Öppen källkod-TV-Box - GeekBox"... du är en slav, Neo. Som alla andra föddes du i träldom. Ett fängelse som du inte kan smaka eller se eller röra. Ett fängelse för din sinne." Morpheus - matrisen (1999)

Okej. Jag måste erkänna att det är en teatral introduktion (kanske för teater), men just nu känns det här sättet, när jag skriver denna artikel (ta denna fras med en stor dos självironi).

Så just nu jobbar jag på Libre Office Writer (Open Source Project) häxa installeras i Lubuntu (Linux OS distribution - Open Source-projekt) häxa är installerat på GeekBox (Open Source Project) med ARM-processor. (Jag vet, processorn är inte Open Source... men det är ett alternativ till Intel-arkitektur). Kanske en dag kommer jag skriva om någon version av GeekBox som kommer att använda en OpenRisc processor.

Hur som helst, vad är this(my) besatthet om öppen källkod? Det är kort om frihet, om vem som gör beslut (och när), om många år av frustration... (och inte bara om priset, eller hastighet, eller andra tekniska frågor)

Jag vill skriva om enheten från första gången jag blev kontaktad av Geekbuying representant att rådfråga mig om att skriva en artikel om deras nya produkt: GeekBox. Från början såg jag möjligheten att använda TV-rutan som en general-purpose dator eller dator.

Vid tiden för diskussion jag visste inte om vad jag tyckte är möjligt, men jag bestämde mig att försöka se hur långt jag kan gå med detta mål. Och just nu, när jag börjar skriva den här artikeln jag inte vet var jag kommer att gå. Jag skriver i artikeln som jag avancerar.

Denna artikel är därför en inbjudan... Att prova nya saker och att lära sig nya sätt, tillsammans.

Så vad är så speciellt med den här enheten, det är inte en annan TV-rutan? (en TV-box med bra tekniska specifikationer och bra prestanda); ... och drivs av Android. Jag vill inte prata just nu om prestanda. Från början vill jag betona en viktig sak: det är en sann öppen källkod enhet vilket är ett bevis (för mig) att vi kan ta vårt öde i våra egna händer. Det handlar om produkten som helhet inte bara hårdvaran.

Det finns flera liknande produkter på marknaden (både pris och prestanda) (stora skillnader) ligger i hur den är konstruerad och arten av informationen de ger om enhet. Och jag kommer att tala utförligt om detta i steg "som Open Source Project"

Bra. Nu, jag är super glada om enheten och jag skulle nog kunna fortsätta på detta sätt, men jag är otålig att gå framåt, där det blir riktigt intressant.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Öppen källkod Papercraft

öppen källkod Papercraft, eller, en låda till din mobiltelefon!Här steg för steg, är hur man får en låda för din mobiltelefon, Ipad, vad som helst, med bara programvara med öppen källkod på Linux.Det finns Windows-versioner för alla dessa program.Och...

Plan B, en öppen källkod 3DP (pulver och inkjet) 3D-skrivare

Plan B är en öppen källkod 3DP 3D-skrivare. Det använder bindemedel och pulver för att skapa it´s delar. Det kan byggas för €1000,-($1300,-) om delarna kommer rätt. Den använder standard 3D printern delar och elektronik, off hyllan inkjet komponenter...

Öppen källkod Green cool hat

Vi skapade denna design i en workshop på Fab11 Boston på Design från tillverkning. Vi skulle vilja ha denna design öppen källkod av följande skäl:Öppen hårdvara bör inte begränsas till elektronikDigital tillverkning bör vara grön eller det kommer int...

Öppen källkod Solarpad Kit sol USB-laddare

Vänligen klicka nedan för att besöka vår kicken projektsida för Solarpad!http://www.Kickstarter.com/projects/249225636/sola..."Äntligen, en riktig sol laddare för vandrare och cyklister" - Cult of MacKan en kompakt sol USB laddare ut en telefon...

Arduino glas - öppen källkod Augmented Reality Headset

Har du någonsin funderat på att få en förstärkt verklighet headset? Var du också bländade på möjligheten till förstärkt verklighet och tittade på prislappen med ett brustet hjärta?Ja, mig också!Men det hindrade mig där. Jag byggt upp mitt mod och i s...

Python AI öppen källkod Beta 0.01

Hej igen, jag gör en Python artificiell intelligens öppen källkod eller PAIOS för kort.Här är - version beta 0.01importera slumpmässigaimportera sysimportera osvar1 = "Hej, vad kan jag göra för dig"Print(var1)Q1 = input()om Q1 == "Plats frå...

TeeBotMax! Öppen källkod vikbar 3D skrivare. Gratis planer!

UtformningenTanken var att designa och utveckla en 3D-skrivare som är enkel att bygga, lätt att flytta runt och resa med, byggt med enkla material och lika stark och exakt.Många öppen källkod utformade 3D-skrivare har inspirerat utformningen av TeeBo...

Öppen källkod 3D tryckt Couture av XYZ Workshop

Den 19 augusti 2014, XYZ Workshop i samarbete med Ultimaker att släppa en opensource mode svit som inkluderar en 3D tryckt plånbok, 3D tryckt Watch band och och hela couture klänning kallas inBloom klänning. Dessa mönster finns tillgängliga gratis på...

Öppen källkod Theremin i Matryoshka

Genom att kombinera en theremin, den legendariska musik instrumenterar uppfanns av Leon Theremin tillbaka i 1920 med en ryska Matryoshka docka du får en så kallad Matryomin. Uppfanns av japanska theremin spelare Masami Takeuchi tillbaka i året 2000 b...

Öppen källkod hårdvara gåva Guide

det har gått ett år sedan vår sista öppna källkod gåva guide - i år är det händer så mycket på i världen av MAKE, öppen källkod, och utöver att vi har en serie av gåva guider för den här julen. Den första är vår öppen källkod hårdvara gåva guide - de...

ZelosLaser skärare 2.0: Öppen källkod, robust & mångsidiga

Jag börja planera ZelosLaser gravörens med målet av en välbyggd, öppna mjuk och hårdvara Machine.The ZelosLaser gravör är prisvärt, med en kompakt design och posten perfekt för daglig hobby.Det är lätt att bygga. även för icke hobby.Glöm aldrig att l...

Ghetto pixlar - bygga en öppen källkod BlinkM

om inte du har levt under en digital sten för senare år, eller bara helt enkelt inte är intresserade av blinkande lampor, du vet redan om det awesomeness som BlinkM från ThingM. Det är en mycket liten PCB med en high power LED som reagerar mycket lät...

Interactive, öppen källkod Mood Light

detta instructable kommer att gå igenom hur man gör en interaktiv, multi-function mood light. Kärnan i detta projekt är BlinkM I2C RGB LED. Som jag var du surfar på webben en dag, BlinkM fångade min uppmärksamhet och jag tänkte att det var alldeles f...

Droidalyzer - en öppen källkod, Bluetooth alkohol detektor tillbehör för Android-telefoner

*** produktversion av Droidalyzer finns nu från Seeedstudio ***Droidalyzer är en öppen källkod, Bluetooth alkohol detektor tillbehör för Android-telefoner. Par Bluetooth aktiverat Droidalyzer till din Android-telefon och sedan använda den för att upp...

Öppen källkod öl flaska Cap mosaik Program

Min man (programmerare) och jag (designer/snille) var på jakt efter ett projekt som skulle engagera sig både av våra expertområden. Vi hade pratat tidigare om samarbeten som skulle vara kul för oss och sedan här hittade långsamt oss.Som vi skulle dri...

Öppen källkod PI

jag kom upp med denna idé eftersom jag trodde ett säker sätt att "Geek ut" något är att inkludera en Arduino och några lysdioder några hur. Min nästa tanke var att lysdioderna kommer att vara lite alltför krispigt så att de inte skulle verkligen...

Prototyp och konfigurera din egen realtidsklocka modul för Raspberry Pi (öppen källkod maskinvara och konfiguration))

För att hålla priset på hallon är pi ner utvecklarna vänster ut några av viktigaste av de realtidsklockan. För tillfället raspberry pi blir det tid över Ethernet från uppdatera tiden automatiskt från globala ntp (nework time protocol)-server, men det...

Öppen källkod Robotic Butler (OSIRB)

detta är OSIRB, öppen källkod robotic betjänt har jag konstruerat. Det är en iRobot skapa. Armen har en Arduino ombord tillägnad det. Hjärnan är en bärbar dator och en webbkamera är ögat. Slutligen, kroppen är tillverkad av billigaste virket jag kund...

Dutasterid - öppen källkod Robot hud

denna textil hud är utformad för att sträcka sig över en robotic lem för att upptäcka intensitet av tryck samt platsen för kontakt över hela ytan. dutasterid beställdes av Ian Danforth som också hjälpt fond de Bilibot, en prisvärd robotics plattform....