Morfar Adirondack stolEfter att ha sålt min vanliga vuxna Adirondack stol plan internationellt i 10 år med stor framgång, har mina kunder frågat många gånger för en stol som är lättare att få av!
Jag gick igenom en massa trä, och gjort en massa tändved eldstaden, utforma nya morfar stolen. Det var viktigt att hålla böjd rygg och sits, men höjer stolen ännu med tanke på samma grundkonstruktion. Sätet är kortare, ryggen är mer upprätt, men fortfarande kan du vila huvudet och har en snooze. Efter att testa ut den första versionen med en grupp kompisar poker, var det ett samförstånd om att det behövde vara bredare också, för oss äldre pirater, med nedsänkt kistor! Här är ett par kompisar som smeknamnet "The Bubba stol". Morfar stolen har 21"(53,4 cm) placerar slats, 2" (5,1 cm) bredare än vanliga stolen. Mormor är 5' 2"(157.5 cm), och kan nudda marken platt fotad. Sitthöjden är vanlig stol höjd 17 1/2"(44,5 cm). Jag har utökat den ursprungliga höjden, så att längre personer kan vila sitt huvud. Jag har också hållit den böjda baksätet slaten, för att matcha kurvan för de tillbaka stavarna. Detta eliminerar "butt-bett", av den ursprungliga designen, orsakas av utrymmet mellan tillbaka lamellerna och den sista plats slaten. Armarna kommer att är fortfarande 7 1/2"(19cm) bred, men kortare, och hålla en tallrik eller magazine, och bekvämt vila armarna med kaffe i handen.

Mått - 34 1/2" W x 36"D x 46"H (87.7cmW x 91.5cmD x 116.8cmH)

Klicka på PDF-ikonen nedan för att se de fullständiga instruktionerna,. Du kan köpa postas full storlek mönster här, samt nedladdningsbara CAD-filer ochDWG - eller DXF -filer för CNC-routers i min Etsy shop.

Relaterade Ämnen

Lastpall Adirondack stol

Här är ett kul sätt att återanvända trä. Göra detta Adirondack stol från sjöfart lastpallar eller andra återvunnet träbitar.Steg 1: Låg ner på lastpallarPallar finns i många former och stilar. De är gjorda från massor av olika typer av trä. De är lät...

Adirondack stol

detta är en grundläggande förklaring av hur man gör en Adirondack stol. De är inte så svårt att göra om du har rätt verktyg och vissa träbearbetning erfarenhet. Du behöver:5-6 5/4 (1-1/4) x 6" trycket behandlas däck bordläggning#7 1-5/8" trimma...

Adirondack stol från pall trä

jag har bara varit woodwoorking för ca 3 månader nu och detta är mitt första försök till att göra Adirondack stol eller en stol för den delen.Jag hade svårt att hitta exakta dimensionerna eller mönster online för denna särskilda stol så jag var tvung...

Skrota Adirondack stol

sommaren över och vädret crisping upp, men det är inte för sent för att spendera lite tid lata på däck i solen. Dessa stolar är en modern ta på rustika Adirondack stol, strippad ner till en enkel trä kil med vinklade tillbaka och utskjutande armar. L...

Towmater Adirondack stol

HejJag gjorde ett barns storlek Adirondack stol från en begagnad pall. sitthöjden är 16" och bredd är 18" arm resten höjden på framsidan av stolen är 18 "och som kommer att gå mot baksidan av stolen till nivå. Jag använde 3 pall styrelser f...

Bambu Adirondack stol (skalenlig modell)

detta är ett projekt som bygger på verkliga måtten för en full storlek Adirondack stol, endast mini storlek!Det kräver tålamod, lite slipning och vissa koncentration att sätta ihop, men du får en korrekt och vackra 1:12 skala modell passar för bakgår...

Adirondack stol från en stiger ombord

Inget säger sommaren som en trä Adirondack stol!Dessa klassiska utomhus stolarna är sköna och perfekt för vila i efter en lång dag eller för att få upp tidigt och tittar solen stiga medan du smuttar på din favorit varm dryck.Finns omkring en miljon v...

Adirondack stol mugghållare

Efter att ha gjort en Adirondack camping stol (se detta instructable Adirondack solstol) och planerar att camping i ett par veckor jag behövde för att göra mig själv någonstans att sätta min drycker utan dem falla över ojämn mark!Min vän hade fört mi...

Adirondack Settee

Som ett komplement till den ursprungliga Full storlek Adirondack stol, jag har designat en soffan Kit att gå samman och 2 stolar. Detta kan åstadkommas genom att bygga två nya stolar från början, eller att gå med 2 stolar som är redan monterade. Helt...

En-pall stol

detta Adirondack stol byggdes från en pall!Ladda ner Google SketchUp modell här.Här är hur man gör fantastiska material-effektiv pall möbler:1. rensa:Lastpallar är överallt. Några är i bra förhållanden och vissa har ett par trasiga balkar. Några är g...

Bygga en gräsmatta stol från återvunnet skidor - Ski stolen!

Den har lägereld säsong och alla kan använda en bekväm stol för marshmallow rostning! Jag råkade ha ett par par trasiga, slitna ut skidor samlar damm i mitt garage (som är rätt, skidor slits ut, de kan spricka och mer allmänt bindningar få gamla och...

Uteplats stol återuppbygga

snarare än att spendera $37 + varje, för att åter sling min uteplats stolar, jag återuppstått dem med trä lister för omkring $11 varje.Steg 1: Byta slitna lyftselen Väder fick min uteplats stol lyftselar. Några webbplatser var omkring $37 för en enda...

Folding Adirondack Chair

Till skillnad från en vanlig Adirondack stol, där det finns många olika stilar, de flesta fällbara stolar verkar vara ganska lika i sättet de vik.Tyvärr, de flesta stolar som jag har sett, utnyttja "flipper" bakom ryggstödet. De flesta av dessa...

The making off a toolbox and Adirondack chair out of oak

I made this toolbox and chair from some old oak board.Jag började med några ek styrelser, köpt på en lokal leverantör för nästan ingenting. Dessa hade liggandes under en längre tid, titta på det tillstånd de var i.Den rengjorda styrelser hade bara ti...

Barn storlek Adirondack stolar

Dessa tre stolar minskas från min Ursprungliga vuxen Adirondack stol, men tillverkade från 1/2"(13 mm) eller 5/8" (7,5 cm) ceder fence styrelser med mässing skruvar och bultar. Proportionellt böjda sits och rygg låter ditt barn samma komfort får...

Solid Wood Adirondack stolar

i helgen bestämde jag mig för att bygga en uppsättning Adirondack stolar för en vän till mig. Jag hade modelleras upp en Adirondack stol för några månader sedan i uppfinnare och såg detta som en perfekt tid att förvandla dem till verklighet.Först sam...

Hur man gör en drivved gräsmatta stol

Detta är min första instructable och kommer att visa dig hur jag gjorde min stol från drivved finns på den lokala stranden,Det är definitivt några saker jag skulle göra annorlunda nästa gång och jag lärt mig som jag gick men jag gillade det och jag ä...

Konstruera och bygga en Full Tang kniv

bygga dina egna verktyg kan vara en stor sak och knivar är inget undantag. Från de grottman tiderna till Bear Grylls, har knivar varit en viktig del av utomhus överlevnad och bara grundläggande verktyg och runt huset användning. Detta Instructable är...

Moderna bakgård solstol

I detta Instructable, ska jag gå igenom hur man gör en modern bakgård solstol från bara två brädor. Jag skulle kalla det en grundläggande att mellanliggande woodworking projekt, men jag hoppas att göra den lättillgänglig för nästan vem som helst.Denn...