IKEA Ribba Word ClockMin första ordet klocka var "igång" ungefär 5 år sedan. Den var baserad på de traditionella enskilda LED-klockorna med mer lödfogar och ledningar än jag hade tid, eller tålamod för. Det togs upp och bits gjort då och då för att lägga undan samla damm. De flesta av denna typ av klocka beroende av en rad SKIFT register och darlington matriser för att driva lysdioderna. Jag bestämde mig på en annan väg och gick för den populära Arduino Mega med mer än tillräckligt I/Os. Jag lyckades hårdvaran, men var aldrig nöjd med ljuset som läcker mellan ord, och koden skulle vara unik, så skulle bli en motvind.

Det var Nitrohawks helt lysande ordet klocka som föranledde mig att ha en annan gå. Som detta baserades på adresserbara RGB lysdioder snarare än individer, det finns bara 1 dataanslutning krävs tid. Gör det mycket lättare att bygga och kod.

Så, du får fråga, varför skriva en instructable om du just har kopierat hans arbete? Det är en bra och relevant fråga och de enda svar jag kan ge är följande:

1) min använder den mycket populära och lättillgängliga IKEA Ribba 9 "x 9" box ramar, så en vit ordet klocka är nu en "från hyllan" alternativ.

2) eftersom Ribba är ganska lite tunnare än den ursprungliga spjutkastning klockan, har jag använt Arduino Pro Micro i stället för full storlek Leonardo. Klockan jag bygger medan jag skriver detta Instructable kommer att använda den billigare Arduino Nano.

3) Jag har lagt till en del av kul genom att inkludera lämpliga tidsbundna meddelanden. T.ex "TIME FOR A COFFEE", "Tid för HOME" etc.

4) används mer exakt DS3231 realtidsklockan och koden jag har använt kräver inte en nedladdning av ytterligare bibliotek som koden är fristående.

Om du är intresserad av att använda Ribba ramar, men vill ha det lättare att göra version, tror jag min är den perfekt, frustration gratis lösningen.

Jag kommer att bygga en andra modell och kommer att ta bilder av varje steg så att du kan följa utvecklingen, så hålla kommer tillbaka för mer spännande omgångar av WhiteClockCompany WordClock2. Jag kommer att lista materialleverantörer och Arduino koden så att du kan ge det en gå själv... Vi ses snart

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY Word Clock - i sju steg

Hej Internets!Efter att ha sett min vän med en av dessa som en sexig handled titta tänkte jag det nästa bästa var att göra en skrivbord och väggen version. Efter flera versioner och uppgraderingar jag är stolt över att nu dela detta: WORD CLOCK - gör...

DIGITAL WORD CLOCK från A billiga PHOTO FRAME

jag har tagit 2 bra idéer och sätta dem tillsammans.Jag ville ha en super cool "ordet klocka" som kan ses här:Men jag har inte de redily tillgängliga resurserna.Men jag har en billig fotoram och lite tid. Så jag använde denna idé:http://www.cibo...

Javelin's Word Clock

Min arbetsplats, spjutkastning, letar alltid efter sätt att göra våra produkter och tjänster personlig. Nyligen, ett tillfälle yppade sig där jag ombads att konstruera en klocka ord för en klient. Jag hittade ett antal bra guider som glatt ordet kloc...

The Word Clock - Arduino version

**************************************************************************Stora uppdateringar - en mycket bättre inhägnad för denna klocka har utformats - kolla in**************************************************************************Förra månaden...

Personlig Word Clock

Bygga en unik personlig gåva som är cool och speglar karaktären av mottagaren.Vad är annorlunda med denna Word Clock är att det är liten nog att sitta på sängkanten skrivbord, visar mottagare namn och har personliga meddelanden som visas vid olika ti...

Neopixel tusenåriga Word Clock klänning

Ordet klocka. Klänning. OK, det kan verkligen inte säga tid... Det är bara ett uttalande.Det är bakgrundsbelyst med Adafruit neopixels och drivs med en Adafruit Flora vilket gör det en annan konstnärliga wearable.Klänning och klänningenbilda är Caitl...

Elegant word clock

inspirerad av drj113's great instructable på att göra en ordet klocka, jag ville göra min egen. Efter att ha sett (extremt dyra) kommersiella "qlocktwo" ordet klockan, jag bestämde mig att låna dess släta glänsande svart design medan grunda inäl...

Nördiga konst - gamla moderkort i Ikea RIBBA ram

Jag hade ett par gamla moderkort och PC komponenter liggande. Eftersom de var ganska färgglad och jag hade en vanlig vägg för att dekorera, bestämde jag mig att ha dem inramade.Inte vill ha en anpassad ram för dem, jag åkte ner till Ikea där jag hitt...

Rainbow Word Clock

äntligen har jag lyckats avsluta Rainbow Word klockan!Återigen, var den här inspirerad av Doug och hans skapelserJag har en fixering med RGB lysdioder för tillfället och jag ville göra något lite annorlunda.Så, medan det är fortfarande här (innan min...

A Word Clock

**************************************************************************Stora uppdateringar - A mycket bättre kapsling för denna klocka har utformats, och en bättre kontroller använder en AtMega styrenhet nu finns. Kontrollera**********************...

DIY Arduino Word-klocka projekt

Detta instructable är på byggandet av min Arduino Word-klocka. Detta instructable ger tillsammans ett par min tidigare delprojekt som har publicerats på instructables som jag har kommit till avslutningen av Word-klockan.Så, vad är en Word-klocka? Det...

IKEA medalj innehavaren Hack

jag tittat runt olika webbplatser (inklusive en av mina favoriter: Etsy) för en medalj hållare som kunde hålla min race haklappar, race medaljer och enstaka race bilden i en ganska anständig letar mode och det var också prisvärd.Fortfarande, jag inte...

IKEA Infinity Mirror

Jag beslöt att försöka bygga en oändlighet spegel efter att ha sett detta inlägg här på instructables. Jag hade IKEA ram liggandes och beslutade att försöka använda den, och det var faktiskt en riktigt Gud passar för detta projekt.Du behöver:IKEA Rib...

IKEA Digital Video/bild ram

Detta Instructable vill jag dela med mig av min andra Raspberry Pi bygga från min blogg (makerblog.ch)Också som saga telefonen jag har redan publicerat detta på min blogg, men som med Fairytale telefonen jag ville göra processen att skapa ramen så lä...

My Arduino WordClock

The initial project, and certainly the one to which many were inspired is that of Doug Jackson.Även inspirerad avhttp://www.highonsolder.com/blog/2011/1/8/Arduino-Word-Clock.htmlSteg 1: Material Listan över material för styrelsen beror på hur du plan...

Bästa av 2009: bästa i varje kategori

För att fira slutet av året vi tittat redan på top 50 listor för kommentarer, åsikter och betyg, men denna gång ska vi bryta ner efter kategori. Nedan är den topp 10 listan för varje kategori i form av åsikter.Naturligtvis innebär är populära absolut...

Att göra en Maya Tzolkin kalendern

OK, jag ska erkänna att jag är lite besatt av saker Maya för tillfället, vilket förklarar varför jag ville göra en Maya Tzolkin kalendern. Jag bygger allmänna layout och tillverkning på mycket trevligt glatt ordet klockan av scottbez1 som du kan se h...

Mappa hjärtat Valentines 3D Picture Frame

Bristol är där jag träffade min fru att vara, och är där vi nu har vårt hem. Jag trodde jag skulle göra något för att spela in det!Du kan göra detta själv eller du kan göra det som present.Det kostade mig drygt £6 att göra.Glöm inte att rösta på mig...

Världsklocka i tyska genom att använda Arduino

I Tyskland såg förra året, jag en värld klocka i en butik som liknar detta en i en butik som prissattes till 900 euro. Jag läste flera instructables online om hur du skapar en världsklocka så jag beslöt att ge det en chans. Jag vill tacka den följand...