kommer inte att täcka djupgående dimensioner och detaljer eftersom jag känner att inte skulle vara rättvist att folk på trä Magazine som har planer som jag använde som en stiftelse (så köpa dessa planer!), men jag kommer att peka ut vad jag anser vara de svaga områdena i sin design och de ändringar som jag gjorde för att skräddarsy design mer till mina personliga preferenser. Som alltid kommer jag bland annat några av de tricks, prövningar och vedermödor som går med ett projekt som detta.

Ursprungligen, planerade jag på att göra flera stycken och sälja några av dem att betala för material - buuuuut... Jag fick aldrig den sålda delen - lol. Jag slutade två träsoffa (soffor), en loveseat och en stol. Träsoffa och stol är tillverkade av kvartalet-sågade (QS) Red Oak, och loveseat är filippinska mahogny och australiska Lacewood. Jag hade också planerat på använda QS vitek (traditionella material för dessa bitar) som jag ville använda ammoniak "rykande" processen för att skapa den slutliga färgen, men att hitta kvartalet-sågade ek i någon märkbar kvalitet/kvantitet har blivit mycket svårare med åren - så jag bosatte sig för QS Red Oak. Red Oak, BTW, vänder inte en fin mörk patina som ek gör när pyrogen med ammoniak - det visar en sjuklig grön. Riktigt konstiga.

Kostnader: Bygga kvalitetsmöbler är inte precis billigt - men sedan kostnader är relativa. Jag tillbringade ungefär $4000 på material ensam för hela projektet - men - jag producerat fyra stycken av släktklenod kvalitetsmöbler kommer att (bortsett från en vandrande nuke eller villabrand) runt längre än jag kommer. Jag snåla inte på något material - det är alla top-hylla grejer - och till skillnad från de flesta moderna möbler, dessa är helt återuppbygga-stånd. Jag skulle tänka mig att om du ville bygga något lite mer budget-medvetna, du kunde bygga en anständig settle för runt $650-$800- men när man betänker att dessa soffor säljer för mer än $4000 - $7500 varje, $4000 i material för dem (inte räkna labor) alla inte är så dåligt.

Tid: Det är lite svårt för mig att uppskatta den tid jag tillbringade eftersom dessa byggdes under en period av cirka 8 månader på och av. Jag började på hösten arbetade del sätt genom vintern och så jag var tvungen att vänta på bra väder att spraya den slutliga finishen - så - en stor del av att 8 månader spenderades med mitt vardagsrum fyllt med soffan ramar väntar på att få över 70 grader F utanför :) Jag tror att en rimlig uppskattning att bygga en av dessa skulle vara ungefär 60-80 timmar för en mellanliggande woodworker.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Tvätta ull eller andra fibrer för spinning.

Ull och andra animaliska fibrer kan vara knepigt. Om du gör det fel du får en glopping våt massa av filt. Inget kul alls och potentiellt kostsamma om inte ett slöseri med tid och ansträngning. Vissa fibrer är lättare än andra att tvätta och är mer to...

Havsskum kajak, osänkbara skum kajak alla kan bygga, 16 pund och åtta fötter kul

kan du skära en knaprig bagel med en kniv, sticka en smörgås tillsammans med mayo, riv ost, skär tunt tyg med sax, sträcka rynkor ut lakan och rulla färg på en vägg? Då kan du bygga denna båt!Jag har byggt sju små kajaker under åren, alla har varit f...

Att skapa en Dodgeball som kan sätta sig bort

Jag blev inspirerad av Moen Reflex teknik att bygga en dodgeball är att sätta sig borta. Kolla in denna video att se den i aktion!Steg 1: Uppskuren din dodgeballDet första steget är att kärna ut din dodgeball och placera en sfär av den.Det kan ta dig...

Bygga din egen brasilianska Tamborim (med eller utan jinglar)

Nästa punkt i min serie av DIY brasilianska instrument är min tamborim. Denna version innehåller jinglar (som Meinls "patenterad" tampeiro), men du kan lika enkelt skära dessa ut. Jag gillar nya i ljudet, så jag höll dem på för detta bygga. Meda...

En ram för att göra prisvärda & eleganta modulära styrsystem (USB till MIDI, gömde sig, eller seriella)

***JAG HAR SKAPAT EN NY INSTRUCTABLE FÖR DIY STYRENHETER:*************************************************************************************************************************************************************************************************...

Att bygga en 3D bosättare Catan ombord

syftet med detta instructable är att hjälpa dig genom processen att skapa din egen unika 3D kakel för att spela Settlers of Catan. Tidigare skrev jag detta på min blogg som gör din egen 3D Settlers of Catan. Du kan besöka min webbplats för mer inform...

Bygga en Extra stor hund hus (eller lekstuga) från 100% bärgning och skrot material

Min hund Barli, en neurotisk vorsteh, var absolut bane min existens för de första åren var vi tillsammans.Men sedan hände något. Jag vet inte om det hände under loppet av en dag eller två usla år, men Barli blev min bästa vän. Han har fått sin stora...

Mini papper Mache lätta upp Christmas Tree

Från ett engineering perspektiv tror jag papper mache är fascinerande eftersom det låter dig göra en mögel, eller en semi-permanenta fysiska post, av något (dvs, en hand, någons ansikte eller en ballong) bara med ganska vanlig, billig material. En sn...

Hur man bygger en smörgås ombord, eller en "Ett" tecken

vi hade nyligen vårt öppna hus på TechShop i San Jose. För att hjälpa direkt trafik och fotgängare, skapade vi dessa tecken. Vi ville ha något som var robust och relativt billigt så vi skulle behöva oroa dig för mycket om skylten "gick bort." Hä...

Lär sig eller lär Arduino utan någon linje av kod #1

Del 1: Hello WorldIntroduktionHej alla, detta är den första Arduino läraren på hur till program utan att skriva någon rad med kod, använder Ardublock, som är en förlängning av Arduino IDE för visuell programmering. Ardublock är baserad på en serie av...

Lär sig eller lär Arduino utan någon kodrad # 2

Hej alla, detta är den andra Arduino läraren på hur till program utan att skriva någon rad med kod, använder Ardublock, som är en förlängning av Arduino IDE för visuell programmering. Om detta är första gången du använder Ardublock, besök den första...

Hur man bygger en brand (utan en match eller en tändare)

Om du vandra mycket eller du behöver bara veta vad man ska göra i denna situation läsa på.Svårighetsgrad: Måttligt utmanandeInstruktionerDet första du behöver är OK om en och en halv fot långa flexibla gren. När din gjort att hitta ett hitta en bit b...

Dammen Bridge - hur man bygger en trädgård Bridge eller välvda gångbro

Hej medlemmar,Jag byggde bro över min ström / creek. (22 fot gångväg). Kan användas också för damm bridge. I trä har min överbryggar en japansk stil. Jag skulle vilja dela er mitt experiment. Jag gjorde en guide... steg för steg med bilder. Aldrig se...

Bygga en Shuttlepod i 30 minuter eller mindre

video instruktioner här:http://youtu.be/RjBm1lhybVMMänniskor i folkmassor flytta undan eftersom de tror att du är en professionell och fotografer försöker ta bilder på den här enheten. Detta är min första design och den arbetat böter från ordet gå. F...

Hur du gör din egen tomt klar akryl färg medium billiga

Hej alla!Nyligen, efter veckor efter veckor av undersökningen (som 5 veckor kanske) ive äntligen löst ett enormt personliga problem.Jag säljer thermochromic pigment (och andra specialeffekter pigment, material, ect), och med så mycket, så billigt til...

Apple Cheesecake

av alla cheesecakes har jag lärt känna och kärlek, jag tror jag gillar apple cheesecake bäst. Det vill säga jag gillar det bättre än någon cheesecake gjord av juniorer, Veniero och kanske även min mor (om inte för att jag fick detta recept från henne...

Raised säng från gamla pallar

jag ville göra en upphöjd bädd så mig och min son kunde växa några veg på en nivå som han kunde hantera.smällen detta ganska snabbt men har potential att bli färdig verkligen fint att ge en riktigt stark, stabil struktur.Det görs huvudsakligen från t...

Bärbar katt-segregator

katter ibland måste begränsas till ett begränsat utrymme. De är sjukt, eller nya, eller besökande eller mycket unga, eller måste ha speciell mat och en chans att äta den i fred. OT lite andra lägenhetsinnehavare är allergisk eller mycket ung, flytta...

Bygga en konkurrens BBQ Trailer eller mat Vending Trailer

Ibland i livet måste man besluta om du har mer tid eller pengar när det kommer till något du vill ha. Detta var en tid när min budget var låg men min vilja och önskan var stor.Jag hade övervägt att köpa en släpvagn och kunde ha finnance en, men jag ä...