Laser skär SphereBotBegreppet SphereBot (eller ägg-Bot) är verkligen snygg och innovativ. För er som inte vet, är SphereBot en enhet som använder vanliga pennor (sharpies, Rose Art markörer, etc.) för att dra på runda objekt. Dessa kan vara något, från ping pong bollar, golfbollar, och även ägg. Vektorritningar görs i fri, öppen källkod ritprogrammet Inkscape och skickas till en Arduino över följetong med ett lätt att installera tillägg som g-kod. Arduinoen får dessa instruktioner och styr två stegmotorer via de två A4988 stepper motor styrenheterna. Objektet roteras av en stegmotor medan pennan styrs av andra up-and-down rörelse som underlättas av en servomotor. Trots att relativt enkla, SphereBot är en riktigt cool enhet och är riktigt roligt att bygga.

Ända sedan jag kom först över den ursprungliga ägg-Bot av onda galen vetenskapsman, jag ville ha min egen. Jag övervägt att köpa deras kit, men efter att ha sett den orimligt pris de ut för det, insåg jag att det kan vara bäst om jag skulle försöka att bygga min egen. Så såg jag flera källor på nätet: ägg-Bot platsen själv, trevlig mjukvaran blog, detta Instructable, här 3D-tryckt, och denna laser skar en. Medan var och en av dessa tutorials ge viss information, är enbart de var endast en del av pusslet, och en inte skulle kunna gå enbart på en av dessa källor ensam. Det tog mig ett bra tag till bit dessa alla tillsammans, och det inte var en lätt sak att göra. Eftersom jag vill aldrig att erfarenhet på någon annan, jag bestämde mig att skapa denna tutorial, så att de som vill bygga sina egna SphereBot kan göra så enkelt utan att behöva spendera extra pengar på kit eller gå igenom smärtan av lappteknik flera olika tutorials tillsammans.

För referens:

  • den motor som roterar klotet kommer att kallas området motorn
  • motorn som styr pennan kommer att kallas penna motorn
  • den korta änden bit som inrymmer sfär motorn kommer att kallas Spindelhuset
  • den kort stycke mittemot Spindelhuset kommer att kallas rearstock
  • Långa horisontella lappa som rymmer penna motorn kommer att kallas den bakre slaten
  • den långa horisontella bit mittemot den tillbaka slaten kommer att kallas den främre slaten
Se Steg
Relaterade Ämnen

Laser Cut Plinko Game

Min partner och jag byggde denna Plinko spel en välgörenhet golftävling. Spelare i turneringen hade en chans att spela för en fördel, liksom en gratis mulligan eller flyttar sin boll närmare till hålet. Vår son stormtrivs tittar på pucken plink ner s...

Arduino - Laser Tripwire larmsystem

Hej alla,I detta instructable, vi kommer att bygga en laser guidade tripwire larmsystem med en utveckling styrelse.YouTube-versionen:Steg 1: delar Komponenter som används i projektet:Development board - SainSmart Leonardo R3Låda - kopplingsdosaTrip w...

Reloj Maker Que Todo Makerspace Debe De Tener (Maker Watch) Laser skär

Les vamos en enseñar como usted mismo puede hacer su propio reloj de Madera cortado sv la cortadora Laser.En nuestro Makerspace siempre nos había faltado un Reloj, hasta que decidimos göra nosotros mismo. En el día de hoy queremos compartir como uste...

DIY 5500mW Laser gravör / Cutter

[Spela Video]Om du frågar någon DIY hobby ist som mig, vad är på deras önskelista, är chansen ganska hög att de ska säga en 3D-skrivare eller laser skärare/gravör. Gravör/laserskärare är otroligt cool, och likt 3D-skrivare.Två år tillbaka, jag letade...

Laser Cut Propeller för RC flygplan och drönare (5 "x 4")

Du vet de gammaldags trä propellrar de brukade använda på flygplan?Hur awsome skulle vara det att ha dem som driver din RC flygplan eller drönare!I detta instructable jag leder dig till produktion proces av just detta; 5 x 4 tum trä propeller. Propel...

Laser skär Death Star

Jag ville göra en modell död stjärna (eftersom, ja, vem gör inte?), men jag ville inte spendera veckor återskapa originalet - jag gillar minimalism; Jag var inte efter en detaljerad rekonstruktion, jag ville göra något som fångat essensen av Dödsstjä...

Laser skär hemstad Map, en stor Sentimental gåva.

Du kan hitta en laser skär karta över någonstor stad, men hur är den lilla staden din familj har tillbringat generationer i? I mitt fall, jag bor 2.500 miles hemifrån, men i fyra generationer, min fars familj har bott i en liten (invånare 3.200) stad...

Hur till: Laser gravör!

Vi har alla sett filmer eller instructables visar upp laserskurna objekt och projekt, och jag är också säker på att de av oss som är beslutsfattare har undrat hur mycket en av dessa maskin skulle kosta. Tråkigt nog någon form av kraftfull skärare sku...

Laser skär sko

Du behöver:1/4" träLaserskärareTrälimMenyfliksområdetSteg 1: Laser CutIngår det .svg .ai filerna och en storlek 8 sko.Dessa kan vara re-storlek att passa olika storlekar, men vi är dåliga på matte, så att du på egen hand.Graverad blå linje, och skära...

LASER skär BOKTRYCK typ

Här är en snabbgenomgång av olika slag för alla som har tillgång till en laserskärare och vill skapa sin egen boktryck trä typ.Steg 1: Skär typ Först och främst inte gör vad jag gör varje gång jag gör typ som är laser skär dem tryckta sidan, med andr...

Laser skär geometriska pennhållare

Du behöver:Laserskärare1/8" träLimSteg 1: Laser CutSkär ut bitar med hjälp av filen "Geometriska pennhållare" som tillhandahålls. Filerna finns i .svg och .ai.Vi använde den 5: e Gen Hobby Laser för att skära vår fil.Steg 2: montera Monteri...

Laser skär kammar

Du behöver:LaserskärareWoodAkrylSandpapper (elektrisk slipmaskin föredrog)Steg 1: filerHär ingår filerna för fyra olika kammar. Filer finns i .svg och. AI. Den. AI-filen innehåller alla versioner av vaxkakorna separeras i lager.Filerna "Lång kammen&q...

Laser skär labyrint

Du behöver:LaserskärareAkrylBallSuperlimM3 skruvar och muttrarSteg 1: Laser CutHär ingår arkivera till skapa båda projekten. Filer finns i .svg och .ai. AI-filer kommer att innehålla alla filer separeras i lager.Båda projekten kan skäras inom en 20 "...

Laser skär trä stående

Material/verktyg3 mm baltiska björkplywood3/4" plywood för dukenAkryl färg och måla borstaPolyuretan klarlackLaserskärareTrälimProgram/programvaraAdobe PhotoshopAdobe IllustratorSteg 1: Ta en bildÖppna PhotoshopGå till Filter > Filtergalleriet >...

Laser skär rörligt Box

Jag behövde en liten förvaringsbehållare för saker som router och Detaljgranskning bitar, lim och andra småsaker som jag använder i min verkstad. Jag gillade designen av en roterande låda, men de som kunde köpas var för stor, så jag beslöt att göra e...

Laser skär Cryptex - pussel Box

Detta projekt har gjorts på en laserskärare som jag använt på FabLab Innovation (http://www.fablabinnovation.dk/)Ända sedan se filmen - Da Vinci-koden - jag har varit fascinerad av cryptex, en liten skala kombination valvet, som bara kan låsas upp ge...

Laser bröllopsgåva - stor Sign

att skapa en stor träskylt (120cm bred) med en speciell bröllop tema meddelande.Steg 1: Materiella beredning Besluta om material att använda för ditt projekt. i detta fall har jag använt några skrot längder av 40x90mm som kommer att vara resawn ner f...

CNC Laser gravör

Hej därTory på MYDIYCNC igen.Idag vill jag visa er alla hur du kan helt enkelt lasergravyr på din CNC-maskin. Med en laser huvud är SKITKUL att använda. Du kan gravera något från trä, plast, kartong, osv... Vad du gravera eller bränna in med laserhuv...

Epilog Laser etsade klocka med foto

så min fru insisterar på att ha en klocka i varje rum, och alltid klagar över att det inte finns tillräckligt med bilder av hennes och vår son runt. Så jag tänkte, vad bättre gåva för henne då en klocka med ett foto av hennes och vår son på det?I til...