Regummering Flymo hand gräsklipparejag har använt en gammal (över 30 år gammal) Flymo push klipparen för min gräsmattor för de senaste 17 åren. Det gavs till mig av en vän som sa att det fungerade. Jag har hittat det smörjning Hjullager & pawls med några år och justera bladet avslutande 2 - 3 tiden ett år är allt det behövs hittills. Märk väl jag har inte en enorm gräsmatta att klippa & jag låta inte det växa ut ett vildmarken mellan mowings.
Gräsklipparen har utfört perfekt tillräckligt tills förra vintern då det blev så gammal att slitbanan på hjul hade slitits ner till scenen som hjulen sladdade snarare än vände om gräset var även lätt fuktad.
I stället för att köpa nya hjul (eller skräck en ny gräsklippare) beslutade jag att regummerade hjulen. En snabb titt runt den lokala Kmart visade BMX däck på $5 vardera. Gott om trampa djup på dem och ett däck stor nog att gå runt båda hjulen.
Jag har inte tagit massor av bilder eller lämnat en 100 enkla steg för dem som vill följa mig. Det är alla ganska enkelt och självklart.
Grunderna är snarare att använda en vass kniv för att skära sidoväggarna från slitbanan. Sedan klipp ut två stycken från slitbanan tillräckligt länge för att Linda rätt runt hjulen med om en tum (2 – 3 cm) överlappning. (Observera min semantiskt korrekt metrisk conversion omkring en tum inte handlar om 25,4 mm). Avskurna överlappningsområdet slitbanan med en vass kniv.
Grov & lösningsmedel rengöra ytorna rattar & sedan med ett flexibelt lim fogmassa, ureathane eller silikon eller liknande) Applicera en bra tjock sträng över kontaktyta. Skruvarna själv trycka under en tum lång plats din första skruven genom slitbanan bandet in i hjulet lite förbi området bort du slitbanan från. Sträcka bandet lätt runt hjulet & Justera överlappningen så det sitter prydligt (trimma lite bort slutet tills den gör.)
sedan skruva ner med lim & en skruv genom överlappningen. Sätta flera skruvar genom slitbanan jämnt runt han perimeter & lämna limmet att ställa in.
Observera de två hjul måste överlappning inför i olika riktningar. Du vill sätta hjul med överlappning riktad så att skära stroke du inte försöker skala slitbanan av hjulet.
Jag först denna 6 månader sedan med kontakt cement men adhesionen var inte så stark (jag inte kan ha fått alla talcen off insidan av slitbanan band). Ive ' re-gjort det med en mer elastisk självhäftande att möjliggöra mer rörelse. Åtanke om du använder massor av skruvar & du förmodligen behöver inte limmet!
Relaterade Ämnen

Regummering däcken gräsklippare

Med rätt skötsel och underhåll, kan en bra gräsklippare pågå i decennier. Detta innebär att din maskin kommer att länge överleva slitbanan på dina däck, göra din en gång självgående gräsklippare en push klipparen och göra ditt jobb mycket svårare. Hä...

Reparera hår linje spricka/fraktur på gräsklippare chassis

OK ja det är en gammal gammal Flymo gräsklippare, men är det värt att spara??? definitivt är som dess perfekt för trädgården som andra gräsklippare bara alldeles för tung och besvärlig.Vi har haft denna klipparen för ca 30 år och efter studsar varje...

Bygga en gräsklippare hjul

hjul är inte längre tillgängliga för min elektriska trädgårdstraktor. Här är hur jag byggde en ersättare.Lite historia:GE designade och byggde flera modeller av Elec-Trak elektriska trädgårdstraktorer i 70-talet. Mine är en 36 volt modell byggd 1971...

Skapa en kniv från en gräsklippare blad

i butiken jag jobbar på nyligen fick en hel massa gräsklippare blad så jag har försökt att hitta saker att göra dem till. En av de saker som slog mig var om gräsklippare blad är starka nog att slå en sten då de kan vara en bra kandidat att göra kniva...

Gräsklippare vässa skärytor. AKA, jag behöver vässa min gräsklippare klinga?

så, jag var inte en av de barn som var tvungen att klippa sin gräsmatta när jag växte upp. Lyckliga mig rätt? Nu när jag 40(ish) år klokare gick det upp för måste mig att detta gräs-chopper-grejen kan slipas då och då för att göra det jobb mer effekt...

Åkbara gräsklippare ombyggnad + hemgjord gräs Catcher bygga!

Har nyligen köpt ett hus med en klump av trädgård, jag från början beslutade att bygga en automatisk gräsklippare med hjälp av olika bärgade delar från en liten push klipparen och en av mina hexicopters.men... while.i beställning av delar och bygga,...

Golf ball trailer hitch för ridning gräsklippare/trädgårdstraktorer / trädgård traktorer

PROBLEMETDe flesta ridning gräsklippare/traktor/trädgård trädgårdstraktorer är utrustade för pin lås. Det är bra för släpvagnar och redskap med pin hitch tungor. MEN det finns också saker du vill dra runt som har en dragkulan. Så, kan du köpa en fabr...

Återställa en gammal gräsklippare, från TechShop

ändamål: få en "ny" gräsklippare gratis! *Verktyg: par crescent skiftnycklar, flathead skruvmejsel, WD-40, nitril, tsk och pulver päls färgUtrustning: sandblaster och pulver beläggningen församlingSteg 1: Skaffa mål Om du går igenom Craig's List...

Hur man gör en racing gräsklippare (uppdaterad!)

Meddelande:jag har nyligen helt stängt denna klipparen in i en ny byggnad. Om du har läst detta tidigare, gå till steg 12 för de senaste uppdateringarna. Annars börja läsa nedan för den ursprungliga bygget. Tack till alla som har kommenterat förut. S...

Stämma upp din gräsklippare!

Att hålla din gräsklippare i utmärkt skick att året är löjligt enkelt, och kräver bara några grundläggande steg.Läs på min vän, och sedan gå ut och stämma upp din gräsklippare!Steg 1: Grundläggande förnödenheterDet finns vissa grundläggande förnödenh...

Elektriska gräsklippare

introduktionJag har en liten gräsmatta framför mitt hus, som är en sällsynthet i indiska hus. Ranaghat, där jag bor, är en förorts stad i delstaten Västbengalen i nordöstra Indien. Jag behövde en gräsklippare och fann att det skulle kosta mig runt Rs...

Flytta bankett tabeller med en Hand

rektangulär bankett tabeller ofta behöver flyttas. Ofta endast en person är att flytta dem, särskilt i kyrka källare. De är för tunga att lyfta och bära långt. Att dra dem, vare sig vikt eller öppen, är svårt på person, på golvet och på bordet. Den e...

Gräsklippare blad camping kniv

här är en kort handledning om hur man gör en camping kniv från en gammal gräsklippare blad.Steg 1: säkerhet Första steg är säkerhet, metallen kommer att heta, filerna är slipande, spray av gnistor är ögongloben piercing. Var säker och använda sunt fö...

Remote control gräsklippare

detta projekt föddes efter att ha talat med några vänner en kväll. Bygg en fjärrkontroll gräsklippare med som många hyllor delar som jag hade och köpa minst.Denna gräsklippare har framåt - bakåt - vänster - höger kommandon, skära höjd anpassning och...

Hemgjord avluftning för din gamla gräsklippare

kan du bygga din egen, Hemlagad avgassystem för en gammal Briggs och Stratton gräsklippare motor!När ta min skräp-plockade 70-eran gräsklippare isär, förutom att ta reda på att denna motor gjordes samma år jag var, insåg jag att evakuera trådarna är...

Solar gräsklippare!

Let's go green!Jag har haft batteridriven gräsklippare innan och det största problemet jag har haft med dem är att hålla dem laddade. Du måste antingen koppla in dem eller ta ut batteriet och det suger.Detta är en lösning på problemet. Installera sol...

Slick Shoes - inte mer: Regummering din gamla sparkar

jag nyligen började googla på DIY sätt att fixa mitt slick sulor 1 + år gamla Keens (ur garanti), som har blivit mycket sliten. Efter behandlingen upp den möjliga regummering metoder som limning faktiska slitbanan från bil däck, bestämde jag mig att...

Regummering cykel däck - nästan oändligt miles från ett hjul.

jag har utvecklat ett sätt att ge, nästan obestämd liv till den ödmjuka cykeldäck. Det fungerar bäst för en vanlig människa på genomsnittliga cykeln med fina breda vägen kommer däck. Det är inte lämpliga för tunga personer, med tunna racing däck.Förb...

3D tryckt gräsklippare handtag

Följande är design, bygga och ansökningsprocessen av mitt senaste projekt "3D tryckta gräsklippare handtag", Enjoy!Steg 1: Hitta en lösning på ett problem...Nyckeln till något bra projekt är att hitta en lösning på problemet som du har.I mitt fa...