Laptop moderkort RevivalObs: Detta Instructable är införd i "Fixa det & reparera" tävlingen, om du gillar det, rösta med knappen i det övre högra hörnet. Tack!

Jag hade nyligen fått en "stekt" Dell Inspiron N5010 laptop med posten från en familjemedlem som behövde all information på hårddisken. I gengäld berättade de för mig att bara hålla det för delar eller försöka få det att fungera och ta den i bruk... Utmaningen accepteras!

Vid mottagande datorn, allt jag visste var att det inte slås på. Jag kollade det och märkte snabbt att sladden var tänkt för att ha tre stift men saknade marken. Försöker ansluta den bärbara datorn ändå resulterade i den gröna laddning ljus på adaptern sparka igång, visar att något verkligen var stekt.

Koppla adaptern till väggen av sig själv... Ser ok...

Koppla adaptern till datorn... Japp! Det är det!

Jag var tvungen att slita i datorn på något sätt att få den hårda driva, så varför inte kolla saker?

Efter att få den hårda driva ut, drog jag moderkortet och power board, alltför. Koppla dem båda i tillsammans gjorde att adapterns lampa stänga igen, så jag försökte makt styrelsen själv hoppas det skulle vara en $10 fix. Lång historia kort, ljuset stannade kvar, vilket betyder att det var moderkortet som var runt $150 på Fleabay.

Jag fick info av hårddisken och slängt datorn i skrot högen för senare.

Ungefär en vecka senare jag fick uttråkad och började titta över moderkortet och hittade en ytmontering kondensator som hade praktiskt taget exploderade... Vad?! Som hade att vara det!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Testa en SMD Capasitor på Laptop moderkort

det är en smd capasitor på en laptop moderkort. Jag prova att testa en smd capasitor med multimeter i x10 mätområdesväxlare, jag fin en smd cap (icke polar) riktigt kort. Detta är en nuvarande filter på spänning avbryta (5v Sus) för sata strömförsörj...

Garage dörren server med slumpmässiga upcycled elektronik

först av allt, ett stort tack till alla de otaliga människor som jag lärt från som satte sina projekt på denna webbplats. Det har definitivt öppnat en hel värld upp till mig. Innan detta skulle jag har aldrig används en lödkolv eller en multimeter el...

Enkla PWM kontroll (555) för Motor, lampor, uppvärmda kläder, etc

jag inte tänker gå in på alla detaljer i denna krets, bara hur man gör det. Du kan spara slantar genom att använda återvunnen komponenter från gamla circiut styrelser men dessa delar är allt billigt och readiy tillgängliga. Kretsen här är 144Hz och R...

Glödande armband från trasiga Lcd

Välkommen till min instructable om hur man gör en ackumulatorn driv glödande armband av material som samlats in från en trasig laptop LCD-panel. Denna guide visar dig vilka material kan samlas från back-ljuset i en bruten LCD-panelen och hur man anvä...

Digital fotoram

lägga till miljonerna som redan är i omlopp, här är en Digital fotoram som jag byggde för omkring $100... Ja, dess dyra för vad det är men den svalka faktorn är hög i min mening... Och på geek skala, det kan inte bli mycket bättre än så här.Här är en...

Hur att reparera en HP DV9000 - serien bärbara datorer

jag fick en HP DV9260US laptop som en studentexamen som närvarande. Det fungerade bra tills 13 månader efter att jag fått det, en månad efter garantin sprang ut. För att få den reparerad kommersiellt skulle kosta på order av $800, om kostnaden för en...

Game Boy LCD + Raspi uppgradering

Hej alla! Efter att ha varit en lång tid webbläsare för denna webbplats bestämde jag mig för det var dags att publicera min första Instructable. Jag är väldigt mycket i alla saker retro-gaming. Jag har byggt en full-size virtuella pinball kör Hypersp...

RC lastbil robot konvertering

detta Instructable täcker omvandling av ett billigt off-the-shelf RC lastbil till en kraftfull robot vision plattform kan klumpa ihop sig följande, etc.Jag har alltid gillar att se projekt runt om i världen använder dyra robotar, kör komplexa vision...

Bygga en billig bärbar Wii Laptop

Min dagliga bussresa till skolan och tillbaka tar upp totalt en timme, och har tagit upp sammanlagt en timme för de senaste åren. Detta har aldrig varit mycket av en fråga för mig... men jag tror att det är de bästa DIY projekt som lösa icke-frågor....

Allt i en PC från gamla laptop

Hälsningar,Detta är min första turtorial någonsin, och mitt modersmål inte engelska, så ledsen om jag skriver något fel. Om turtorial, kommer det inte att steg för steg turtorial, utan snarare en idé för någon som vill bygga somethig liknande. Detta...

Commodore 64 Laptop

detta är en fullt fungerande Commodore 64 laptop med faktiska hårdvara, specifikt C64C moderkortet som var en av de senaste och minsta revideringarna. Det använder en Gamecube strömförsörjning i stället för den ursprungliga makt tegelsten.Det är myck...

Omvandling av en laptop till en Steampunk 18.5" Tablet PC

jag var inte riktigt redo att börja detta instructable; Jag är fortfarande i utvecklingsmässiga faser av projektet. Men när jag såg tävlingarna för den göra den verkliga utmaningen och Shop Bot utmaningen; Jo jag var bara tvungen att få detta "vänner...

Demontering av T3100e Laptop

detta Instructable visar dig hur ta isär en laptop Toshiba T3100e och positionen för många delar inuti. Det visar också om att sätta RAM-chips och hur man byter moderkort batteri.TA INTE ISÄR MEDAN INKOPPLAD!Steg 1: Öppna datorn Först vänd datorn upp...

Hur du ändrar en Laptop skärm för en HP HDX 16

när mitt moderkort dog på min HP HDX 16 Laptop bestämde jag mig för att köpa en annan HP HDX 16 Laptop från min vän. Hans Laptop skärm var bruten, men basen av hans dator var bra. Från det allt jag behövde göra var att byta skärmen och hårddisken för...

Hur till stopp din Laptop överhettning

Inledning: dator (Laptop) kylning grundernaKylning av CPU(Central Processing Unit), annars kallad "The Chip" eller att lekmän "hjärnan" i den bärbara datorn är ett dilemma som de flesta tillverkare att ställas inför när utforma en lapt...

Laptop kylare från gamla DVD-spelare

sommar min trogna TJ65 plötsligt tog farväl grymma värld och började stänga ner varje 20 minuter eller så. Jag listat ut var det en överhettning fråga. Jag bläddrade runt för att köpa en av dessa fancy svalare kuddar än bara gav upp, inte känna sig s...

Acer Extensa 5620 Laptop Hotrod översyn Guide

vår lilla Acer Extensa 5620 har varit bra för oss de senaste två åren, va? Det är en trevlig nog maskin... men... du känner det också, eller hur? Kör lite långsam, hårddisk göra något buller, batteriet varar mindre än tjugo minuter... är det dags att...

Uppgradera din laptop kylning pad

Här är ett relativt enkelt sätt att ändra och förbättra din befintliga laptop kylning pad, eller göra en från början med hjälp av den angivna informationen.Jag byggde det främst för att förhindra laptops grafikkort överhettas, och jag måste säga att...

Förvandla en död laptop till en monitor med Plexiglas monter

Hej, detta är en "kompatibel på hur till vända LCD-panelen från en vänner stekt laptop (cheers Martin: P) till en extern bildskärm för hemmet trösta, blueray-spelare eller bara som en andra bildskärm.Första saker först, detta är min första Instructab...