En fristående Data logga vindmätarenjag älskar samla in och analysera uppgifter. Jag älskar också bygga elektroniska prylar. Ett år sedan när jag upptäckte de Arduino produkterna, jag omedelbart tänkte, "Jag vill samla in miljödata." Det var en blåsig dag i Portland, OR, så jag bestämde mig att fånga vinddata. Jag tittade på några av instructables för vindmätare och fann dem användbara, men behövs för att göra vissa tekniska ändringar.

Först ville jag att köra fristående, utomhus, i en vecka. Det andra jag ville ha det för att kunna spela in mycket liten vindbyar, flera av mönster här krävs ganska starka vindar komma igång. Slutligen, jag ville spela in data.

Jag bestämde mig att gå för en verkligen lätt rotor design med som liten tröghet och motstånd som möjligt. För att åstadkomma detta, använde jag alla plastdetaljer (inklusive gängade vinyl stavar), kullager kopplingar och optiska sensorer. Andra konstruktioner används magnetiska sensorer eller faktiska DC-motorer, men båda dessa långsamma rotorn nedåt, optik användningen lite mer makt men erbjuder ingen mekanisk motståndskraft.

Datalogger är helt enkelt en Atmega328P med en 8 mbit flash chip. Jag tänkte kommer SD, men jag ville hålla kostnad, energiförbrukning och komplexitet låg. Jag skrev ett enkelt program som inloggad tvåbyte-rotation räknas varje sekund. Med 8 megabit tänkte jag att jag kunde samla in om en vecka värde av data. I min ursprungliga design tänkte jag att jag skulle behöva 4 C celler, men efter en vecka var de fortfarande helt laddat så jag måste ha varit av en storleksordning i energiförbrukningen. Jag använde inte linjära regulatorer, jag körde alla spänning skenor till 6V (även om några av delarna var Fått 3.3V. Yay overdesign!).

För att ladda ner data, jag hade ett komplext system som läsa flash och dumpade det till arduino seriell monitor, och jag klippte och klistrade in i Excel. Jag spendera inte tid att försöka lista ut hur man skriver en kommandorad USB-app för att dumpa flash till standard ut, men någon gång ska jag lista ut.

Resultatet blev ganska förvånande, jag kunde konstatera några mycket intressanta trender, som jag sparar till en annan rapport.

Lycka till!

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY vindmätaren och Windvane för fristående väderstation

Jag skulle vilja dela några kunskaper om väderstation. Som vi hört många gånger om väderstation och vissa människor vill bygga sin egen väderstation i deras hem.Väderstationen är helt enkelt en sak eller instrument som används för att mäta (känsla) v...

Data logga temperatur sond (200 ° C till +1300 ° C)

Jag behövde ta temperaturen vs tidmått för forskning utrustning för att avgöra hur mycket tid i förväg någon bör börja prepping innan de faktiskt avser att använda utrustningen. I det här fallet innebär prepping att kyla ner en metall termisk massa m...

Ställa in en A100LK vindmätaren på en Arduino

Någon tänker installera en vindkraftgenerator, eller ens en hel flock av vindkraftverk, skulle göra klokt att övervaka den föreslagna platsen för minst ett helt år innan spendera ett öre mer på hårdvara. Detta är vad A100LK är utformad för.Det första...

Fristående Intelligent sensorsystem

Fristående Intelligent Sensor (SIS) är en billig bygg-det-själv system som bearbetar information från en mängd olika passiva trådlösa sensorer för att skapa en tidsstämplad logg med meningsfulla uppgifter och slutsatser om en persons hemmet aktivitet...

Vindmätaren från CDROM motor och plast påsk ägg halvor

vindmätaren från CDROM motor, och plast påsk ägg halvorJag har en önskan att bygga en eller två små vindkraftverk att ladda bly-syra batterier. För att se om jag har tillräckligt vind att göra det värt, gjorde jag en vindmätare (vind mätanordning) av...

ESP 8266 fristående WiFI Relay kontroll [ytUt]

SYFTETAtt styra en reläutgång med esp8266 i fristående läge (utan arduino, pic eller någon annan mikro-controller) via Web-UIESP sänder sina egna SSID. Det ansluta inte till en router. lokala IP-adressen för esp är 192.168.4.1Steg 1: Samla hårdvaraES...

Geo Data Logger: Arduino + GPS + SD + Accelerometer att logga, tidsstämpel och geo-tag sensordata

uppdateringar17 okt 2013: Jag har publicerat en guide om hur du använder din Android-telefon kan utföra en liknande uppgift genom att utnyttja din Android enheten är inbyggd GPS och sensorer.6 feb 2013: Med på GeoAwesomeness http://geoawesomeness.com...

DIY fristående väderstation drivs av Arduino

Hej beslutsfattare uteÅterigen är detta inte en steg för steg Instructable. Som alltid jag glömde att ta snaps ta sedan starten av projektet.Idén att bygga en weather station med öppen hårdvara sparkade en lång tillbaka. Vi människor från en DIY loka...

Gör det själv vindmätaren för under $30

Någon avsides medveten om vinden generation system och sådant vet hur mycket alla denna utrustning är overpriced. Kommersiellt tillgängliga vindmätare kostar alldeles för mycket. Så är här hur man bygger en för under $30. Förteckning över delar som b...

Fristående WiFi Radio Control Panel (Arduino Powered)

jag ville ha en Internet-Radio för en lång tid, och var mycket glad över att hitta Tinkernut's Wifi-radion projekt (http://tinkernut.com/archives/2387 ), som jag byggt och har haft i några månader.Men brydde jag mig verkligen för Ario baserad kontrol...

Fristående 16-siffrig display - Arduino & Attiny85

någonsin ville ha en 7-segment display för runt huset? Här är din chans att göra en!Det kan även vara interaktiva baserat på programmering.Delar:($7,60) 16-siffriga TM1640 baserat uppvisningDealExtreme.com SKU: 104311http://www.DealExtreme.com/p/jy-M...

Fristående 7 x 7 x 7 ledde kub

LED kuber är sann 3D-skärmar som arbetar med belysning upp punkter i ett 3D galler av lysdioder.På 3D-visningen kan du producera vissa verkligen fascinerande animeringar. Detta Instructable kommer att gå igenom hur du skapar en LED cube själv som är...

ESP8266-12 fristående blynk kontroll försäljningsställen trådlöst 433 mhz

Detta är mitt första projekt på instructable...Detta projekt använder ESP8266-12 att slå på och stänga av trådlösa försäljningsställen, utan några ändringar, med hjälp av app Blynk biblioteket Rc-switchSteg 1:Steg 2: material ESP8266-12 eller (ESP826...

Geotaggning med en fristående GPS enhet & GeoSetter

jag har sökt för andra Instructables om geotagging och alla de som jag hittade används Adobe Photoshop Lightroom göra geotagging. Med kostnaden för Adobe Photoshop Lightroom någonstans från $170 till $300, kan Lightroom vara för dyrt för den genomsni...

Fristående REGNVATTEN COLLECTOR

vi är studenter industriell design och de senaste 2 veckorna har vi byggt ett regn skörd system. Vår kund är en gemenskap med en allmän trädgård eftersom de inte har en egen trädgård för sig själva. Trädgården är en plats där de kan odla lite grönsak...

ESP8266 (fristående) väderstation med hjälp av Arduino IDE och GadgetKeeper moln plattform

Detta är en uppgradering av mitt tidigare projekt GadgetKeeper-väderstation. I detta projekt bygger jag samma funktioner men bara använder ESP8266 WiFi SoC fristående med DHT11 temperatur och luftfuktighet sensor. I det tidigare projektet använde jag...

Fristående Arduino höjdmätare

Här är en fristående höjdmätare arbetar med Arduino som du kan använda i RC projekt, vandring, bilar... där du vill att :)Det visar på första skärmen altittude, temperatur & lufttrycket, och i andra, den lägsta / högsta höjd uppnåtts.Delar som behövs...

Arduino fristående web aktiverat bell

inspirerad av detta inlägg, jag ville skapa en Arduino powered bell som var helt fristående.Med lite PHP och (om du vill) vissa jQuery på någon webbplats, kan du göra denna klocka ring när en viss åtgärd utförs.Denna Arduino stack är wifi; När den är...

Vindmätaren på billiga (lindar hastighet mätaren)

Denna hemlagade konstruktion är lättoch billig, nästan gratis.Αll material använde jag hittade i mitt hus.Nästan alla, eftersom allt jag köpte var behållaren för akvareller.Den grundläggande idén är DC-motor som vridning på grund av vinden producerar...