Mini väderstation med Attiny85I en nyligen instructable Indigod0g beskrivs en mini väderstation som fungerar ganska bra, med två Arduinos. Kanske inte alla vill offra 2 Arduinos för att få fukt och temperaturavläsningar och jag kommenterade att det bör vara möjligt att göra en liknande funktion med två Attiny85. Jag antar att tala är lätt, så jag bättre sätta mina pengar där munnen är.

I själva verket om jag kombinerar två tidigare instructables skrev jag:

2-tråds LCD gränssnitt för Arduino eller Attiny
och
Ta emot och skicka data mellan Attiny85 (Arduino IDE 1.06)
då merparten av arbetet är redan gjort. Behöver bara anpassa programvaran lite.

Jag valde en två tråd LCD-lösning med ett skiftregister, snarare än en I2C LCD eftersom på Attiny SKIFT register är lättare att genomföra än I2C bussen. Men... om du till exempel vill läsa en BMP180 eller BMP085 trycksensor, du behöver I2C för det ändå så du kan också använda en I2C LCD då också. TinyWireM är ett bra bibliotek för I2C på en Attiny (men det kräver extra utrymme).

BOM
Sändaren:
DHT11
Attiny85
10 k motstånd
433MHz sändarmodul

Mottagaren
Attiny85
10 k motstånd
433 MHz mottagare modul

Displayen
74LS164 SKIFT register
1N14148 diod
2x1k motstånd
1x1k varierande resistor
en LCD-display 2 x 16

Se Steg
Relaterade Ämnen

Mini väderstation med Arduino

Detta är min första instructable och första fullfjädrat Arduino projekt. Även om du kan hitta liknande projekt, lär jag mycket från detta projekt.Steg 1: Syftet med väderstation Denna enkla väderstation tar temperatur och luftfuktighet från sensorn o...

Autonoma väderstation med ESP8266

Hola amigosHoy les vamos en mostrar como realizar una pequeña estación meteorológica con nuestro ESP8266 NodeMCU, nuestra estación va en reportar temperatura, humedad y punto de rocío a la comunidad globala de wunderground con esto contribuiremos en...

Akryl blad RGB glödande väderstation med inomhus/utomhus/prognos med ESP8266

Väderstationen gjorde jag bygger på programvaran av Daniel Eichhorn från Switserland. Denna firmware innehåller mätning av insidan temperaturen + fuktighet, utanför temperatur + lufttryck (hämtar data från en 2: a Väderstationen anslutna till thingsp...

IoT väderstation med Adafruit HUZZAH ESP8266 (ESP-12naE) och Adafruit IO

Hej, alla! Tid sedan jag såg denna väderstation av Aleator777 och jag blev inspirerad att göra min egen väderstation. Jag såg att Intel Edison är för dyrt i mitt land, så jag bestämde mig för att leta efter något mycket billigare, och jag hittade den...

Uppgradera Analog linje efterföljare till Arduino med Attiny85

SammanfattningI detta Instructable visar vi dig hur uppgraderar ett billigt analog linje efterföljare till en intelligent Arduino linje anhängare genom att ersätta den LM393 motsvarigheten IC av en intelligent Attiny85 och Arduino skiss.IntroduktionR...

Super Spooky onda LED ögon av Doom med atTiny85 och Arduino IDE

det finns några kusliga ögat instructables där ute. Till exempel finns det en som bygger på en 555 timer, en som bygger på en on/off knapp, en som bygger på Arduino och en baserat på band.Jag ville göra en uppsättning kusliga onda ögon som uppfyller...

IR Trådlös temperatursensor med ATtiny85

Arduino är enkel och mycket kraftfullt open source/hårdvara plattform där bara fantasin kan stoppa dig. För några dagar sedan läste jag en instructable som inspirerar mig att göra min egen. Den instructable handlar om hur du kan skicka strängar av da...

Mini väderstation

I detta projekt kommer vi att göra en mini väderstation som mäter temperatur och luftfuktighet och överför dem trådlöst till en markstation, som visar värdena på en LCD-display!Det är ett ganska lätt projekt och kan användas antingen på egen hand ell...

Tri-Mode Digital klocka med ATtiny85 och RTC

Hej alla,Detta är mitt första projekt med ATtiny85 microcontroller och också inklusive en realtidsklocka (RTC) arbetar med den.Användning av ATtiny85 är ett mycket intressant sätt att krympa din Arduino projekt i en liten slutversion.Den Tri-Mode dig...

Heart Shaped Mini ost hamburgare med pommes frites

jag hade gått till sängs och försökte tänka på vissa instructables jag kunde göra för ett par av tävlingen. Jag undrade om någon hade gjort några ätliga mini ost hamburgare. Jag fick upp gick online och sökte instructables se. Nope! Jag var så upphet...

Mini gul muffins med Jam glasyr

Vem älskar inte en tröstande MINI gul cupcake? Denna gång, med en twist!Steg 1: ingredienser-1-1/4 koppar allrengöringsmedel mjöl-1/2 tsk bakpulver-1 tsk bakpulver-1/2 tsk salt-3/4 kopp vit, granulerad socker-2 ägg-1 tsk vaniljextrakt-1/2 dl raps-ell...

Mini morot muffins med kryddad Cream Cheese Frosting

fram till nyligen, jag liksom glömde att morotskaka existerade. Löjligt, jag vet, men morot var aldrig en smak som begärts av mina vänner och familj när jag gjorde dem cupcakes.Och sedan mina föräldrar beslutat att köpa en 10 pund påse morötter rätt...

DIY hemgjord Mini trä svarv med Drill handverktyg

Hemgjord Mini trä svarv med Drill handverktyg mycket enkelt och billigt.Du kan visa steg för steg hur man gör en mini svarv med hjälp av en borrmaskin. Jag vänder ett par bitar och sedan göra ett litet verktyg som hanterar....

Hemgjord Mini svarv aluminiumlegering med Slide CNC linjär kullager Motion uthärda

Hemgjord Mini svarv aluminiumlegering med Slide CNC linjär kullager Motion uthärdaDelar och verktyg:Wood MDF 200 mm x 650 x 20 mm2st SCS10UU 20 mm linjär kullager rörelse med CNC2st 500 mm 20 mm linjära skenor1 st 530 mm x 140 mm x 12 mm Aluminium le...

Hemgjord Mini svarv billigt med aluminiumlegering och linjära skenor bild CNC

Hemgjord Mini svarv billigt med aluminiumlegering och linjära skenor bild CNCmycket lätt och trevlig arbeteMaterial och verktyg:4 st SCS10UU 20 mm linjär kullager rörelse med CNC2 st 480 mm 20 mm linjära skenor1 st 600 mm x 120 mm x 12 mm Aluminium l...

Inslagning en mini mag-lite med paracord

Wrap din mini mag-lite med en lätt paracord wrapSteg 1: material behöver du en•Knife eller sax•Lighter•den mini mag-lite•6.5 fötter paracordSteg 2: starta wrap göra en liten Knut på toppen sedan starta din första maskan. du tar den lång strängen och...

Lätt IoT väderstation med flera sensorer

En väderstation är ett roligt projekt som lär dig massor om elektronik med den extra fördelen att vara en faktiskt användbar liten enhet. Projektet kräver en massa billiga delar och sensorer totalt mindre än $15, och hela slutar montering i din hand....

Panel Meter väderstation med Photon

För mig är att diskutera vädret mer än små prat. Så när jag blev intresserad av Internet-aktiverade elektronik (Sakernas Internet), jag visste direkt att mitt första IoT projekt skulle relateras till första jag gör när jag loggar in på min dator på j...

Väderstation med SAMIIO, Arduino och Raspberry Pi

Den här artikeln visas hur du använder SAMISKA med enkla, off-the-shelf sensorer och hårdvara. Specifikt, blir vi insamling klimatdata från en billig temperaturgivare och vidarebefordra dessa data till molnet via SAMI APIs. Därifrån kan vi analysera...