En tråd labyrint med en elektronik Twisthär är en enkel och riktigt kul elektronik projekt du kan göra hemma. Du behöver inte göra ett tryckt kretskort vilket gör allt mycket enklare!

Jag är säker på att du har spelat "tråd labyrint spelet"... (kallas även "Sammy the Snake" av shop lärare i vårt distrikt...) Du trä en tråd slinga genom en labyrint. För några år sedan byggde jag en enkel låsning krets som skulle lätta (och hålla upplysta) en LED om du beröring tråd med loop. Barnen gillade det men de var inte glada av det så jag la en ZAPPER i handtaget. Jag byggde också i en växel så att barnen kan växla mellan ett ljus eller en zap.
Oh ya.
Nu är barnen så glada jag hålla detta projekt till sist som en belöning för att göra ett bra jobb i de andra butikerna!

Jag har undervisat elektronik i 14 år och jag har provat alla typer av styrelsen att göra metoden ute. Jag brukade använda metoden foto-motstå som fungerade bra men blev tufft att göra i stora mängder... och dyrt! Jag har också provat laser-kopiator papper och toner överföring papper som fungerar ganska bra. Det verkliga problemet är den kemiska delen av processen. Att göra en koppar ombord innebär att den avtäckta koppar måste avlägsnas kemiskt. Stor smärta. Stor röra. Barnen i klass 6,7 och 8 med otäcka kemikalier bara suger.

Så ange den metod som elektronik lärare håna. Trä, naglar och punkt till punkt ledningar. Jag föraktade denna metod som hokey och hacka tills jag började använda det med mina elever. DE ÄLSKAR DET! Hamrar och lödning naglar med delar fäst är bara så cool barnen är glada över det. Den andra fördelen är att det är verkligen lätt för att felsöka... problem är uppenbara! Inga kemikalier, Billigt, barnen älskar det och lätt att arbeta med. PROVA DET!

Detta instructable är utformad som en daglig lektion plan disposition för lärare men jag tror att vad som gör detta utmärkta projekt är också att du enkelt kan göra det hemma!

Lärandemål:
-Studerande lär sig identifiera och installera grundläggande elektroniska komponenter inklusive motstånd, SCR, transformator och LED.
-Studenterna lär om elektromagnetisk induktion och en spärr krets. Genom att förstå dessa begrepp skall studenten än att kunna analysera och felsöka kretsen.
-Studenten lär dig att använda en lödkolv säkert än tillämpa kunskaper för att bygga en krets.
-Studerande kommer att designa en spelpjäs än tillämpa utformningen för att bygga den.

Ny vokabulär till forskning:
-Polaritet
-Krets
-Isolator
-Ledare
-Växla
-Spärr
-Strömstyrka
-Spänning

Material: (per student...)
-220R, 1K 1/4 watt motstånd.
-5mm LED (valfri färg)
-SPDT bild eller avlång knapp strömbrytare.
-SCR 106B (220 paket)
-Transformator läge 60-282-0 (små gröna en)
-3 fot av 18-22 Gauge hookup wire. Icke strandsatta...
-30 mässing naglar... ungefär 5/8" lång (eller W.H.Y.)
-Block av barrved ca 3/4' tjock, 3" av 5"
-Löda... jag använder 1,2 mm kolofonium kärna.
-1/16 "svets tråd (eller klädhängare som varit slipas)
-2 små bitar 1/2" av 1" koppar pläterad 1 dubbelsidig.
-epoxi eller dubbelhäftande tejp.

Jag tycker det bästa stället för delar är ofta DIGIKEY. prova dem på digikey.ca. De kommer fartyget för billiga beroende på hur mycket du köper och det är ofta nästa dag. MYCKET SNABB. Du kan också använda gammaldags enheten kallas telefon och prata med en livs levande person som vanligtvis är mycket vänlig. Heres några delar nummer att komma igång...

-220R motstånd är CF14JT220RCT-ND (digikey)
-1 K resistor är CF14JT1K00CT-ND (digikey)
-SCR är C106BGOS-ND (digikey)
-transformator är en mode produkt... electrosonic (http://www.e-sonic.com) har den för $2,50
-koppar klädda PC94-ND (digikey)
-LED 516-1335-ND (digikey)
-SPDT switch 450-1569-ND (digikey)

Det finns alla typer av distributörer för elektronik på nätet... digikey, electrosonic och råttfångare är allt bra. De flesta av motstånd blir minst 10-25 som är fortfarande bara $3... växeln och transformator är dyrast på $2,50... ganska billigt!

Verktyg:
-Sandpapper 120Grit
-Lödning penna (järn) ca 25 watt...
-hammare
-Borr och 1/16" bit (större om du använder en klädhängare)
-nål-näsa Tänger, tråd strippor

Inskickad av HD Stafford Middle School för Instructables Fadderverksamhet Program

Se Steg
Relaterade Ämnen

Canvas väggdekorationer (med en Geek Twist)

Ett enkelt sätt att göra anpassade duk konst på väggarna, med en geek twist! (yay fläkt konst!)Jag älskar att bli inspirerade och frigöra min nördiga sida närhelst möjligt och sätta dessa bilder på arbetsytans var en rolig och elegant sätt att visa d...

Go-Go Gadget Ikea Toalettpappershållare MOD med en SUGRU twist

Steg 1: Förnödenheter och verktyg Supplies1 x Ikea FRACK utdragbara spegel1 x tjock Fender bricka, ca 1/8" tjock med en 2" till 3" i diameter. Min var 2 1/4"1 x överfallsmutter - storlek är 6,5 mm. En som är 1/4" kommer att funger...

Angel Delight med en mandel Twist

En natt fick jag sugen och tyvärr för något sött, så jag plundrade i skåpen och hittade ett paket av Angel Delight. Ja, de ohälsosamma paket av saker, men jag kunde inte motstå sötma.Jag bestämde mig att lägga till min egen twist av instruktioner på...

Professional RIAA utjämning med analog elektronik

Vad betänkandet handlar omEftersom jag är en riktig audiofil och en elektronik entusiast, försöker jag ofta kombinera båda. De flesta av mina projekt handlar om några analoga elektroniska saker, där jag försöker få bäst av ljud poster. Målet är å ena...

Caprese med en sumpig Twist

har jag beslutat att hålla sig med vuxna part temat för resten av denna speciella Halloween säsong, så dagens handledning är en scummy, läskig twist på en klassisk italiensk förrätt: Capresesallad. Vispa detta upp för dina gäster, och det kommer gara...

Återställa en vintage flash med en modern twist.

Hej alla, dess mig igen med ett annat projekt!Lite om projektet innan vi går vidare. Jag samlar gamla filmkamera från tid till annan, aldrig betala ut för mycket, normalt bara vänta tills jag ser dem om en bil boot försäljning eller på en marknad.Jag...

Labyrint med CNC M & G kod

det finns 2 sätt att använda en CNC-maskin. Modell din design och har datorn magiskt konvertera den till kod som CNC-maskin kan läsa men du kan inte, eller lära sig grunderna till CNC M & G kod så att du vet vad som händer och kan felsöka problem. De...

Svenska kocken med en Instructables Twist | Instruera en Muppet

Min grupp vänner beslutat att gå som Mupparna för Halloween i år och kostymerna var riktigt kul att sätta ihop. Jag fick rollen av den svenska kocken, som var otroligt lycklig som jag redan haft en kock hat, fluga och min super awesome Instructables...

Testa hugg efter påse med div. elektronik som tillhandahålls av Jameco

vår maker utrymme fick ett paket av elektronik skickas från Jameco. några av dem är nya, liksom lysdioder, hoppare, batterier och brödunderläggen. några är alla typer av begagnade komponenter.innan du använder dem använda elektronik spenderat vi lite...

Cracker Jacks - med en överraskning twist!

1893 en söt kola och melass belagda popcorn serverades på Chicago's första world fair och det är popularitet växte snabbt. Det var inte känt av sitt nuvarande namn förrän 1896 när en säljare, smaka behandla för första gången sa "Det är en cracker jac...

Masala smör kyckling med en friskare Twist

min mamma lärde mig denna snurra på traditionella, heavy-grädde-lastad smör kyckling från norra Indien.Denna Punjabi-stil maträtt hoppar den tunga grädden och bygger på en utsökt blandning av kryddor för dess smak.Steg 1: ingredienser 2 kycklingbröst...

Moderna hyllor med en rustik Twist

Dessa hyllor är gjorda av Spalted Maple och valnöt, men kan göras från alla träslag. Dessa var utformad som ett par, men kan göras enkelt som en enda enhet. Hyllorna består av en 2 sida bitar, 4 hyllor och en bas skåp med dörrar. Varje sida del är ti...

Läder armband handledning med en liten Twist

gillar du läderarmband så mycket som jag gör?Jag älskar dem. Du kanske har gissat att om du har sett denna bild av mig.Ju mer runt mina handleder desto bättre...Det finns bara lite sida jag inte gillar för mycket och det är stängningen. Jag har inte...

3 fot Enterprise NX-01 med anpassade elektronik

här är en 3 fot Enterprise NX-01 modell som innehåller väl över en 100 + lysdioder som funktionen subtila fade på / fade av grön/röd varselljus, vit strobe lampor, och en roterande warp maskinhuset bussard påverkar. Modellen drivs av tre 555 timer oc...

Fånga en flydde Hamster med överskott elektronik

Hamster lossnat?Har en massa överskott elecronics?Dags för några Hamster Sensing teknik.Steg 1: antagandenDetta förutsätter...Hamstern är kommer ut på natten och äta mat kvar någonstans.Det stor hög misc elektroniska skit du har innehåller:-Något som...

Sun Jar (med en twist)

i detta instructable jag visar hur jag gick om att skapa en sun jar, men med en liten twist av min egen, gör det aldrig så lite mer personlig. Låt oss gå vidare med den.Steg 1: Verktyg och materialFör detta instructable behöver du:---MATERIAL----1 mu...

Hur man gör en elektronik arrangör | Inudstrial-ser DIY med löda

Jag behöver en elektronik arrangör. Jag, dock behöver inte något lamt eller komplicerad eller stora. Så gjorde jag en själv.Med denna enhet caddie, experimenterade jag med några nya (för mig) material och jag är glad att jag gjorde. Jag fick att prov...

Mac och ost med en Twist

chansen är du har gjort makaroner och ost innan, men har du någonsin försökt det med en internationell twist? Även om vi får aldrig trött på den grundläggande versionen, några av dessa idéer är helt utsökt (bacon!) och definitivt vann en plats i våra...

Hur man gör S'mores doppa i mikrovågsugn med semester twist

Hur coolt är det att ha choklad i holiday färger istället för bara choklad? Hmmm... Om du är en listig person som jag, då finns det chanser för dig att tänka så här. Med bara choklad är gammeldags, prova detta hemma och jag är säker på att dina gäste...