Flera Raspberry PI 3D ScannerUPPDATERING: Kolla in steg 8 för den senaste versionen av min scanner och en nedladdningslänk för python skript.

Hej

Jag är en stor Arduino och Raspberry PI fan och älskar också 3D-utskrifter. Jag ville ha möjlighet att göra en 3d-modell av mina barn och började undersöka hur man bygger en 3d-scanner. Jag hittade en hel del lösningar där ute, men problemet med de flesta av dem är att ämnet måste sitta stilla en stund... Jo jag tror det skulle vara lättare för mig att uppfinna ett rymdskepp som kan flyga till mars då uppfinna en lösning för min 2 - årige son att sitta stilla :-( Så ingen av dessa lösningar där kommer för att fungera.

Jag visste att jag hade att komma med ett sätt att omedelbart ta många bilder på samma gång. Så jag började att forskning billiga digitalkameror finns. Om jag kunde hitta en billig modell, kunde jag förmodligen göra en automatiserad trigger system med arduinos. Men då skulle jag ha alla bilder på många separata SD kort och jag kunde inte hitta en billig bra digitalkamera.

Sedan märkte jag Raspberry PI och PI kamera kombination. En "ganska" prisvärda modul, som redan är ethernet ansluten, så jag kunde göra på utlösande av kameror med hjälp av nätverket och ett enkelt sätt att ladda ner alla bilder till en centraliserad plats. Så började mitt projekt (och investeringar).

Jag köpte för detta projekt:
-40 hallon pajer för detta projekt och 40 PI kameror.
-40 8Gb SD kort
-1 single 60A 5v strömförsörjning att driva alla hallon pajer
-Led Strips och en kraftfull 12v strömförsörjning för att driva dem på

Eftersom jag är en otålig person jag inte bygga hela installationen på en gång, jag började med 12 kameror, och imponerades redan allvarligt med resultaten. Så du inte behöver 40 kameror, speciellt inte om du bara vill fånga bara framsidan av ett personer ansikte.

Här en resultat-utgång:

UPPDATERING:
Jag har tagit ett foto av Britt (modellen i videon) som skrivs ut i färg av shapeways.

UPDATE2:

Slutligen kunde jag göra en genomsökning av min lille son Hugo (2 år gammal). Det gjordes med 47 hallon och använda min nya softboxes med permanenta tänder. Detta gör att jag kan skjuta bilder med ingen skugga. Kan inte vänta att få utskrivna modellen från shapeways :-)

Hugo - skicka för 3d utskrift

Se Steg
Relaterade Ämnen

Raspberry Pi dokument Scanner med automatisk belasta upp till Dropbox.

Har du någonsin fått orolig när du inte har kunnat hitta en räkning eller post-it lapp som du verkligen behövs? Bra med denna Raspberry Pi dokument Scanner nu behöver du inte! Alla dina anteckningar, kvitton och handlingar kommer nu att ett klick bor...

AirPlay Multiroom radio med Raspberry Pi, ingen ytterligare hårdvara behövs.

De flesta sätt att strömma musik till flera uppsättningar högtalare kostar mer än det är värt. Jag tror inte jag måste säga mycket om det, du förmodligen ville göra detta tidigare men det verkade bara dum att spendera så mycket pengar på ett separat...

Bygga en Raspberry Pi PC för mindre än $140

Skapa en Raspberry Pi-baserad PC med acceptabla prestanda till ett lågt pris.Min son lär junior high och high school vetenskap. Hans science lab har 6 genomskinlig blå iMAC-datorer. Enligt Wikipedia levererade Apple iMac G3s mellan 1998 och 2003. iMa...

Raspberry Pi: Python skript GPIO

The GPIO: allmänna ändamål Input/Output kan du gränssnitt din Raspberry Pi med omvärlden, vilket gör det en kraftfull interaktiv enhet för bara $40-$50.Detta Instructable visar dig hur man installerar GPIO på din Raspberry Pi och hur tråd upp en enke...

Raspberry Samba fil serverprogramvara

Samba Inledning:I 1991 australiska Mr ville Andrew Tridgell tillåta DOS-maskiner och UNIX maskin att dela filer. För att uppnå detta skrev han SMB-protokollet programvaran på UNIX-system. Efter en period var det officiellt bytt namn Samba. Samba var...

Twin Raspberry Pi B + Rack "Fall"

Jag har byggt och köpte flera Raspberry Pi fall.Innan jag kunde få en RasPi ägt jag flera högkvalitativa papper fall.När det kom ut jag graderade till kartong, läder, Legos och inköpta ärenden.Jag skulle köpa en Pi och skapa eller köpa ett nytt fall....

Hur man gör en Raspberry Pi superdator!

Raspberry Pi skryta inte imponerande specifikationer av sig själv. Men med smuts billig pris, köpa flera av dessa och ansluta dem till användning de är kombinerade processorkraft kan potentiellt göra en anständig låg kostnad dator. Det har varit fler...

Hur man gör en Arduino + Raspberry Pi Robot plattform

UPPDATERING: Låter göra robotar, mitt hem digital hackerspace, köptes av RobotShop. Jag vill inte gå in, men de nya ägarna förbjudit mig själv och de flesta veteran medlemmarna. Som sagt, de flesta av länkarna där kommer att brytas. Lyckligtvis kunde...

Laptop mobilisering

bärbara datorer har blivit billigt och tillräckligt tillförlitlig för att ersätta stationära maskiner om du inte har speciella kort som behöver ett moderkort. Jag har flera dedikerade datorer, men den bärbara datorn du ser här är den som innehar för...

Raspberry Pi arkad spel höga poäng visas för flera platser

Detta Instructable visar dig hur du använder en Raspberry Pi styrelse med en befintlig datorskärm för att skapa en arkadspel hög värdering display för ditt hem eller kontor. Du och din familj eller dina medarbetare kan hålla ett öga på den senaste hö...

Raspberry Pi flera rum ljud (kontrollerade mobil och Tablet PC/PC)

jag har varit lurar på Instructables för ett par år men har aldrig skrivit en själv. Nu har jag köpt en hem av min egen det är dags att genomgå några projekt och dela dem med gemenskapen.I mitt första projekt ska jag visa dig hur jag in flera rum lju...

Gör Raspberry Pi en flera användare skrivbord

IntroduktionJag vill min dotter att använda Raspberry Pi för sitt skolarbete och lära sig att programmera. Jag kan köpa henne en Raspberry Pi eller jag kunde dela min Raspberry Pi med henne. Jag valde att dela Raspberry Pi med henne. Efter att ha avs...

3D-Scanner: FabScan Pi

Det finns flera sätt att bygga en prisvärd 3D scanner för ditt hem. Ett sätt är att göra bilder (kanske även automatisied) från alla sidor av ett objekt och låta Autodesk 123D fångsten gör sin magi. Ett annat alternativ är att använda en djup kamera...

Ultimata guiden för konfiguration av Raspberry Pi

The Raspberry Pi är en stor sak: det är riktig dator, det är billigt ($40), det kan samverka med elektronik, prata med webben och har full HDMI stöd.Men det körs på Linux, som jag har en hatkärlek relation med. Jag älskar tanken på Linux, men när jag...

Raspberry Pi Alamode CNC Controller

Detta är mitt första försök till en instructable. Jag hoppas det hjälper någon annan.Växlar och lampor och fläktar, åh min...Läs gärna igenom kommentarerna för mer detaljer.Jag köpte en CNC-maskin för en tid sedan och jag var aldrig nöjd med det. Det...

Nybörjare guide till installera och konfigurera Octoprint på en Raspberry pi för 3D utskrift

Om du har läst någon av mina andra instructables, mest namnkunniga komplett nybörjare steg för steg, 3D-skrivare med alla delar listor, vet du att jag kommer ihåg min egen frustration på ofullständiga instruktioner och guider även efter jag äntligen...

Raspberry Pi Digital Signage: växelkursen displayen styrelser

Raspberry Pi (Modell B) är en single-board dator som använder en ARM 11 (ARM1176JZF-S kärna)-processor på 700MHz (det kan överklocka upp till 1GHz) med 512MB RAM.Den här artikeln visar hur du förvandla din Raspberry Pi till en billig, webbläsare base...

IBeacon porttelefon med Raspberry Pi och Azure

I slutet av mars gick jag till en hackathon på Universal Studios. Vi skapat ett system där gäster kunde förbifartsleden kö linjen genom att fylla i en serie som skulle leda dem runt landet Ritten är i där den genomsnittliga sluttid var 66% av nuvaran...

Programming Raspberry Pi med CODESYS

HejDetta instructable är i huvudsak en handledning till få du går använder CODESYS miljön för att programmera en Raspberry Pi.Detta instructable är att inte så mycket att amatörer, utan snarare att blivande kontroll/automationsingenjörer. Även om COD...